Ухвала
від 13.04.2020 по справі 916/992/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про прийняття заяви про порушення

провадження справи про банкрутство

"13" квітня 2020 р.м. Одеса Справа № 916/992/20

Господарський суд Одеської області у складі судді Антощук Світлани Іванівни, дослідивши матеріали заяви (вх. ГСОО №1030/20 від 08.04.2020р.) кредитора Приватного підприємства „Ієдідія» (67400, Одеська обл., м. Роздільна, вул. Європейська, буд. 27; код ЄДРПОУ 35776275)

до боржника: Державного підприємства Міністерства оборони України „Одеський завод будівельних матеріалів» (65039, Одеська обл., м. Одеса, вул. 4-й Басейний провулок, буд. 4; код ЄДРПОУ 08336521)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство „Ієдідія» звернулось до Господарського суду Одеської області із заявою від 08.04.2020р. про відкриття провадження у справі про банкрутство Державного підприємства Міністерства оборони України „Одеський завод будівельних матеріалів» , посилаючись на положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються: дата проведення підготовчого засідання суду; прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Підстав для відмови у прийнятті або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, передбачених ст. ст. 37, 38 Кодексу України з процедур банкрутства, судом не встановлено; поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду в підготовчому засіданні.

Ч. 2 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

Відповідно до ч. 1 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Ч. 1 ст.28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - ЄСІТС) з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Згідно ч. 2 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства в ухвалі про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд пропонує трьом визначеним шляхом автоматизованого відбору арбітражним керуючим подати заяву про участь у цій справі.

Відповідно до п. 17 ГПК України Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті "Голос України" та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

У газеті „Голос України» (№42 (7048) від 01.03.2019р.) опубліковано повідомлення про відкликання Державною судовою адміністрацією України оголошення, опублікованого в газеті „Голос України» (№229 (6984) від 01.12.2018) щодо створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Листом від 21.10.2019р. за №15-25490/19 Державна судова адміністрація України повідомила про те, що функціонування ЄСІТС на сьогодні офіційно не запроваджено, однак існуючий функціонал комп`ютерної програми „Діловодство спеціалізованого суду» дозволяє сформувати по черзі в автоматизованому режимі три кандидатури на призначення арбітражного керуючого у разі надсилання судом трьох запитів на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого та отримати три довідки.

10.04.2020р. господарським судом було направлено відповідний запит для отримання кандидатур арбітражних керуючих.

У довідці від 10.04.2020р. щодо кандидатур арбітражного керуючого, підписаній електронним цифровим підписом відповідальної особи ДП „ІСС» Трекуровою В.В., визначено наступних арбітражних керуючих: Надтоку Олену Володимирівну, Бандуристого Руслана Сергійовича, Стадника Тараса Романовича, яким суд пропонує надати заяви про участь у цій справі із зазначенням відомостей, передбачених ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, та інших відомостей, необхідних для розгляду заяв.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Суд визнає явку заявника та боржника у судове засідання обов`язковою.

Керуючись ст. ст. 2, 8, 28, 35 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 120, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Приватного підприємства „Ієдідія» про відкриття провадження у справі про банкрутство Державного підприємства Міністерства оборони України „Одеський завод будівельних матеріалів» прийняти до розгляду.

2.Заяву призначити до розгляду у підготовчому засіданні господарського суду на "29" квітня 2020 р. о 14:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, в к. № 9 тел. 0(482)307-997.

3. Визнати явку представників Приватного підприємства „Ієдідія» та Державного підприємства Міністерства оборони України „Одеський завод будівельних матеріалів» обов`язковою. Викликати представників Приватного підприємства „Ієдідія» та Державного підприємства Міністерства оборони України „Одеський завод будівельних матеріалів» в підготовче засідання суду.

4. Зобов`язати надати:

заявника: докази, що підтверджують наявність боргу, а саме: первинні документи, що фіксували здійснення господарської операції з передачі Державному підприємству Міністерства оборони України „Одеський завод будівельних матеріалів» металопрокату на суму 69 214,00 грн. (видаткові та/або товарно-транспортні накладні, довіреність на отримання товарно-матеріальних цінностей, банківські виписки щодо часткової оплати за товар, тощо); докази оплати повної ціни за лот згідно електронного аукціону №UA-PS-2020-01-28-000087-1 .

боржника: належним чином засвідчені копії статутних документів (оригінали для огляду); відзив, який повинен містити: наявні у боржника заперечення щодо вимог заявника; загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної із державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності); довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу; докази, що підтверджують наявність боргу, а саме: первинні документи, що фіксували здійснення господарської операції з передачі Державному підприємству Міністерства оборони України „Одеський завод будівельних матеріалів» металопрокату на суму 69 214,00 грн. (видаткові та/або товарно-транспортні накладні, довіреність на отримання товарно-матеріальних цінностей, банківські виписки щодо часткової оплати за товар, тощо); детальні відомості щодо проведення процедури добровільної самоліквідації; докази направлення відзиву заявнику;

5. Запропонувати надати:

арбітражному керуючому Надтоці Олені Володимирівні: заяву на участь у справі відповідно до ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства з документами, що підтверджують право на зайняття відповідною діяльністю: копію свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора); відомості про досвід та показники роботи; кількість справ у провадженні; копію диплому про вищу освіту; відомості про наявність організаційних та технічних можливостей виконувати обов`язки арбітражного керуючого у справі; страхування відповідальності арбітражного керуючого та із зазначенням відомостей, передбачених ч. 3 ст. 28 вказаного Кодексу, останнім днем строку прийняття судом якої засобами поштового зв`язку або через офіційну електронну адресу суду із відповідним цифровим підписом є 27.04.2020р.;

арбітражному керуючому Бандуристому Руслану Сергійовичу: заяву на участь у справі відповідно до ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства з документами, що підтверджують право на зайняття відповідною діяльністю: копію свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора); відомості про досвід та показники роботи; кількість справ у провадженні; копію диплому про вищу освіту; відомості про наявність організаційних та технічних можливостей виконувати обов`язки арбітражного керуючого у справі; страхування відповідальності арбітражного керуючого та із зазначенням відомостей, передбачених ч. 3 ст. 28 вказаного Кодексу, останнім днем строку прийняття судом якої засобами поштового зв`язку або через офіційну електронну адресу суду із відповідним цифровим підписом є 27.04.2020р.;

арбітражному керуючому Стаднику Тараса Романовича: заяву на участь у справі відповідно до ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства з документами, що підтверджують право на зайняття відповідною діяльністю: копію свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора); відомості про досвід та показники роботи; кількість справ у провадженні; копію диплому про вищу освіту; відомості про наявність організаційних та технічних можливостей виконувати обов`язки арбітражного керуючого у справі; страхування відповідальності арбітражного керуючого та із зазначенням відомостей, передбачених ч. 3 ст. 28 вказаного Кодексу, останнім днем строку прийняття судом якої засобами поштового зв`язку або через офіційну електронну адресу суду із відповідним цифровим підписом є 27.04.2020р.

Повний текст ухвали складено та підписано 13 квітня 2020 р.

Копію ухвали надіслати: ПП „Ієдідія» (67400, Одеська обл., м.Роздільна, вул.Європейська, буд. 27); ДП Міністерства оборони України „Одеський завод будівельних матеріалів» (65039, Одеська обл., м. Одеса, вул. 4-й Басейний провулок, буд. 4); Перший Приморський відділ державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (65026, м. Одеса, Польський узвіз, буд. 6); Відділу державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради (65009, м. Одеса, вул. Черняховського, буд. 6); арбітражному керуючому Надтоці О.В. (49106, м. Дніпро, вул. Тернопільська, буд. 27); арбітражному керуючому Бандуристому Р.С. (04071, м. Київ, вул. Верхній Вал, буд.22); арбітражному керуючому Стаднику Т.Р. (25015, м.Київ, вул. Кропивницького, буд 12, прим. 19А).

Суддя С.І. Антощук

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено16.04.2020
Номер документу88748152
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/992/20

Ухвала від 07.05.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 07.05.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 13.04.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні