Ухвала
від 14.04.2020 по справі 902/208/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

"14" квітня 2020 р. Cправа № 902/208/20

Господарський суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Тварковського А.А.,

за участю секретаря судового засідання Німенко О.І.,

у відсутності представників сторін,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: Фірми "Люстдорф" у формі товариства з обмеженою відповідальністю (вул. Коцюбинського,1, м. Іллінці, Вінницька область, 22700)

до: Дочірнього підприємства "Автотрейдінг Вінниця" (вул. Київська, 175, м. Вінниця, 21022)

про визнання істотними недоліків дорожнього транспортного засобу та про зобов`язання його заміни,

В С Т А Н О В И В :

На розгляд Господарського суду Вінницької області надійшла позовна заява № 127 від 28.02.2020 Фірми "Люстдорф" у формі товариства з обмеженою відповідальністю до Дочірнього підприємства "Автотрейдінг Вінниця" з такими позовними вимогами:

- визнати істотними недоліки дорожнього транспортного засобу автомобіля SKODA Rapid Active 1.6MPI/81kw 6 AG VINCODE TMBAC2NH9JB150118, номер державної реєстрації АВОЮ2СО, у виді сколювань із частковим відшаруванням лакофарбового покриття в різних частинах кузова, що утворені в результаті порушення технологічного процесу фарбування чи застосування неякісних матеріалів, які виявилися неодноразово;

- зобов`язати Дочірнє підприємство "Автотрейдінг Вінниця" замінити Фірмі "Люстдорф" у формі товариства з обмеженою відповідальністю придбаний за договором купівлі-продажу від 14.08.2017 дорожній транспортний засіб автомобіль SKODA Rapid Active 1.6MPI/81kw 6 AG VINCODE TMBAC2NH9JB150118 відповідним іншим новим автомобілем належної якості.

Ухвалою суду від 24.03.2020 за вказаним позовом відкрито провадження у справі № 902/208/20 в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 14.04.2020.

14.04.2020 через канцелярію суду надійшов відзив відповідача на позовну заяву з додатком ряду клопотань: про відкладення підготовчого засідання після закінчення карантину; про залучення до участі у справі Товариства з обмеженою відповідальністю "Єврокар" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача; про призначення у справі судової автотоварознавчої експертизи.

У судове засідання 14.04.2020 представники сторін не з`явилися. Останні про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином ухвалою, яка надсилалася рекомендованою кореспонденцією.

У зв`язку з неявкою учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши клопотання відповідача про залучення до участі у справі третьої особи, суд враховує таке.

За приписами пункту 4 частини 2 статті 182 ГПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Статтею 50 ГПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З огляду на вищезазначені приписи законодавства, суд дійшов висновку про залучення до участі у справі Товариства з обмеженою відповідальністю "Єврокар" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки вказаного товариства, яке є дистриб`ютором автомобілів торгової марки SKODA на території України, враховуючи обставини в обґрунтування позовних вимог в даній справі.

Ознайомившись з клопотанням Дочірнього підприємства "Автотрейдінг Вінниця" про призначення у справі судової автотоварознавчої експертизи, суд враховує, що з метою забезпечення реалізації принципів рівності перед законом і судом та змагальності учасників процесу необхідно з`ясувати думку позивача щодо вказаного клопотання, тому суд ухвалює про відкладення його розгляду по суті до наступного судового засідання.

За результатами проведеного судового засідання, суд, враховуючи запровадження режиму надзвичайної ситуації в Україні через поширення коронавірусу COVID-19, дійшов висновку про задоволення відповідного клопотання відповідача та про відкладення підготовчого засідання у справі на іншу дату згідно із приписами ч. 2 ст. 202, ч. 1 ст. 216 ГПК України поза межами встановленого загальнонаціонального карантину до 24.04.2020. За таких обставин, суд вважає доцільним продовжити строк підготовчого провадження у справі на 30 днів з власної ініціативи на підставі ч. 3 ст. 177 ГПК України.

З огляду на вказане, суд вважає за необхідне повідомити учасників справи про дату, час та місце підготовчого засідання, а також про встановлений останнім строк для вчинення процесуальних дій у порядку визначеному ст.ст. 120, 121 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 50, 177, 120, 121, 202, 216, 234, 235, 326 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю "Єврокар" (просп. Перемоги, будинок 67, м.Київ, 03062; код ЄДРПОУ 32384621) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

2. Продовжити строк підготовчого провадження у справі №902/208/20 на 30 (тридцять) днів .

3. Підготовче засідання у справі відкласти на 12.05.20 об 11:00 год. , в приміщенні Господарського суду Вінницької області (вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 3- й поверх, зал №3).

4. Повідомити сторін та третю особу про призначене судове засідання.

5. Повідомити позивача про обов`язок в силу приписів ст. 172 ГПК України щодо невідкладного направлення на адресу третьої особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Єврокар" копії позовної заяви та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Докази такого направлення надати суду до початку судового засідання (12.05.2020).

6. Встановити позивачу строк до 30.04.2020 для реалізації права на подання відповіді на відзив (в. т.ч. з обґрунтуванням власної процесуальної позиції щодо заявленого відповідачем клопотання про призначення у справі судової експертизи та кола питань, що ставляться на розгляд експертизи). У разі подання відповіді на відзив зобов`язати надіслати її відповідачу у вказаний строк, докази направлення надати суду до початку підготовчого засідання (12.05.2020).

7. Встановити відповідачу строк до початку підготовчого засідання 12.05.2020 для реалізації права на подання заперечення щодо відповіді на відзив, у разі подання заперечення зобов`язати надіслати його у вказаний строк позивачу. Докази направлення заперечення щодо відповіді на відзив надати суду у цей же строк.

8. Для подання третьою особою (Товариством з обмеженою відповідальністю "Єврокар" ) пояснень щодо позову в порядку ст. 168 ГПК України встановити строк до 30.04.2020 , у разі подання пояснень зобов`язати їх надіслати у вказаний строк сторонам. Докази направлення пояснень надати суду до початку судового засідання (12.05.2020).

9. Роз`яснити учасникам справи , що на період дії карантинних заходів, установлених Постановою Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" прибуття у судові засідання та направлення представників не є обов`язковим.

На період дії карантинних заходів обмежено доступ до приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань, а також осіб, які не є безпосередніми учасниками судових засідань.

Рекомендувати учасникам справи направляти до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності за наявними у справі доказами.

Рекомендувати учасникам справи направляти до суду усі процесуальні документи та наявні докази засобами дистанційного зв`язку (поштою, факсом, електронною поштою на адресу: inbox@vn.arbitr.gov.ua).

10. Роз`яснити учасникам справи про можливість приймати участь у судових засідання з використанням власних технічних засобів, згідно з Наказом ДСА України № 169 від 08.04.2020 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Відповідно до вказаного Порядку учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. В заяві учасник справи обов`язково вказує: назву суду; номер судової справи; дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; своє прізвище, ім`я та по-батькові;свій статус в судовій справі; електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; номер телефону для зв`язку із судом. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи. Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку. Заява учасника про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в день її надходження до суду підлягає реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду та передається відповідному головуючому судді. Головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності у суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це Модератора.

Модератор інформує учасника справи засобами телефонного зв`язку (електронної пошти), вказаними у заяві, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції або відсутності такої можливості.

На веб-портал "Судова влада України", зокрема і на вебсайті Господарського суду Вінницької області, додано кнопку для доступу до онлайн-сервісу Easycon, який дає змогу взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

11. Учасникам справи подання доказів по справі здійснювати відповідно до ст. 80 Господарського процесуального кодексу України.

12. Згідно зі ст. 235 ГПК України ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи , розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

13. За приписами ч.1 ст.255 ГПК України дана ухвала окремо від рішення суду першої інстанції оскарженню не підлягає.

14. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/ .

15. Копію ухвали надіслати учасникам справи рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Дата складання повного тексту ухвали 17.04.2020.

Суддя А.А. Тварковський

віддрук. прим.:

1 - до справи

2 - позивачу (вул. Коцюбинського,1, м. Іллінці, Вінницька область, 22700)

3 - відповідачу (вул. Київська, 175, м. Вінниця, 21022)

4 - третій особі - просп. Перемоги, будинок 67, м.Київ, 03062.

Дата ухвалення рішення14.04.2020
Оприлюднено21.04.2020
Номер документу88830573
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання його заміни

Судовий реєстр по справі —902/208/20

Ухвала від 18.09.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 09.09.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 24.03.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 10.03.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні