Ухвала
від 10.04.2020 по справі 203/1205/20
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/1205/20

1-кс/0203/564/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2020 року року Кіровський районний суд м.Дніпропетровська у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпро клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області юриста 1 класу ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку, заявлене в рамках кримінального провадження №42020040000000190,-

ВСТАНОВИВ:

До Кіровського районного суду м.Дніпропетровська надійшло вищезазначене клопотання прокурора про надання дозволу на проведення обшуку будівель, споруд та приміщень, в тому числі вбудованих та прибудованих будівель та споруд, об`єктів самочинного будівництва та земельних ділянок за місцем розташування виробництва і складських приміщень, де фактично здійснюється виробництво (фасування) та реалізація товарів під виглядом дезінфекційних засобів, зокрема під торгівельними марками «Еко-Тера» виробництва ТОВ «Тера інвест» (ЄДРПОУ 35608287), «Стоп вір» виробництва ТОВ «Центр гігієнічного моніторингу» (ЄДРПОУ 41226982) та «LekoPro» ТОВ «Лекопро» (ЄДРПОУ 38528428), які знаходяться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, проспект Богдана Хмельницького 156-а, (право приватної власності відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно за даною адресою належить ТОВ з іноземними інвестиціями «Дніпропетровський завод хімічних виробів» код ЄДРПОУ 31384814).

В наданій заяві прокурор просив розглянути клопотання за його відсутності без технічної фіксації, зазначивши про підтримання поданого клопотання.

Статтею 13 КПК України встановлено, що не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Під час розгляду клопотання встановлено, що СУ ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №42020040000000190 від 02.04.2020 за фактом здійснення групою фізичних осіб та посадових осіб підприємств на території Дніпропетровської області виробництва та реалізації товарів, що підлягають обов`язковій державній реєстрації та ліцензуванню, вводячи в оману громадян при їх реалізації щодо належної якості та безпечності таких товарів, наявності специфічних властивостей, внаслідок чого здійснено заволодіння грошовими коштами громадян у великому розмірі, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204, ч. 2 ст. 229 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що на території Дніпропетровської області діє виробників та підприємців, що здійснюють виробництво і подальшу реалізацію під виглядом дезінфікуючих та антисептичних засобів товарів, які такими за своєю суттю та властивостями, відповідно до вимог чинного законодавства, не являються, та, фактично, ефективність їх дії та безпечність для людини не підтверджена і може вводити покупців в оману.

Зокрема,через відоміторгівельні мережіпродуктових тапобутових товарів,а такожчерез мережуінтернет (вебсайти olx.ua,prom.ua)здійснюється торгівляантисептичними ідезінфекційними спреямита засобами,виробником якихзазначається ТОВ«Лекопро» (ЄДРПОУ38528428).На вказанихдезінфекційних таантисептичних засобах,маркованих торгівельноюмаркою «LekoPro»зазначається їхпридатність доздійснення антисептичноїобробки тадезінфекції шкірирук,тіла тастоп івідповідність такихтоварів ДСТУ4093:2002(якийскасований з01.10.2019ДП «Українськийнауково-досліднийі навчальнийцентр проблемстандартизації,сертифікації таякості»,ЄДРПОУ 32595752)згідно знаказом №173від 24.06.2019).У складі вказаних засобів зазначається наявність спирту ізопропілового, суміші четвертних амонійних сполук, при цьому як, стало відомо, через відсутність пропозиції на ринку ізопропілового спирту, підприємством фактично використовується спирт етиловий або інші спирти невідомого походження, що є порушенням ст. 12 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального», оскільки виробництво парфумерно-косметичної продукції здійснюється з використанням спирту етилового денатурованого. Використання неденатурованого спирту для виробництва парфумерно-косметичної продукції не допускається.

При цьому ТОВ «Лекопро» (ЄДРПОУ 38528428) відсутнє у переліку підприємств, яким ліцензовано місця зберігання підакцизної продукції, якою є спирт етиловий. Також обсяг придбання ізопропілового спирту з боку ТОВ «Лекопро» (ЄДРПОУ 38528428) у інших підприємств до 01.10.2019 є значно нижчим за обсяг поставлених у торгівельні мережі дезінфекційних та антисептичних засобів, що свідчить про вірогідний факт поставки підприємством продукції, виробленої без дотримання технології виробництва або внаслідок використання незаконно придбаної сировини (спирту) невідомого походження.

Так, фактично за період з 07.02.2017 по 30.09.2019 підприємством придбано 7324 кг спирту ізопропілового, та така кількість сировини не відповідає кількості фактично реалізованого обсягу продукції за період до 23.03.2020. При цьому лише в 2019 році одній із торгівельних мереж ТОВ «Лекопро» (ЄДРПОУ 38528428) поставлено засобів антисептичних загальним обсягом понад 15000 літрів, внаслідок чого поставлена у березні 2020 року продукція фактично вироблена із сировини невідомого походження.

Крім того, у ході виконання оперативними працівниками УСР в Дніпропетровській області ДСР НП України встановлено, що за адресою: м. Дніпро, просп. Богдана Хмельницького 156-а знаходяться 2 гаражні приміщення, в яких здійснюється виробництво з неякісної сировини дезінфекторів та антисептиків торгівельних марок «Еко-тера», «Стоп вір». За зазначеною адресою працюють невстановлені особи, які здійснюють фасування та пакування невстановленої речовини в «кустарних» умовах в порушення вимог ЗУ «Про лікарські засоби» від 04.04.1996, ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015, Постанови КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів» № 929 від 30.11.2016 та Наказу МОЗ №360 від 19.05.2005. Також, відповідно до Постанови КМУ № 908 від 03.07.2006 «Про затвердження Порядку державної реєстрації дезінфікційних засобів», у вищезазначеного суб`єкта господарської діяльності відсутня державна реєстрація дезінфікційного засобу «Еко-тера» та «Стоп вір».

При цьому, відповідно до відомостей із державного реєстру дезінфекційних засобів, розміщеного на веб-сайті МОЗ України (https://moz.gov.ua/vidkriti-dani) та розміщеного на веб-сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ( ІНФОРМАЦІЯ_1 витягу з переліку висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи, виданих Держспоживслужбою, вбачається, що ТОВ «Тераінвест» (ЄДРПОУ 35608287) та вироблений ним дезінфектор торгівельної марки «Еко-тера» відсутні у переліку підприємств та засобів, що є сертифікованими для виробництва та реалізації дезінфекційних засобів, також не є сертифікованим у встановленому законом порядку і засіб «Стоп Вір».

В зв`язку з цим, вбачається необхідність у проведенні обшуку будівель, споруд та приміщень, в тому числі вбудованих та прибудованих будівель та споруд, об`єктів самочинного будівництва та земельних ділянок за місцем розташування виробництва і складських приміщень, де фактично здійснюється виробництво (фасування) та реалізація товарів під виглядом дезінфекційних засобів, зокрема під торгівельними марками «Еко-Тера» виробництва ТОВ «Тера інвест» (ЄДРПОУ 35608287), «Стоп вір» виробництва ТОВ «Центр гігієнічного моніторингу» (ЄДРПОУ 41226982) та «LekoPro» ТОВ «Лекопро» (ЄДРПОУ 38528428), які знаходяться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, проспект Богдана Хмельницького 156-а, (право приватної власності відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно за даною адресою належить ТОВ з іноземними інвестиціями «Дніпропетровський завод хімічних виробів» код ЄДРПОУ 31384814), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема фіксації фактів незаконної діяльності невстановлених фізичних та юридичних осіб, що організували та фактично здійснюють виробництво (фасування) та реалізацію товарів під виглядом дезінфекційних засобів, зокрема під торгівельними марками «Еко-Тера» виробництва ТОВ «Тера інвест» (ЄДРПОУ 35608287), «Стоп вір» виробництва ТОВ «Центр гігієнічного моніторингу» (ЄДРПОУ 41226982) та «LekoPro» ТОВ «Лекопро» (ЄДРПОУ 38528428), відшукання і вилучення, відібрання зразків такої продукції, недопущення знищення чи перевезення до іншого приміщення всіх бухгалтерських та платіжних документів, які підтверджують взаємовідносини задіяних у злочинній схемі підприємств та осіб з іншими пов`язаними контрагентами по ланцюгу фінансово-господарських операцій з придбання та реалізації дезінфекційних та антисептичних засобів і товарів, що фактично за своїми ознаками реалізуються як їх аналоги, підакцизної продукції (спирту етилового тощо), компонентів для виготовлення та фасування товарів, що реалізуються під виглядом дезінфікуючих та антисептичних засобів, сировини та обладнання для їх виготовлення, відшукання та вилучення речей і документів, що можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні, конкретний перелік яких наведений в клопотанні.

Перевіривши викладені в клопотанні доводи, дослідивши надані до нього копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя враховує, що останні в достатній мірі свідчать про факт вчинення кримінального правопорушення, а тому є достатні підстави вважати, що за місцем розташування будівель, споруд та приміщень, земельних ділянок, де фактично здійснюється виробництво, фасування та реалізація (відвантаження) товарів під виглядом антисептичних та дезінфекційних засобів, можуть зберігатись речі та документи, які містять інформацію щодо вчинених кримінальних правопорушень, використовувались як засоби та знаряддя їх вчинення та, відповідно можуть бути використані в якості доказу злочинної діяльності і матимуть суттєве значення для з`ясування обставин вчинення кримінальних правопорушень.

В зв`язку з цим, єдиним доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, забезпечить їхсхоронність та можливість подальшого використання як доказу укримінальному провадженні, є проведення обшуку.

З урахуванням наведеного, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурора є обґрунтованим, відповідає вимогам ч.3 ст.234 КПК України, а цілі, за яких планується проведення обшуку, відповідають меті його проведення, визначеної ч.1 ст.234 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.13,233,234,235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області юриста 1 класу ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку, заявлене в рамках кримінального провадження №42020040000000190 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку всіх без виключення будівель, споруд та приміщень, в тому числі вбудованих та прибудованих будівель та споруд, об`єктів самочинного будівництва та земельних ділянок за місцем розташування виробництва і складських приміщень, де фактично здійснюється виробництво (фасування) та реалізація товарів під виглядом дезінфекційних засобів, зокрема під торгівельними марками «Еко-Тера» виробництва ТОВ «Тера інвест» (ЄДРПОУ 35608287), «Стоп вір» виробництва ТОВ «Центр гігієнічного моніторингу» (ЄДРПОУ 41226982) та «LekoPro» ТОВ «Лекопро» (ЄДРПОУ 38528428), які знаходяться за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, проспект Богдана Хмельницького 156-а, (право приватної власності відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно за даною адресою належить ТОВ з іноземними інвестиціями «Дніпропетровський завод хімічних виробів» код ЄДРПОУ 31384814), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема фіксації фактів незаконної діяльності невстановлених фізичних та юридичних осіб, що організували та фактично здійснюють виробництво (фасування) та реалізацію товарів під виглядом дезінфекційних засобів, зокрема під торгівельними марками «Еко-Тера» виробництва ТОВ «Тера інвест» (ЄДРПОУ 35608287), «Стоп вір» виробництва ТОВ «Центр гігієнічного моніторингу» (ЄДРПОУ 41226982) та «LekoPro» ТОВ «Лекопро» (ЄДРПОУ 38528428), відшукання і вилучення, відібрання зразків такої продукції, недопущення знищення чи перевезення до іншого приміщення всіх бухгалтерських та платіжних документів, які підтверджують взаємовідносини задіяних у злочинній схемі підприємств та осіб з іншими пов`язаними контрагентами по ланцюгу фінансово-господарських операцій з придбання та реалізації дезінфекційних та антисептичних засобів і товарів, що фактично за своїми ознаками реалізуються як їх аналоги, підакцизної продукції (спирту етилового тощо), компонентів для виготовлення та фасування товарів, що реалізуються під виглядом дезінфікуючих та антисептичних засобів, сировини та обладнання для їх виготовлення, відшукання та вилучення речей і документів, що можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні, а саме: договори, контракти, додаткові угоди, специфікації, акти приймання-передачі, акти виконаних робіт та послуг, сертифікати відповідності, прибуткові та видаткові накладні, листування між підприємствами, паспорти та сертифікати на ТМЦ, рахунки-фактури, платіжні доручення, виписки з банків, інші розрахункові документи, звірка взаєморозрахунків, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, товарно-транспортні накладні, ліцензії, довіреності, тендерна документація, транспортні (перевізні) документи, інші бухгалтерські, фінансові документи щодо подальшого руху продукції після придбання чи вироблення, а також ті, що зберігаються в електронному вигляді на цифрових носіях інформації, (системні блоки, ноутбуки, планшети, накопичувачі жорстких магнітних дисків (HDD), твердотілі накопичувачі (SSD), оптичні диски, сервери, карти пам`яті, флеш-накопичувачі, тощо), мобільні телефони учасників слідчої дії, усі наявні грошові кошти у будь-якій валюті, одержані злочинним шляхом від незаконної діяльності, продукції з ознаками контрафактності, пластикові банківські картки та ключі від банківських скриньок, чорнові записи, блокноти, щоденники та інші чорнові бухгалтерські документи і предмети, які мають істотне значення для встановлення об`єктивної істини по кримінальному провадженню, печатки та штампи, податкові декларації з податку на додану вартість, додатки 5, які були складені та надані фізичними особами та підприємствами-учасниками злочинної схеми до податкових органів, акти перевірок контролюючих органів, будь-яких інших речей і документів що мають значення для доказування факту та обставин вчинення кримінального правопорушення або свідчать про вчинення інших кримінальних правопорушень посадовими особами підприємства.

Проведення обшуку доручити прокурорам групи прокурорів процесуальним керівникам у кримінальному провадженні №42020040000000190 ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , іншим слідчим та прокурорам, яких включено до слідчої групи або групи прокурорів відповідною постановою чи дорученням у даному кримінальному проваджені.

Строк дії ухвали про проведення обшуку встановити один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88732544
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —203/1205/20

Ухвала від 12.03.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 12.03.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 12.03.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 09.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Ухвала від 09.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Ухвала від 09.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні