Ухвала
від 14.04.2020 по справі 639/2231/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/2231/20

Провадження№1-кс/639/941/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 квітня 2020 рокум. Харків

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю: секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання слідчого СВ Новобаварського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів,-

в с т а н о в и в:

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшло клопотання слідчого СВ Новобаварського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_4 , яке погоджено з прокурором Новобаварського відділу Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному 08.04.2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020220500000569 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 191 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що в провадженні СВ Новобаварського відділу поліції ГУНП в Харківській області перебуває кримінальне провадження № 12020220500000569 від 08.04.2020 року, за ознаками ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно розміщеної інформації встановлено, що Комунальним підприємством « ОСОБА_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке займається будівництвом житлових і нежитлових будівель укладено ряд договорів, зокрема на поточний ремонт житлових будинків розташованих на території Новобаварського району м. Харкова.

Керівником КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є ОСОБА_6 .

Так, встановлено, що між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_7 » укладено договір на поточний ремонт житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , строком дії з 06.11.2019 року по 31.12.2019 року та вартістю 128600 грн.

В ході проведення огляду місця події із застосуванням фотозйомки за вищевказаною адресою, встановлено, що по АДРЕСА_1 відсутній. Вказане підтвердили опитані мешканці будинку АДРЕСА_1 . Крім того, пояснили, що у будинку 64 влітку 2019 року проводилась заміна даху, про проведення будь-яких інших будівельних робіт їм невідомо.

Крім того, встановлено, що між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ФОП « ОСОБА_8 » укладено договір на ремонт під`їзду житлового будинку за адресою: АДРЕСА_2 , з використанням сертифікованих матеріалів, строком дії з 04.04.2018 року по 31.12.2018 року та вартістю 90000 грн.

В ході проведення огляду місця події із застосуванням фотозйомки за вищевказаною адресою, встановлено, що це 9-ти поверховий житловий будинок, який складається із 3 під`їздів, в яких у вказаний період часу проведено ремонт у 2 під`їзді, ремонт у 1 під`їзді закінчено пару днів потому, а саме пофарбовані та вирівняні стіни, ремонт тривав довгий період часу, що пояснили опитані мешканці вказаного будинку. Ремонт у 3 під`їзді на момент проведення огляду не розпочато.

Таким чином, за даним фактом наявні підстави вважати, що службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснюється заволодіння бюджетними коштами під час проведення поточних ремонтів багатоквартирних житлових будинків.

Вказані факти потребують додаткового вивчення, задля можливості підтвердити чи спростувати вищевикладене, у зв`язку із чим необхідно провести аналіз фінансово господарської діяльності КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ФОП ОСОБА_8 при виконанні поточного ремонту багатоквартирних житлових будинків, за адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 ; ретельного вивчення всіх наявних первинних документів бухгалтерського та податкового обліку, складання товарного балансу на підставі даних складського обліку з подальшим його відображення в бухгалтерському обліку та співставлення наявних фактів з даними руху товарно матеріальних цінностей по ланцюгу постачання, перевірці грошових потоків на рахунках підприємства.

Враховуючи, що вищевказані документи є речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, зберегли на собі сліди злочину у теперішній час виникла необхідність вилучити їх в оригіналах.

Беручи до уваги вищевикладене, слідчий вважає, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення об`єктивної істини по справі.

Отримати їх іншим способом, крім шляхом тимчасового доступу, до інформації в рамках розпочатого кримінального провадження не є можливим.

В судовому засіданні прокурор просив клопотання задовольнити, посилаючись на зазначене вище.

У відповідності до ч. 2ст. 163 КПК України, зазначене клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів розглядається слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши додані до клопотання матеріали, перевіривши доводи клопотання, приходжу до такого.

Згідно з вимогами ч.1 ст.92 КПК України обов`язок доказування обставин, що досліджуються у кримінальному провадженні покладено на слідчого та прокурора.

Відповідно до ч.2 ст.93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч.1 ст.98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, набуті кримінально протиправним шляхом.

Згідно п.18 Листа Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 05.04.2013 № 223-558/0/4-13, беручи до уваги зміст положень ч.1 ст.86, частин 2 та 3 ст. 93 КПК, застосування стороною кримінального провадження такого способу збирання доказів, як вилучення речей чи документів (ч.1 ст.163 КПК) під час отримання доступу до речей і документів може здійснюватися у випадках, якщо:

1.) особа, у володінні якої знаходяться речі або документи, не бажає добровільно передати їх стороні кримінального провадження або є підстави вважати, що вона не здійснить таку передачу добровільно після отримання відповідного запиту чи намагатиметься змінити або знищити відповідні речі або документи;

2.) речі та документи згідно зі ст.162 КПК містять охоронювану законом таємницю і таке вилучення необхідне для досягнення мети застосування цього заходу забезпечення. В інших випадках сторона кримінального провадження може витребувати та отримати речі або документи за умови їх добровільного надання володільцем без застосування процедури, передбаченої главою 15 КПК.

Прокурором в судовому засіданні доведено, що існує підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи, про який ідеться у клопотанні слідчоготимчасовий доступ до документів.

Прокурором також доведено наявність достатніх підстав вважати, що інформація, зазначена в мотивувальній частині клопотання, сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; ці відомості можуть бути використані як докази.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що наявні підстави, передбачені ст.132, ч. ч. 5, 6 ст.163 КПК України, вважати, що вказана інформація, доступ до якої просить надати слідчий, може знаходитись у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З огляду на викладене, клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.132,160,162,163 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання слідчого СВ Новобаварського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів -задовольнити.

Надати слідчому СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_4 ; т. в. о. начальника відділення СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_9 та слідчому СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_10 , а також працівникам оперативних підрозділів за їх дорученням у порядку передбаченому ст. 40 КПК тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який розташований за адресою: АДРЕСА_3 , щодо проведення поточного ремонту багатоквартирного житлового будинку за адресами: АДРЕСА_4 , АДРЕСА_2 , з одночасною можливістю вилучення їх в оригіналах або завірених копіях, а саме:

Довідки про відсутність відомостей про юридичну особу, яка є Учасником, у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов`язані з корупцію правопорушення;

Довідки про те, що службову (посадову) особу Учасника, яку уповноважено Учасником представляти його інтереси під час проведення закупівлі, не було притягнуто до відповідальності за вчинення у сфері закупівель корупційного правопорушення;

Довідки про те, що учасник не притягувався до відповідальності за порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції»;

Довідки на службових (посадових) осіб, які підписали тендерну пропозицію;

Довідка про реєстрацію Учасника торгів на закупівлю, у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

Довідки про антикорупційну програму та уповноваженого з реалізації антикорупційної програми;

Повна інформаційна довідка з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство;

Витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

Належним чином завірена копія свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість;

Тендерна пропозиція на участь у відкритих торгах на закупівлі

Тендерна пропозиція за результатами електронного аукціону;

Довідка «Загальні відомості про учасника»;

Довідка про наявність обладнання та матеріально-технічної бази;

Довідка про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

Копії трудових книжок наданих КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » що підтверджують наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

Згоди на збір та обробку персональних даних наданих працівниками КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

Ліцензії належні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для провадження певних видів господарської діяльності;

Технічне завдання КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо поточного ремонту багатоквартирних житлових будинків за адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 ;

Статут та протоколи загальних зборів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати;

Акти приймання-передачі виконаних будівельних робіт та додатки до них;

Договори про закупівлю робіт за державні кошти, додаткові угоди до них та додатки до договорів і угод;

Календарні графіки виконання робіт;

Договірні ціни на будівництво та додатки до них ( у тому числі розрахунки, підсумкові відомості ресурсів);

Інші документи які надавало КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на підтвердження виконання аналогічного договору та залучення субпідрядних організацій;

Довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів;

Довідка щодо не внесення відомостей у Єдиний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення,

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.04.2020
Оприлюднено08.02.2023

Судовий реєстр по справі —639/2231/20

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні