Ухвала
від 13.04.2020 по справі 455/585/19
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/585/19

Провадження № 2/455/245/2020

УХВАЛА

13 квітня 2020 року м.Старий Самбір

Старосамбірський районний суд Львівської області

в складі: головуючої - судді Ніточко Л.Й.,

при секретарі - Сенеті Г.Н.,

розглянувши в судовому засіданні у приміщенні суду - залі судових засідань, цивільну справу №455/585/18 за позовною заявою Акціонерного товариства Кредобанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

В С Т А Н О В И В:

23.04.2019 року Акціонерне товариство Кредобанк (надалі - АТ Кредобанк ) звернулося до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, в якій просить стягнути з ОСОБА_1 на користь Акціонерного товариства Кредобанк заборгованість у розмірі 37 724.69 гривні, з яких: 23081.56 гривня - сума заборгованості за кредитом; 9809.64 гривень - сума заборгованості за відсотками; 1833.49 гривні - пеня та судові витрати.

Ухвалою судді від 21.05.2019 року відкрито провадження в справі, вирішено справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 11 годину 00 хвилин 13.04.2020 року.

03.12.2019 року до суду надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА Реутова М.П. про заміну сторони в провадженні, посилаючись на те, що у провадженні суду знаходиться справа за заявою АТ Кредобанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором. Між АТ Кредобанк та ТОВ РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА було укладено договір факторингу із відступленням прав грошової вимоги за кредитними договорами від 20 червня 2019 року, відповідно до якого, АТ Кредобанк відступило на користь ТОВ РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА право грошової вимоги до ОСОБА_1 по кредитному договору CL -87886 від 05.01.2018 року в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав.

Просить замінити АТ Кредобанк на правонаступника ТОВ РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА для розгляду цивільної справи №455/585/19 про стягнення заборгованості з ОСОБА_1

13.04.2020 року сторони в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду повідомлялися належним чином, причин неявки суду не повідомили.

Дослідивши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА Реутова М.П. про заміну сторони в провадженні, матеріали справи, суд прийшов до висновку про задоволення клопотання з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 512 Цивільного кодексу України кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Статтею 514 Цивільного кодексу України встановлено, що до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також у інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Як вбачається з матеріалів справи, Акціонерне товариство Кредобанк відступив Товариству з обмеженою відповідальністю РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА за вищевказаним договором.

За таких обставин, Акціонерне товариство Кредобанк підлягає заміні його правонаступником - Товариство з обмеженою відповідальністю РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА , як належного позивача, оскільки на час розгляду справи останній є правонаступником всіх прав та обов`язків Акціонерного товариства Кредобанк .

Дотримуючись основних принципів судового процесу - завдань цивільного судочинства; особливості предмета спору; значення розгляду справи для сторін, та оскільки до участі в справі підлягає залученню новий учасник, судове засідання у справі необхідно відкласти на іншу дату, виклик сторін повторити.

На підставі викладеного, керуючись ст.512, 514 ЦК України, ст.ст. 53, 55, 182, 258-260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА про заміну сторони, - задовольнити.

Замінити позивача - Акціонерне товариство Кредобанк , виключивши його з числа осіб, що беруть участь у справі, на правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА (місцезнаходження: 03124, м. Київ, бульвар В.Гавела, будинок №6, код ЄДРПОУ 37616221).

Судове засідання з урахуванням попередньо призначених справ, графіку судових засідань, графіку відпусток, та з великою кількістю надходження справ, - відкласти на 27 серпня 2020 року на 09 годину 15 хвилин.

Копію ухвал про відкриття провадження, про заміну сторони, копію позовної заяви та долучені до неї документи, надіслати сторонам.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для можливості подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити відповідачу семиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу семиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до п.3 Прикінцевих положень ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), процесуальний строк щодо подання відзиву на позовну заяву, зустрічного позову, відповіді на відзив, заперечень продовжуються на строк дії такого карантину.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1322/.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за правилами п.п. 15.5 п. 15 Перехідних положень ЦПК України ухвала може бути оскаржена в частині заміни сторони у справі протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Львівського апеляційного суду через Старосамбірський районний суд Львівської області.

Суддя Л.Й.Ніточко

СудСтаросамбірський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено14.04.2020
Номер документу88725958
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —455/585/19

Рішення від 24.12.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 26.08.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні