Ухвала
від 09.04.2020 по справі 210/2333/19
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/2333/19

Провадження № 1-кс/210/594/20

"09" квітня 2020 р. Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в м. Кривому Розі клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №1 юриста 1 класу ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування в рамках кримінального провадження, відомості якого внесені до Єдиного реєстру судових розслідувань за № 12019040710000546 від 10.04.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

09 квітня 2020 року прокурор Криворізької місцевої прокуратури №1 юрист 1 класу ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про продовження строку досудового розслідування по кримінальному провадженню № 12019040710000546 від 10.04.2019 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України до шести місяців.

В обґрунтування клопотання прокурор посилається на те, що в провадженні СВ Металургійного ВП КВП ГУНП України в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019040710000546 від 10.04.2019 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що між Департаментом розвитку інфраструктури міста виконавчого комітету Криворізької міської ради (ЄДРПОУ 03364234), м. Кривий Ріг, площа Молодіжна, 1 та ТОВ «Дніпрогарантбуд» (ЄДРПОУ 40274443), м. Кам`янське, вул. Гайдамацька, 3/114 укладено договір № 561 від 01.11.2018 «Капітальний ремонт конструктивних елементів житлового будинку за адресою: вул. Володимира Великого, 11 (ремонт покрівлі), м. Кривий ріг, Дніпропетровська область», із строком виконання робіт до 15 грудня 2018. Відповідно до актів приймання виконаних будівельних робіт, проведені ремонтні роботи на зазначеному об`єкті було виконано в повному обсязі, що підтверджено платіжними дорученнями про сплату грошових коштів.

Під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019040710000546 від 10.04.2019 року, було проведено ряд слідчих та розшукових заходів спрямованих на повне, неупереджене встановлення обставин вчиненого правопорушення, а також доказів, необхідних для наявності достатніх підстав притягнення винних до кримінальної відповідальності. Зокрема отримано тимчасові доступи до речей і документів які мались у Департаменту розвитку інфраструктури міста виконавчого комітету Криворізької міської ради, ТОВ «Дніпрогарантбуд» (ЄДРПОУ40274443), управлінні Державної казначейської служби України в м. Кривому Розі, руху коштів на банківському рахунку в ТОВ «Дніпрогарантбуд» який відкрито в АТ "КБ "Приват Банк", документів які мались у власності ФОП ОСОБА_4 та ФОП ОСОБА_5 ; документів які мались у володінні ТОВ "Завод профнастил"; призначено та проведено судово-товарознавчу експертизу; допитано в якості свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , посадових осіб ТОВ «Дніпрогарантбуд» та посадових осіб департаменту розвитку міста виконкому Криворізької міської ради, щодо відомих їм обставин за вказаним фактом.

Окрім цього 06.09.2019 ухвалою слідчого судді Дзержинського районного суду, призначено судову будівельно-технічну експертизу проведення якої доручено Дніпропетровському НДІСЕ, яка на теперішній час перебуває на виконанні.

Через значну завантаженість, яка полягає у проведенні досудового розслідування одночасно у декількох кримінальних провадженнях, органом досудового розслідування не надалось за можливе в повній мірі зібрати необхідні докази для доведення вини осіб, що причетні до вчинення вказаного злочину. Зокрема не отримано висновок судової будівельно-технічної експертизи, не проведено судово-економічну експертизу з метою визначення розміру спричиненої матеріальної шкоди, протиправним діянням.

Незважаючи на те, що досудовим розслідуванням у даному кримінальному провадженні достатніх доказів для повідомлення особі про підозру у достатній мірі не отримано, прийняти кінцеве процесуальне рішення у зв`язку із закінчення терміну досудового розслідування у строк до 10.04.2020 року, не надається можливим, тому виникла, необхідність у подовжені терміну досудового розслідування для можливості проведення необхідних слідчих (розшукових) дій, а саме: отримати висновки судової будівельно-технічної експертизи, щодо виконаних будівельних робіт на об`єкті - «Капітальний ремонт конструктивних елементів житлового будинку за адресою: вул. Володимира Великого, 11 (ремонт покрівлі), м. Кривий ріг, Дніпропетровська область»; призначити та провести судово-економічну експертизу з метою з`ясування суми спричиненої матеріальної шкоди внаслідок вчинення кримінального правопорушення; за результатами отриманих висновків експертиз визначити коло осіб винних у вчиненні вказаного правопорушення; повідомити винним особам про підозру, виконати вимоги ст. 290 КПК України.

Проведення вказаних слідчих (розшукових) дії у даному кримінальному провадженні, має значення для судового розгляду та прийняття кінцевого рішення в межах діючого законодавства.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення прокурора, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що в провадженні Металургійного ВПКВП ГУНПУкраїни вДніпропетровській областіперебуває кримінальне провадження №12019040710000546 від 10.04.2019 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

За результатами досудового розслідування, було проведено ряд слідчих, розшукових, процесуальних заходів спрямованих на встановлення всіх обставин скоєння вище зазначеного злочину, а саме: отримано тимчасові доступи до речей і документів які мались у Департаменту розвитку інфраструктури міста виконавчого комітету Криворізької міської ради, ТОВ «Дніпрогарантбуд» (ЄДРПОУ40274443), управлінні Державної казначейської служби України в м. Кривому Розі, руху коштів на банківському рахунку в ТОВ «Дніпрогарантбуд» який відкрито в АТ "КБ "Приват Банк", документів які мались у власності ФОП ОСОБА_4 та ФОП ОСОБА_5 ; документів які мались у володінні ТОВ "Завод профнастил"; призначено та проведено судово-товарознавчу експертизу; допитано в якості свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , посадових осіб ТОВ «Дніпрогарантбуд» та посадових осіб департаменту розвитку міста виконкому Криворізької міської ради, щодо відомих їм обставин за вказаним фактом. Окрім цього 06.09.2019 ухвалою слідчого судді Дзержинського районного суду, призначено судову будівельно-технічну експертизу проведення якої доручено Дніпропетровському НДІСЕ, яка на теперішній час перебуває на виконанні.

Слідчим, вмотивовано, що на даний час з метою завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні необхідно провести наступні слідчі (розшукові ) дії, а саме: отримати висновки судової будівельно-технічної експертизи, щодо виконаних будівельних робіт на об`єкті - «Капітальний ремонт конструктивних елементів житлового будинку за адресою: вул. Володимира Великого, 11 (ремонт покрівлі), м. Кривий ріг, Дніпропетровська область»; призначити та провести судово-економічну експертизу з метою з`ясування суми спричиненої матеріальної шкоди внаслідок вчинення кримінального правопорушення; за результатами отриманих висновків експертиз визначити коло осіб винних у вчиненні вказаного правопорушення; повідомити винним особам про підозру, виконати вимоги ст. 290 КПК України.

А тому, для проведення та завершення процесуальних дій у вказаному провадженні необхідний додатковий строк шість місяців.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості.

Строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 295-1 КПК України у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Згідно з ч. 1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої ст. 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Крім того, кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 КК України у кримінальному провадженні №12019040710000546 відноситься до злочинів середньої тяжкості.

Так, дослідженням матеріалів, які долучені в обґрунтування клопотання, слідчим суддею встановлено, що прокурором доведена необхідність надання додаткового строку з метою отримання доказів, що свідчать про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення та можуть бути використані під час судового розгляду.

Враховуючи те, що вказані слідчі дії не могли бути здійснені та завершені раніше з об`єктивних причин, а також те, що для виконання слідчих та процесуальних дій необхідний додатковий час, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність продовжити строку досудового розслідування до шести місяців.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 219, 294, 372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Криворізькоїмісцевої прокуратури№1юриста 1класу ОСОБА_3 про продовженнястроку досудовогорозслідування врамках кримінальногопровадження,відомості якоговнесені доЄдиного реєструсудових розслідуваньза №12019040710000546від 10.04.2019року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.367КК України задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12019040710000546 від 10.04.2019р. до 6 (шести) місяців, тобто до 10.10.2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.04.2020
Оприлюднено09.02.2023

Судовий реєстр по справі —210/2333/19

Ухвала від 06.10.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.10.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 07.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 07.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 09.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні