Ухвала
від 14.04.2020 по справі 136/448/20
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/448/20

провадження № 2/136/125/20

У Х В А Л А

іменем України

14.04.2020 м. Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді Кривенка Д. Т.

за участю секретаря судового засідання Марчук Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Липовець клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю ТАС АГРО ЗАХІД про перехід до розгляду справи №136/448/20 у порядку загального позовного провадження, -

ВСТАНОВИВ:

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю ТАС АГРО ЗАХІД звернувся до суду із вищевказаним клопотанням, мотивуючи тим, що у провадженні суду перебуває цивільна справа №136/448/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ТАС АГРО ЗАХІД про розірвання договору оренди землі, у якій провадження у справі відкрито, розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін. Утім з метою правильного врегулювання даного спору, належного формування судової практики, можливого призначення у даній справі певної експертизи стосовно стану земельної ділянки, проведення якої у спрощеному провадженні є неможливим, просив суд постановити ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження з викликом сторін.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали цивільної справи, встановив, що при винесенні ухвали 25.03.2020 судом було враховано, що позов є малозначним, в розумінні вимог ЦПК України, спір у даній справі не є складним і не потребує дослідження значної кількості доказів.

Звертаючись до суду із даним клопотанням із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження представник відповідача не довів, що обсяг та характер доказів, які надано до справи потребують призначення у даній справі експертизи, а послався на це як на можливе припущення, не доведено необхідність виклику свідків, не надав суду належних та допустимих доказів на підтвердження складності справи або її актуальності для формування судової практики чи значного суспільного інтересу. .

За таких обставин, зважаючи на необґрунтованість тверджень відповідача, у суду відсутні правові підстави для здійснення розгляду даної справи в порядку загального позовного провадження, у зв`язку із чим суд залишає заяву відповідача без задоволення.

Керуючись ст.260, 276 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача про розгляд справи №136/448/20 за правилами загального позовного провадження - залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України . Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Д.Т. Кривенко

СудЛиповецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.04.2020
Оприлюднено15.04.2020
Номер документу88754838
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —136/448/20

Рішення від 14.07.2020

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 14.04.2020

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні