Ухвала
від 13.04.2020 по справі 171/660/20
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/660/20

1-кс/171/321/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 квітня 2020 року м. Апостолове

Слідчий суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Апостолове клопотання слідчого СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погодженого з прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення огляду, а також перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 42020041490000011 від 28.01.2020 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4ст. 197-1 КК України, в рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даному матеріалу, -

В С Т А Н О В И В:

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що в провадженні СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, що внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020041490000011 від 28.01.2020 року за рапортом прокурора Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури про те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » використовує земельну ділянку, що рахується за ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », на якій розташована база відпочинку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_1 , без правовстановлюючих документів на земельну ділянку, за ознаками ч. 4 ст. 197-1 КК України.

Відповідно до інформації ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та планово-картогрофічних матеріалів вищевказана земельна ділянказа адресою: АДРЕСА_1 , рахується за ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Крім того, встановлено, що представниками суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на вищевказаній земельній ділянці збудовано огорожу та інші споруди.

Відповідно до відомостей з державного реєстру речових прав на нерухоме майно до складових частин бази відпочинку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_1 належать десять літніх будинків, огорожа, басейн, трансформатор.

У зв`язку з тим, що доступ до території земельної ділянкиза адресою: АДРЕСА_1 , на якій розміщено бази відпочинку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » обмежено, а земельна ділянка фактично перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не зважаючи на право постійного користування земельною ділянкою ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », доступ до території земельної ділянки з метою встановлення факту самовільного будівництва в охоронній зоні неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку, відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених Кримінальним-процесуальним Кодексом.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав.

Слідчий суддя, вислухавши доводи прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується клопотання, приходить до такого висновку.

Згідно ч. 1ст. 237 КПК Україниз метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч. 2ст. 237 КПК Україниогляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 1ст. 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2ст. 234 КПК Україниобшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Згідно ч. 5ст. 237 КПК Українипри проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Дане клопотання про проведення огляду відповідає положеннямКПК України, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, а саме надання дозволу на проведення огляду вказаної земельної ділянки, оскільки в результаті огляду можуть бути виявлені та зафіксовані відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.233-236,237 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погодженого з прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення огляду - задовольнити.

Надати слідчому СВ Апостолівського ВП ОСОБА_4 , прокурору Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 дозволу на проведення оглядутериторії земельної ділянки, яку використовує ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на якій розташована база відпочинку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_1 зметою встановлення та фіксації на території земельної ділянки самовільного будівництва.

Строк дії ухвали 10 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Апостолівського районного суду

Дніпропетровської областіОСОБА_1

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88740264
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —171/660/20

Ухвала від 25.06.2021

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 16.01.2021

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні