Постанова
від 06.11.2008 по справі 2а-4903/08
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-4903/08

Категорія 66

ПОСТАНОВА

Іменем України

06 листопада 2008 року

Луганський окружний адмін істративний суд у складі:

Судді: Качуріної Л.С.

при секретарі: Лемба А.В.,

в присутності: прокурор: н е з'явився;

представник позивача: Ко согорова Л.О. відповідач: не з'явився.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріал и адміністративної справи за адміністративним позовом Пр окурора Краснодонського рай ону Луганської області в інт ересах держави в особі викон авчої дирекції Луганського о бласного відділення Фонду со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відп овідальністю «Агрофірма «Ук раїна» про стягнення заборго ваності по страховим внескам , -

ВСТАНОВИВ:

29 січня 2008 року до Лугансько го окружного адміністративн ого суду надійшов позов Прок урора Краснодонського район у Луганської області в інтер есах держави в особі виконав чої дирекції Луганського обл асного відділення Фонду соці ального страхування з тимчас ової втрати працездатності д о Сільськогосподарського то вариства з обмеженою відпові дальністю «Агрофірма «Украї на» про стягнення заборгован ості по страховим внескам.

В обгрунтування позовних в имог позивач зазначив, що .від повідач є платником страхови х внесків до Фонду, але свої зо бов'язання належним чином не виконало. Тому станом на 01.01.2008 р оку за відповідачем утворила ся заборгованість по страхов им внескам у розмірі 6940, 92 грн., у тому числі прострочена забо ргованість (недоїмка) 2484, 30 грн., нараховано фінансових та штр афних санкцій 3544, 81 грн., пеня за несвоєчасну сплату страхови х внесків 911, 81 гри., яку позивач п росить стягнути на користь В Д ЛОВ Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності.

Представник позивача у суд овому засіданні уточнив позо вні вимоги та пояснив, що у зв' язку з частковим погашенням простроченої заборгованост і по сплаті страхових внескі в.

Прокурор та відповідач у су дове засідання не з'явилися, п ро час та місце розгляду спра ви були повідомлені належним чином, про причини неявки суд у не повідомили.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

В судовому засіданні встан овлено, що СТОВ «Агрофірма «У країна» зареєстрован як плат ник страхових внесків до Фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності з 09 січня 2003 року.

Як вбачається з матеріалів справи, на 01.01.2008 року за СТОВ «Аг рофірма «Україна» налічуєть ся заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду у сумі 6940, 92 грн., у тому числі прос трочена заборгованість (недо їмка) 2484, 30 грн., нараховано фінан сових та штрафних санкцій 3544, 81 грн., пеня за несвоєчасну спла ту страхових внесків 911, 81 грн., щ о підтверджується розрахунк ом сум заборгованості станом на 01.01.2008 року.

СТОВ «Агрофірма «Україна» станом на 01.11.2008 року прострочен а заборгованість по сплаті с трахових внесків була частко во сплачена. Сума боргу склад ає 2500 грн.

Частиною 2 ст. 27 Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я у зв'язку з тимчасовою втрат ою працездатності та витрата ми, зумовленими народженням та похованням" встановлено, щ о роботодавець як страхуваль ник зобов'язаний нараховуват и і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі ст рахові внески и до Фонду соці ального страхування від неща сних випадків.

Відповідно до ст. 1 Закону Ук раїни «Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язк ового державного соціальног о страхування» від 11.01.2001 року та пункту 3.1.1. Інструкції "Про пор ядок надходження, обліку та в итрачання коштів Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності», затвердженої постановою Пра вління фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності від 26.06.2001 року с уб'єкти підприємницької діял ьності, що має найману робочу силу повинна нараховувати 1, 5 % суми фактичних витрат на опл ату праці найманих працівник ів та 0, 5%-1, 0% від суми фактичних в итрат на оплату праці найман их працівників.

Згідно ст. 23 ЗУ "Про загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування у зв'язку з тимч асовою втратою працездатнос ті та витратами, зумовленими народженням та похованням", з дійснюється страхувальника ми-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлени й для одержання в установах б анку коштів на оплату праці з а відповідний період.

Таким чином, суд вважає позо вні вимоги обгрунтованими та такими, що підлягають задово ленню в повному обсязі.

Відповідно до ч.2 ст. 94 КАС Укр аїни, якщо судове рішення ухв алене на користь сторони - с уб'єкта владних повноважень, суд присуджує з іншої сторон и всі здійснені нею документ ально підтверджені судові ви трати, пов'язані із залучення м свідків та проведенням суд ових експертиз.

Питання про розподіл судов их витрат не вирішується, так як позивач виконавчої дирек ції Луганського обласного ві дділення Фонду соціального с трахування з тимчасової втра ти працездатності звільнени й від сплати судового збору в ідповідно до ст. 4 Декрету Кабі нета Міністрів України «Про державне мито» від 21.01.1993 року та при поданні заяви не сплачув ав судовий збір.

На підставі викладеного, ке руючись Законом України "Про загальнообов'язкове державн е соціальне страхування у зв 'язку з тимчасовою втратою пр ацездатності та витратами, з умовленими народженням та по хованням ", ст.ст. 2, 17, 87, 94, 112, 158 -163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов П рокурора Краснодонського ра йону Луганської області в ін тересах держави в особі вико навчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з ти мчасової втрати працездатно сті до Сільськогосподарсько го товариства з обмеженою ві дповідальністю «Агрофірма « Україна» про стягнення забор гованості по страховим внеск ам задовольнити повністю.

Стягнути з Сільськогоспод арського товариства з обмеже ною відповідальністю «Агроф ірма «Україна» (Краснодонськ ий р-н, сел. Хрящувате, вул. Цен тральна, 4, р/р 26001001290001 в Луганській філії ОТ «УкрІнБанк», МФО 304836, к од ЄДРПУО 31289242) заборгованість по страховим внескам на кори сть Луганського обласного ві дділення Фонду соціального с трахування з тимчасової втра ти працездатності у сумі 2500 гр н.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння заяви про апеляційне оск арження, встановленого Кодек сом адміністративного судоч инства України, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана в строк, вст ановлений цим Кодексом, пост анова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі в десятиденний строк з дня проголошення постанови заяви про апеляційне оскарже ння і поданням після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, з подачею її копі ї до апеляційної інстанції а бо в порядку частини 5 статті 1 86 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст постанови ск ладено та підписано 11 листопа да 2008 року.

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.11.2008
Оприлюднено26.10.2010
Номер документу8871756
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4903/08

Постанова від 06.11.2008

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Качуріна Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні