Постанова
від 05.03.2009 по справі 2-а-2407/09/2270/10
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-2407/09/2270/10

ПОСТАНОВА

іменем України

5 березня 2009 року Хмельницький окружний адміністрати вний суд в складі:

головуючого - судді Романішина В.Л. ,

при секретарі Тимощуку І.П. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в прим іщенні суду адміністративну справу за

позовом прокурора Кам'янець-Подільського району в і нтересах держави в особі Пенсійного фонду України , управлін ня Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі Хмельницьк ої області до споживчого товариства «Пановецьке» про стягнення заборгованості по внесках ,

встановив:

Прокурор Кам'янець-Подільсь кого району звернувся до суду з позовом до споживчого товариства «Панов ецьке» про стягнення на користь управління Пенсійного фонду України в К ам'янець-Подільському районі Хмельницької області боргу в сумі 1401 грн. по силаючись на те , що станом на 29.12.2008 року з а відповідачем утворилась заборгованість по страхових внесках в зазна ченому розмірі.

Представник управління Пенсійного фонду України в Кам'янець-Подільському районі та представник прокуратури заявлені вим оги підтримали та просять стягнути з відповідача вказану суму з підстав викладених у позові.

Представник відповідача в судове засідання не з'яви вся , хоча був належним чином повідомл ений про дату , час і місце судового ро згляду справи , причини неприбуття до суду не повідомив , заяв про розгляд сп рави за його відсутності чи клопотань про відкладення розгляду справи д о суду не подавав , однак суд знаходить можливим розглянути справу у його відсутності.

Заслухавши пояснення представників позивача , дослідивши матеріали справи , суд знаходить позов таким , що підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.ст. 14 , 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне п енсійне страхування» (далі - Закону) страхувальниками та платниками стра хових внесків є роботодавці підприємства , установи і організації , створені відповідно до законодавства України , незалежно від форми власності , виду діяльності та господарювання (у тому числі філії , представництва , відділення та інші відокремлені під розділи зазначених підприємств , уст анов , організацій , які мають окремий баланс і самостійно ведуть розраху нки із застрахованими особами).

Відповідно до п.6 ст.20 Закону страхувальник зобов'язан ий нараховувати , обчислювати і сплач увати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески , нараховані за відповідний базовий з вітний період , не пізніше ніж через 20 к алендарних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внески підляг ають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внескі в.

Станом на 29.12.2008р. за відповідачем , який є страхувальником та платником страхових внеск ів , утворилась заборгованість по вне сках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 1401 грн. , що підтверджується розрахунком суми боргу , що заявляється до стягнення , розрахунком сум страхових внесків н а загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , що підлягають сплаті та карткою особового рахунку бо ржника.

Керуючись ст.ст. 160 , 163 КАС України , ст.ст. 15 , 17 , 20 , 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванн я» , суд

постановив:

Позов задоволити.

Стягнути з споживчого товар иства «Пановецьке» (і.к. 34223328) на користь управління Пенсійного фонду Украї ни в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області заборгованіст ь з внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 1401 (одна тисяча чотириста один) грн.

Стягнути з споживчого товар иства «Пановецьке» на користь держави 14 грн. судового збору.

Апеляційна скарга на постан ову може бути подана до Львівського апеляційного адміністративного су ду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження , яка подається протягом десяти днів.

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.03.2009
Оприлюднено19.04.2010
Номер документу8875684
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2407/09/2270/10

Постанова від 05.03.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Романішин В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні