Ухвала
від 10.04.2020 по справі 640/25557/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

10 квітня 2020 року м. Київ № 640/25557/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Келеберди В.І., розглянувши клопотання представника Головного управління ДПС у місті Києві про залучення третіх осіб без самостійних вимог у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АВАНТ-ОІЛ до Головного управління Державної податкової служби у місті Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває справа №640/25557/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АВАНТ-ОІЛ до Головного управління Державної податкової служби у місті Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

31.03.2020 року на адресу суду від представника Головного управління ДПС у м. Києві надійшло клопотання про залучення третіх осіб без самостійних вимог, а саме: Приватного підприємства Автотехсервіс та Головного управління ДПС у Київській області.

Зазначене клопотання обґрунтоване тим, що фактичну перевірку ТОВ АВАНТ -ОІЛ проведено працівниками ГУ ДФС у Київській області та за для дослідження додаткової угоди №1 між Приватним підприємством Автотехсервіс та ТОВ АВАНТ -ОІЛ щодо юридичної сили та реальної дійсності вчиненого правочину.

Оцінивши доводи, зазначені у поданому клопотанні та дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з частиною другою статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З аналізу зазначеної норми вбачається, що подання клопотання одного з учасників справи щодо залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, має певні обмеження щодо можливості залучення таких осіб, а саме - або до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи, що клопотання представника відповідача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, надійшла на момент розгляду даної справи по суті, суд вважає, що зазначене клопотання не підлягає задоволенню.

Окрім цього, виходячи з системного тлумачення положень статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, підлягають залученню до участі у справі, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Предметом вирішення даної справи є, зокрема, визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення від 10.12.2019 №0011870509, винесеного Головним управлінням Державної податкової служби у місті Києві.

Разом з тим, обґрунтовуючи клопотання про залучення третіх осіб, представник Головного управління ДПС у місті Києві жодним чином не вказує та не конкретизує на які права, свободи, інтереси або обов`язки Приватного підприємства Автотехсервіс та Головного управління ДПС у Київській області може вплинути рішення у даній адміністративній справі.

За наведених обставин, суд доходить висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання представника відповідача про залучення в якості третіх осіб Приватного підприємства Автотехсервіс та Головного управління ДПС у Київській області без самостійних вимог.

Керуючись статтями 49, 248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання представника Головного управління ДПС у місті Києві про залучення третіх осіб без самостійних вимог Приватного підприємства Автотехсервіс та Головного управління ДПС у Київській області у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АВАНТ-ОІЛ до Головного управління Державної податкової служби у місті Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення.

Суддя В.І. Келеберда

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.04.2020
Оприлюднено16.04.2020
Номер документу88743552
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/25557/19

Рішення від 22.08.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 10.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні