Ухвала
від 10.04.2020 по справі 207/929/20
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/929/20

№ 1-кс/207/407/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2020 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Кам`янське клопотання слідчого СВ Південного ВП Кам`янського ВП Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпродзержинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В :

09.04.2020 року слідчий СВ Південного ВП Кам`янського ВП Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення документів, які знаходятьсяу володінніТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,ЄРДПОУ НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий СВ Південного ВП Кам`янського ВП Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 зазначив, що в провадженні СВ Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування по кримінальному провадженню № 12020040780000263 від 26.02.2020 за фактом шахрайських дій відносно майна ОСОБА_5 , тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено наступне: 26.02.2020 до ЧЧ Південного ВП надійшла заява від ОСОБА_5 про те, що в період часу з 20.02.2020 по 22.02.2020 невстановлена особа через мережу Інтернет, шляхом обману заволоділа її грошовими коштами.

Допитана в якості потерпілої ОСОБА_5 , повідомила, що 20.02.2020 їй зателефонували невідомі особи та повідомили, що вони працівники банку та її карту заблоковано і для її розблокування необхідно надати дані на що вона погодилась і виконала дії, які вказав невідомий. Після цього з її банківської карти були зняти грошові кошти на загальну суму 40000 гривень. На підтвердження своїх слів потерпілою було надано роздруківку руху коштів по її банківській картці з якої встановлено, що грошові кошти в зазначений період часу перераховувались на електронний гаманець ІНФОРМАЦІЯ_2 з наступними ID НОМЕР_2 , ID НОМЕР_3 .

В ході проведення досудового розслідування вказаного правопорушення виникла необхідність в отриманні дозволу на тимчасовий доступ до інформації, що перебуває у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 , розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

Суд, приймає до уваги, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, а тому відповідно до ст. 163 КПК України клопотання розглянуто без виклику осіб, у володінні яких знаходиться вищезазначена інформація.

Розглянувши клопотання, заслухавши думку слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Частиною 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Пункт 6 частини 1 статті 164 КПК України передбачає можливість вилучення речей і документів, які можуть мати значення у кримінальному провадженні.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч.1 ст.165 КПК України надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду або ж особі, уповноваженій на здійснення тимчасового доступу на підставі доручення слідчого.

При таких обставинах слідчий суддя приходе до обґрунтованого висновку про те, що органом досудового розслідування доведена наявність документів, які можуть перебувати в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 та необхідність їх огляду і вилучення.

Органом досудового розслідування обґрунтована суттєвість значення документів, що підлягають огляду, для встановлення важливих даних у кримінальному провадженні.

Суддя, дослідивши надані матеріали кримінального провадження, вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Таким чином, вищезазначені обставини дають суду підстави для висновку про наявність передбачених ст. 132, 160 та ст. 163 КПК України підстав для задоволення клопотання слідчого.

Оскільки ухвала не перешкоджає здійсненню права юридичної чи фізичної особи на підприємницьку діяльність, то відповідно до вимог ст. 309 ч.1 п.10 КПК України дана ухвала оскарженню не підлягає.

На підставі викладеного, керуючись статтями 110, 131,132, 159-166, 223, 309, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати слідчомуСВ ПівденногоВП Кам`янськогоВП Головногоуправління Національноїполіції вДніпропетровській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_3 ,іншим слідчим,яким дорученорозслідування кримінальногопровадження,відповідно довідомостей Єдиногореєстру досудовихрозслідувань №12020040780000263від 26.02.2020та оперуповноваженомуСКП ПівденногоВП Кам`янськогоВП ГУНПв Дніпропетровськійобласті майоруполіції ОСОБА_6 , оперуповноваженому СКППівденного ВПКам`янського ВПГУНП вДніпропетровській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_7 ,оперуповноваженому СКППівденного ВПКам`янського ВПГУНП вДніпропетровській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_8 ,іншим слідчимта співробітникам,яким дорученорозслідування кримінальногопровадження,відповідно довідомостей Єдиногореєстру досудовихрозслідувань 12020040780000263від 26.02.2020,або задорученням слідчого ОСОБА_3 співробітникамГУНП вКиївській областіта їїструктурних підрозділів, дозвіл натимчасовий доступдо документів, які містяться в реєстраційній справі та які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

відомості із електронної системи прийому платежів щодо наявної інформації по електронним гаманцям ID НОМЕР_2 , ID НОМЕР_3 за період з дати відкриття та по момент обробки інформації, наступне:

1) рух коштів;

2) поточний фінансовий номер, за вказаним електронним гаманцем ( в т.ч. той який був до зміни);

3) абонентські номери стільникового зв`язку, які поповнювалися коштами з даних електронних гаманців( в т.ч. вказати дату, час та інші вихідні данні);

4) банківські карти, які поповнювалися коштами з електронних гаманців (в т.ч. вказати дату, час , назву банківської установи та інші вихідні дані);

5) інші електронні гаманці, які поповнювалися коштами з електронних гаманців (в т.ч. вказати дату, час, номери електронних гаманців та інші вихідні данні);

6) чи здійснювалась оплата покупок в т.ч. за допомогою мережі Інтернет коштами з електронних гаманців (в т.ч. вказати дату, час, призначення платежів та інші вихідні данні).

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88707946
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —207/929/20

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 29.05.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні