Ухвала
від 16.04.2020 по справі 658/1213/20
КАХОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 658/1213/20

Провадження № 2/658/855/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 квітня 2020 року м.Каховка

Суддя Каховського міськрайонного суду Херсонської області Подіновська Г.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Асоціації садівницьких товариств Каховського заводу електрозварювального устаткування Садовод про скасуванні рішення загальних зборів,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з вказаною заявою, просив витребувати у Асоціації садівницьких товариств Каховського заводу електрозварювального устаткування Садовод належним чином завірені копії рішення загальних зборів членів асоціації садівницьких товариств Каховського заводу електрозварювального устаткування Садовод від 14 березня 2020 року та порядку денного питань, що були приготовлені головою правління для вирішення на загальних зборах асоціації садівницьких товариств Каховського заводу електрозварювального устаткування Садовод 14 березня 2010 року.

Розглянувши клопотання про забезпечення доказів, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України , здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 13 ЦПК України , суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частиною 1 статті 76 ЦПК України передбачено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст.116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Забезпечення доказів після подання позовної заяви здійснюється судом, який розглядає справу.

Згідно п. 4-6 ч.1 ст. 117 ЦПК України, у заяві про забезпечення доказів зазначається: докази, забезпечення яких є необхідним, а також обставини, для доказування яких вони необхідні; обґрунтування необхідності забезпечення доказів; спосіб, у який заявник просить суд забезпечити докази, у разі необхідності особу, у якої знаходяться докази.

Відповідно до ч. 4 вказаної статті, суд, встановивши що заяву про забезпечення доказів подано без додержання вимог цієї статті, повертає заявнику, про що постановляє ухвалу.

Позивач, звертаючись до суду із заявою про забезпечення доказів, не навів жодних підстав вважати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Враховуючи викладене, оскільки позивачем не наведено достатніх підстав в обгрунтування необхідності забезпечення доказів, заяву про забезпечення доказів слід повернути заявнику.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з заявою про забезпечення доказів.

Керуючись ст.ст. 5 , 13 , 76 , 116-117, 258 , 260, 353-355 ЦПКУкраїни , суд

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Асоціації садівницьких товариств Каховського заводу електрозварювального устаткування Садовод про скасуванні рішення загальних зборів - повернути заявнику.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання її копії до Херсонського апеляційного суду через Каховський міськрайонний суд Херсонської області.

Суддя:Г. В. Подіновська

СудКаховський міськрайонний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення16.04.2020
Оприлюднено19.04.2020
Номер документу88828023
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —658/1213/20

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні