Ухвала
від 10.04.2020 по справі 951/92/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

10.04.2020 Справа №951/92/20

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Позняк В.М., ознайомившись із позовною заявою Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я України до ОСОБА_1 про стягнення коштів за навчання , -

в с т а н о в и в:

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, дану позовну заяву належить розглядати у порядку цивільного судочинства, справа підсудна Тернопільському міськрайонному суду.

Ухвалою суду від 13 березня 2020 року, позовну заяву Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я України до ОСОБА_1 про стягнення коштів за навчання - залишено без руху, у звязку із несплатою судового збору за місцем розгляду справи.

Представник позивача Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я Українизвернувся до суду з клопотанням про відстрочення сплати судового збору, посилаючись на те, що у зв`язку із важким санітарно-епідеміологічним становищем у державі, спричиненої коронавірусом, згідно Постанови КМУ №211 від 11 березня 2020 року Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 , установлено з 12 березня 2020 року до 24 квітня 2020 року на всій території України карантин, у зв`язку із чим казначейство обслуговування Позивача, здійснюється із значними затримками, а тому здійснити належне виконання ухвали суду від 13 березня 2020 року та сплатити судовий збір у визначений ухвалою строк, Позивач не може з об`єктивних та незалежних від нього причин, тому просить суд відстрочити сплату судового збору.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 8 Закону України Про судовий збір , враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за умови, якщо розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік.

Відповідно до ч. 1 ст. 136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Враховуючи вищенаведене Суд вважає, що заява представника позивача про відстрочення сплати судового збору підлягає до задоволення.

Відповідно з вимогами ч. 1 ст. 187 ЦПК України суддя відкриває провадження в цивільній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без руху чи відмови у відкритті провадження у справі.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я України (Майдан Волі, 1, м. Тернопіль) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення коштів за навчання .

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 15 годину 00 хвилин 18 травня 2020 року в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області (м.Тернопіль, вул.Котляревського, 34, 1 поверх, зал судових засідань №11).

Клопотання представника позивача - задовольнити.

Відстрочити сплату позивачем судового збору у розмірі 2 102, 00 гривень до ухвалення судового рішення.

У судове засідання викликати сторони.

Відповідач вправі подати відзив на позов в строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду.

У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач вправі подати відповідь на відзив в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позов. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відповіді на відзив до суду.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи, які беруть участь у справі. Одночасно відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1915.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяВ. М. Позняк

Дата ухвалення рішення10.04.2020
Оприлюднено14.04.2020
Номер документу88730132
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів за навчання

Судовий реєстр по справі —951/92/20

Рішення від 19.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Рішення від 19.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 10.04.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 13.03.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні