Ухвала
від 13.03.2020 по справі 201/2406/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/2406/20

Провадження № 1-кс/201/1034/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2020 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС 5-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора відділу про прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 32020041670000004 від 04.02.2020 за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання слідчого з ОВС 5-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора відділу про прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 32020041670000004 від 04.02.2020 за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що на момент внесення відомостей до ЄРДР встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

(код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що зареєстроване за адресою:

АДРЕСА_1 , у період 2018 року шляхом штучного завищення ціни на товари, приховували реальний об`єкт оподаткування при продажі таких товарів та не відобразили в податковій декларації з податку на прибуток за 2018 рік реальні показники доходів від господарської діяльності, чим ухилилися від сплати податку на прибуток на суму більше 3 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Рішення прийнято на підставі ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 23.01.2020 у справі № 201/330/20 (провадження № 1-кс/201/261/2020).

Ухвалою слідчого судді Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 23.01.2020 у справі № 201/330/20 (провадження № 1-кс/201/261/2020), зобов`язано уповноважену особу СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області, відповідно до вимог ст. 214 КПК України, внести відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 щодо ухилення від сплати податків посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за ознаками складу злочину передбаченого ст. 212 КК України.

Згідно із зазначеною вище заявою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснює господарську діяльність у сфері будівництва.

При здійсненні господарської діяльності у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) виникла потреба у придбанні цементу, який повинен відповідати вимогам ДСТУ Б В.2.7.-46:2010.

З вищенаведеної потреби ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) почало вести перемовини щодо можливості поставок цементу з представниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Відповідно до перемовин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) брало на себе зобов`язання постачати цемент згідно заявлених характеристик, про що надали документи щодо можливості здійснення таких поставок.

Після досягнення розуміння між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) був укладений договір поставки цементу, який повинен відповідно до вимогам ДСТУ Б В.2.7.-46:2010. Умовами договору визначено, що ціна, кількість, асортимент визначаються Специфікаціями, які є додатками та невід`ємними частинами договору.

У подальшому, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на виконання умов договору постачало цемент, але гіршої якості від визначеної умовами договору, а для створення у покупця уявлення щодо поставки належної якості цементу надавали документи, що засвідчують належну якість товару.

Таким чином, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) постачаючи продукцію гіршої якості від заявленої, шляхом заниження собівартості реалізованої продукції, отримуючи прибутки від такої реалізації ухиляються від сплати податків.

Викладене обґрунтовує необхідність проведення слідчих та процесуальних дій, спрямованих на належне фіксування доказів у кримінальному провадженні, виявлення та вилучення документів та інших носіїв інформації, в яких зафіксовані відомості про фінансово господарську діяльність, вказаного суб`єкта підприємницької діяльності.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), використовує банківські рахунки № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 в в незаконній діяльності, що відкритті АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_5 ).

На підставі вищевикладеного слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення просить суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) в оригіналах, що містять банківську таємницю в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_5 ).

Слідчий надав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутністю, клопотання підтримав.

Враховуючи неприбуття сторін у судове засідання для розгляду клопотання, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування кримінального провадження за допомогою технічного засобу не здійснювалося.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відносно ч.2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду

Відповідно до ч.1 ст. 164 КПК України в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути зазначено прізвище, ім`я та по батькові особи, якій надається право тимчасового доступу до речей і документів прізвище.

З урахуванням викладеного відповідно ст. 36 КПК України та ст. 40 КПК України дозвіл на проведення тимчасового доступу може бути наданий лише слідчому (прокурору), який подав клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, у даному випадку с слідчому з ОВС п`ятого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 .

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та матеріали додані до нього, дійшов висновку, що клопотання слідчого про надання тимчасового доступу підлягає частковому задоволенню, оскільки слідчим надано суду належні та достатні докази того, що дана слідча дія є необхідною. у даному кримінальному провадженні, так як проведення тимчасового доступу може дозволити органу досудового розслідування виявити та зафіксувати відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення, встановити коло причетних осіб, а також для ефективного та повного досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні. Крім того, слідчим суддею враховано те, що здобути необхідну для досудового розслідування інформацію іншим шляхом, окрім як звернення до слідчого судді із клопотанням про тимчасового доступу та отримання останнього, є неможливим.

Відповідно до п. 7 ст. 164 КПК України строк дії ухвали не може перевищувати 1 місяця з дня постановлення.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 91,93 ч.4. ст. 107,110,131-132, 159-160 163166, 309, 369372 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому з ОВС п`ятого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів та їх вилучення (виїмку) в оригіналах, що містять банківську таємницю в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_5 ) по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , а саме таких документів:

обліково-реєстраційної юридичної та кредитної справи за період часу з моменту відкриття вищезазначеного рахунку по винесення ухвали;

документів (роздруківки або на магнітному носії), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по зазначених рахунках у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, їх кодів ОКПО, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді або на паперовому носії за період часу з моменту відкриття вищезазначеного рахунку по винесення ухвали;

всіх платіжних документів та чеків за період часу з моменту відкриття вищезазначеного рахунку по винесення ухвали;

документів (роздруківки) з електронних реєстрів чи файлів, в яких містяться/збережені відомості та інші контактні або ідентифікаційні дані клієнта (номери телефонів, ІР-адреси, ПІБ та інше), за допомогою яких передавалися дані по вищевказаним рахункам про зміну залишків на ньому по системі «Клієнт-Банк» за період часу з моменту відкриття вищезазначеного рахунку по винесення ухвали;

матеріалів відеозаписів з камер зовнішнього та внутрішнього спостереження системи відеофіксації у відділенні в момент відкриття рахунків в установі банку та моментів фотофіксації з банкоматів в момент зняття готівкових коштів із вищезазначених рахунків, в тому числі по прив`язаних карткових рахунках.

Строк дії цієї ухвали 1 місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88786353
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 32020041670000004 від 04.02.2020 за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —201/2406/20

Ухвала від 13.03.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні