Ухвала
від 13.04.2020 по справі 240/4212/20
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

13 квітня 2020 року м. Житомир справа № 240/4212/20

категорія 110000000

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Єфіменко О.В., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Любовичі" (пров. Клубний, 10, с.Любовичі, Малинський район, Житомирська область,11632. РНОКПП/ЄДРПОУ: 35638107) до Державної служби геології та надр України (вул. Антона Цедіка, 16, Мсп 680, Південна Частина Києва, м.Київ, 03057. РНОКПП/ЄДРПОУ: 32658487) про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю "Любовичі" із позовом, в якому просить:

- визнати протиправними дії Державної служби геології та надр України щодо повернення листом №20901/03/12-19 від 11.10.2019 заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Любовичі №52 від 20.09.2019 з доданими до неї документами щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки Любич у Броварському районі Київської області;

- визнати протиправною бездіяльність Державної служби геології та надр України щодо неприйняття рішення, передбаченого підпунктом 3 пункту 8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 615, про проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки надр Любич у Броварському районі Київської області;

- зобов`язати Державну службу геології та надр України повторно прийняти та розглянути заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Любовичі з доданими до неї документами щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки Любич у Броварському районі Київської області згідно підпункту 3 пункту 8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 615 та провести аукціон з продажу спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки Любич у Броварському районі Київської області.

Згідно з статтями 12, 19, 20, 26 КАС України визначений спір належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства, у формі загального позовного провадження, із проведенням підготовчого засідання з повідомленням учасників справи, Житомирським окружним адміністративним судом.

Позовна заява подана у порядку передбаченому статтею 168 КАС України та відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України не має.

Вирішуючи питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, зважаючи на умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначені ст.ст.12, 257 КАС України, а також ураховуючи категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту і значення справи для сторін, суд вважає, що дана справа підлягає розгляду у порядку загального позовного провадження, із проведенням підготовчого засідання з повідомленням учасників справи.

Слід також відмітити, що до позовної заяви позивачем додано клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача. В обґрунтування вказаного клопотання вказує, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Будіндустрія-Сервіс ЛТД" подавало заяву щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки надр "Любовичі" у Броварському районі Київської області, а тому прийнятті рішення у даній справі можуть вплинути на права та законні інтереси даного товариства, у зв`язку із вказаним просить залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "Будіндустрія-Сервіс ЛТД" для участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Ознайомившись зі змістом вказаного клопотання та його обґрунтуванням, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 12, 19, 20, 26, 80, 121, 160, 161, 171, 243, 248, 257 КАС України,

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Любовичі" до Державної служби геології та надр України про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії.

Клопотання позивача про залучення до участі у справі Товариства з обмеженою відповідальністю "Будіндустрія-Сервіс ЛТД", як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - задовольнити.

Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю "Будіндустрія-Сервіс ЛТД" (вул.Промислова, 7, м.Київ, 01013. РНОКПП/ЄДРПОУ: 32658487), як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні позивача.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 07 травня 2020 року о 11:00 із повідомленням учасників справи про його проведення у Житомирському окружному адміністративному суді за адресою: місто Житомир, вулиця Мала Бердичівська, 23, зал № 2.

Встановити сторонам строки для подання заяв по суті справи:

- відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі або протягом семи днів з дня закінчення карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) для подання відзиву на позов та впродовж трьох днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення;

- позивачу протягом семи днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив.

Копія відповідної заяви по суті справи та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив, заперечення, пояснень до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/

Копію ухвали та інформацію про права та обов`язки невідкладно направити сторонам.

Відповідачу також направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Єфіменко

Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено14.04.2020
Номер документу88718018
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —240/4212/20

Ухвала від 28.05.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 28.05.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 13.04.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 27.03.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні