Ухвала
від 14.04.2020 по справі 695/769/20
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Справа № 695/769/20

номер провадження 1-кс/695/115/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 квітня 2020 рокум. Золотоноша

Слідчий суддя Золотоніського міськрайонного суду ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання старшого слідчого СВ Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області, погоджене з прокурором Золотоніської місцевої прокуратури, про отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 звернувся до суду погодженим прокурором Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_4 клопотанням проотримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання обґрунтовано наступним.

У провадженні Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області перебувають матеріали кримінального провадження №12020250150000058 від 14 січня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України.

У ході розслідування кримінального провадження №12019250150000058 було отримано інформацію про те, що невстановлена особа за допомогою інтернет каналу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » через месенджер «Telegram» займається збутом психотропної речовини та наркотичних засобів в м. Золотоноша та Золотоніському районі Черкаської області.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів по даному кримінальному провадженню було встановлено, що на даний час невідома особа за допомогою інтернет каналу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » через месенджер «Telegram» здійснює продаж наркотичних засобів (марихуана, гашиш) та психотропних речовин (метадон, солі, амфетамін) наркозалежним особам із числа жителів м. Золотоноша та Золотоніського району Черкаської області. Умовою придбання наркотичних засобів та психотропних речовин є перерахунок грошових коштів зазначений у «прайсі» на зазначеному інтернет каналі в месенджері «Telegram» на номера рахунків електронного гаманця « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Після чого зацікавлена в покупці особа через деякий час після перерахунку певної суми грошей отримує через месенджер «Telegram» від невідомої особи фотозображення та геодані місця де знаходиться у вигляді «закладки» замовлення із наркотичним засобом чи психотропною речовиною.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено номери електронних гаманців « ІНФОРМАЦІЯ_2 », на які наркозалежні особи перераховують грошові кошти за відповідні наркотичні засоби чи психотропні речовини, а саме: № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 .

На даний час у ході проведення досудового розслідування даного кримінального провадження винила термінова необхідність у отриманні тимчасового доступу до інформації, яка знаходиться в розпорядженні платіжної системи Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_4 , адреса: АДРЕСА_1 , зокрема інформації:

-Коли було зареєстровано обліковий запис, під якими логінами, електронними скриньками, всі номера телефонів, паспортні дані (скан-копії паспорту), РНОКПП, Skype та номери банківських карток, які підв`язані до гаманця, вказавши їхню приналежність, тощо;

-Список всіх електронних реквізитів, на які було здійснено грошові перекази з даного гаманця, вказавши приналежність банку та повні номери карток, рахунків, тощо;

-Всі IP-адреси, які останні використовують при роботі з платіжним сервісом « ІНФОРМАЦІЯ_2 », із зазначенням дати та часу за Київським часом;

-Гаманці та банківські картки закріплених за обліковим записом або абонентським номером, відобразити рух коштів по них;

-Інформацію щодо клієнтів, які зараховували на' вказані електронні гаманці грошові кошти та яким чином;

-Інформацію щодо клієнтів, яким перераховувалися грошові кошти із вказаних електронних гаманців та яким чином;

-А також іншої наявної інформації щодо клієнта

Зазначена інформація має важливе значення для кримінального провадження, враховуючи, шо в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення осіб, які займаються розповсюдженням наркотичних засобів та психотропних речовин в м. Золотоноша та Золотоніському районі, Черкаської області через інтернет канал « ІНФОРМАЦІЯ_1 », через месенджер «Telegram», виникла необхідність у отримання тимчасового доступу до інформації, яка знаходиться в розпорядженні платіжної системи Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_4 .

У зв`язку з наведеним слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

У судове засідання слідчий не прибув, направивши до суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » для розгляду клопотання, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, не викликався.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання вважає, що клопотання підлягає до задоволення, оскільки документи та інформація, які вказані у клопотанні, мають суттєве значення для встановлення обставин по кримінальному провадженню та знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а їх дослідження буде сприяти повному та всебічному встановленню істини по даному кримінальному провадженню.

Підставою вважати, що зазначені документи знаходяться у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", є те, що номери електронних гаманців, а саме: № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 обслуговується зазначеною юридичною особою.

Відповідно до ч., ч. 5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі пособі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно із ст.163 КПК України доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, якщо слідчий доведе, що одержати зазначені документи іншим способом, як за ухвалою суду неможливо (ч. 6 ст.163 КПК України).

Слідчим доведено, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ".

Слідчий суддя погоджується, що з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчому необхідно отримати від зазначеного товариства документи, що містять інформацію про електронні гаманці.

Оскільки документи, до яких просить надати доступ слідчий, містять персональні дані, та можуть становити банківську, а отже охоронювану законом таємницю, одержати зазначені документи іншим способом, як за ухвалою суду неможливо.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Крім того, слідчим доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в зазначених у клопотанні інформації та відомостях, та відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою.

Керуючись ст.,ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_5 , старшому слідчому СВ Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_7 , оперуповноваженому СКП Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_8 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в розпорядженні платіжної системи Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_4 , а саме: інформації щодо електронних гаманців: № НОМЕР_1 . № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 :

1.Коли було зареєстровано облікові записи, під якими логінами, електронними скриньками, всі номера телефонів, паспортні дані (скан-копії паспортів), РНОКПП, Skype та номери банківських карток, які підв`язані до гаманця, вказавши їхню приналежність, тощо;

2.Список всіх електронних реквізитів, на які було здійснено грошові перекази з даних гаманців, вказавши приналежність банку та повні номери карток, рахунків, тощо;

3.Всі ІР - адреси, які використовуються при роботі з платіжним сервісом « ІНФОРМАЦІЯ_2 », із зазначенням дати та часу за Київським часом;

4.Гаманці та банківські картки закріплених за обліковим записом або абонентським номером, відобразити рух коштів по них;

5.Інформацію щодо клієнтів, які зараховували на вказані електронні гаманці грошові кошти та яким чином;

6.Інформацію щодо клієнтів, яким перераховувалися грошові кошти із вказаних електронних гаманців та яким чином;

7.А також іншої наявної інформації щодо електронних гаманців: № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3

Адреса Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄРДПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_2 .

Ухвала дійсна протягом 10 днів по 24 квітня 2020 року включно.

Наслідки невиконання ухвали слідчого судді, передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Золотоніського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88755791
СудочинствоКримінальне
Сутьотримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —695/769/20

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні