Ухвала
від 10.04.2020 по справі 607/6064/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10.04.2020 Справа №607/6064/20

Провадження 1-кс/607/2768/2020

10 квітня 2020 року м.Тернопіль

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду, в місті Тернополі клопотання слідчого СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області, погоджене прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в межах кримінального провадження за №12019210010001458 від 17.05.2019 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.275 КК України, звернувся до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із клопотанням у якому просить надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:12:018:0074, загальною площею 0.262 га. в м. Тернопіль по вул. Білогірська із застосуванням технічних засобів фіксування (фото- та відеозапис) та залученням відповідних експерта (експертів) Тернопільського відділення Київського науково - дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, відділу державного архітектурно- будівельного контролю Тернопільської міської ради, а також володільця (користувача) вказаної земельної ділянки, з метою підтвердження або спростування відомостей про факти недотримання вимог чинного законодавства під час здійснення діяльності на даній земельній ділянці, зокрема під час виконання будівельних та інших робіт.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що у провадженні відділення СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210010001458 від 17.05.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.275 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на адресу СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла колективна заява від мешканців будинку про факт можливого порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд під час проектування будинку по АДРЕСА_1 .

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що земельна ділянка на якій здійснюється будівництво багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 частково знаходиться в санітарно захисній зоні залізниці.

Відтак, з метою підтвердження або спростування відомостей про факт недотримання норм чинного законодавства під час здійснення будівельних робіт на даній земельній ділянці, з метою забезпечення проведення призначеної технічної експертизи, необхідно провести огляд даної земельної ділянки.

Слідчий вказує, що на даний час виникла необхідність у проведенні огляду земельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:12:018:0074, загальною площею 0.262 га, за адресою: м. Тернопіль, вул. Білогірська із залученням відповідних спеціалістів, а саме: експерта (експертів) Тернопільського відділення Київського науково - дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, відділу державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради, а також володільця (користувача) вказаної земельної ділянки, з метою підтвердження або спростування відомостей про факт недотримання норм чинного законодавства під час здійснення будівельних робіт на даній земельній ділянці та з метою проведення експертизи. Посилаючись на наведене, слідчий просить клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав з мотивів, наведених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно з вимогами ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

В силу вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У відповідності з ч.2 ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Встановлено, що у провадженні СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210010001458 від 17.05.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.275 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на адресу СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла колективна заява від мешканців будинку про факт можливого порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд під час проектування будинку по АДРЕСА_1 .

Встановлено, що земельна ділянка на якій здійснюється будівництво багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 частково знаходиться в санітарно захисній зоні залізниці.

Ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 06.09.2019 року доручено експертам Тернопільського відділення КНДІСЕ провести у кримінальному провадженні за №12019210010001458 технічну експертизу.

Поставлено перед експертом (експертами) Тернопільського КНДІС Міністерства юстиції України наступний перелік питань, які необхідно дослідити в ході проведення технічної експертизи:

- Чи відповідає фактичне розташування, багатоквартирного будинку за адресою: вул.Білогірська, 25 м.Тернопіль ?

- Чи знаходиться земельна ділянка за адресою: вул.Білогірська, 25 м.Тернопіль в межах червоних ліній, та санітарно захисній зоні колії?

- Чи відповідають фактичні координати земельної ділянки за адресою: вул.Білогірська, 25 м.Тернопіль, координатам меж земельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:12:018:0074, площею 0.262 га.?

Вказана ухвала направлена на виконання.

З метою проведення вказаної експертизи, а також підтвердження або спростування відомостей про факт недотримання норм чинного законодавства під час здійснення будівельних робіт на даній земельній ділянці, необхідно оглянути земельну ділянку за кадастровим номером 6110100000:12:018:0074, загальною площею 0.262 га. по вул.Білогірська в м. Тернопіль із залученням відповідних спеціалістів, а саме: експерта (експертів) Тернопільського відділення Київського науково - дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, відділу державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради, а також володільця (користувача) вказаної земельної ділянки.

Згідно інформаціїпро земельнуділянку Держгеокадаструвід 10.04.2020року встановлено,що земельнаділянка закадастровим номером6110100000:12:018:0074,загальною площею0.262га., призначення якої для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Тернопіль по вул. Білогірська належить на праві власності Тернопільській обласній державній адміністрації та перебуває у постійному користуванні в Управлінні СБУ в Тернопільській області.

Таким чином, судом встановлено та підтверджено долученими до клопотання матеріалами, що на даний час у кримінальному провадженні призначено технічну експертизу, з метою проведення якої, а також спростування або підтвердження відомостей про фактнедотримання нормчинного законодавствапід часздійснення будівельнихробіт наданій земельнійділянці, необхідно забезпечити доступ до земельної ділянки по вул.Білогірська в м.Тернополі, кадастровий номер 6110100000:12:018:0074 для натурного огляду об`єкта дослідження.

Враховуючи вищенаведені вимоги закону та встановленні обставини справи, приймаючи до уваги, що для проведення призначеної експертизи, а також спростування або підтвердження відомостей про фактнедотримання нормчинного законодавствапід часздійснення будівельнихробіт наданій земельнійділянці, необхідно здійснити огляд земельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:12:018:0074, загальною площею 0.262 га., що по вул.Білогірська в м. Тернопіль, яка належить на праві власності Тернопільській обласній державній адміністрації та перебуває у постійному користуванні в Управлінні СБУ в Тернопільській області та застосуванням технічних засобів фіксування (фото- та відеозапис) із залученням відповідних експерта (експертів) Тернопільського відділення Київського науково - дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, відділу державного архітектурно- будівельного контролю Тернопільської міської ради, а також володільця (користувача) вказаної земельної ділянки, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого про надання дозволу на проведення огляду підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області, погоджене прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду задовольнити.

Надати дозвіл на проведення оглядуземельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:12:018:0074, загальною площею 0.262 га., призначення якої для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, що по вул.Білогірська в м. Тернопіль, яка належить на праві власності Тернопільській обласній державній адміністрації та перебуває у постійному користуванні в Управлінні СБУ в Тернопільській області та застосуванням технічних засобів фіксування (фото- та відеозапис) із залученням відповідних експерта (експертів) Тернопільського відділення Київського науково - дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, відділу державного архітектурно - будівельного контролю Тернопільської міської ради, а також володільця (користувача) вказаної земельної ділянки, з метою забезпечення проведення земельно-технічної експертизи та спростування або підтвердження відомостей про факт недотримання норм чинного законодавства під час здійснення будівельних робіт на даній земельній ділянці.

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення10.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88783119
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —607/6064/20

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні