Ухвала
від 21.04.2020 по справі 926/854/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о в і д к р и т т я п р о в а д ж е н н я у с п р а в і

21 квітня 2020 року Справа № 926/854/20

Суддя Гурин Микола Олександрович , розглянувши матеріали за позовом

товариства з обмеженою відповідальністю "Каса народної допомоги"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Наше медіа"

про стягнення заборгованості в сумі 373050,54 грн та звернення стягнення на предмет іпотеки

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю "Каса народної допомоги" звернулася до Господарського суду Чернівецької області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Наше медіа" про стягнення заборгованості в сумі 373050,54 грн та звернення стягнення на предмет іпотеки.

В обґрунтування позовних вимог позивач вказує на те, що 23 серпня 2019 року між товариством з обмеженою відповідальністю «Юкрейніан фешн груп» та товариством з обмеженою відповідальністю «Каса народної допомоги» (надалі-ТОВ «КНД» ) укладено кредитний договір № 2308001/000-КЮС/19 (далі- Кредитний договір). Відповідно до умов Кредитного договору ТОВ «КНД» надано, а ТОВ «Юкрейніан фешн груп» отримано грошові кошти (далі - кредит) на загальну суму 300 000,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням № 7439 від 23.08.2019 року. ТОВ «Юкрейніан фешн груп» , як позичальник, зобов`язалось повернути кредит в строк по 23 грудня 2019 року і сплатити проценти за весь час користування кредитом у розмірі 24% (двадцять чотири проценти) річних (п.п. 1.1 - 1.3, 3.1 Кредитного договору).

Відповідно до умов Кредитного договору (п.1.4), в якості забезпечення виконання зобов`язань за ним, ТОВ «Юкрейніан фешн груп» взяло на себе зобов`язання оформити поруку ТОВ «Наше медіа» та заставу майнових прав на об`єкт інтелектуальної власності - знак для товарів та послуг, що належить ТОВ «Наше медіа» .

Для забезпечення виконання зобов`язань ТОВ «Юкрейніан фешн груп» за Кредитним договором, 23.08.2019 року між ТОВ «КНД» та ТОВ «Наше медіа» укладено Договір поруки № П12308001/000-КЮС/19 (далі - Договір поруки).

28 серпня 2019 року між ТОВ «КНД» і ТОВ «Наше медіа» укладено Договір застави майнових прав інтелектуальної власності на знак для товарів та послуг, відповідно до якого в заставу ТОВ «КНД» було передано належні ТОВ «Наше медіа» на праві власності майнові права інтелектуальної власності на знак для товарів та послуг « #НАШ» (класи за МКТП: 38; № заявки m 2018 15082 від 25.06.2018, дата публікації відомостей про видачу свідоцтва 26-12.2018 Бюлетень № 24), що підтверджується свідоцтвом на знак для товарів та послуг № 252088, виданим відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» , зареєстрованим в Державному реєстрі свідоцтва України на знаки для товарів та послуг 26 грудня 2018 року, виданим Міністерством економічного розвитку та торгівлі України.

ТОВ «Юкрейніан фешн груп» порушено умови Кредитного договору, не виконано договірних зобов`язань, зокрема, не здійснено необхідних платежів в рахунок погашення основного боргу та процентів за користування кредитом.

У випадку порушення умов Кредитного договору Позичальником Кредитор має право вимагати дострокового погашення Кредиту, сплати процентів, комісій, штрафів та пені, а також звернути стягнення на майно позичальника.

Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки (частина друга статті 554 ЦК України).

Тому позивач просить стягнути на підставі договору поруки з ТОВ Наше медіа заборгованість за кредитним договором у розмірі 373050,54 грн, звернути стягнення на майцнові права інтелектуальної власності на знак для товарів і послуг #НАШ шляхом визнання за ТОВ КНД права власності на майнові права інтелектуальної власності на знак для товарів і послуг #НАШ та стягнути судові витрати.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статті 162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до частини третьої статті 12 Господарського процесуального кодексу України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

В свою чергу, частиною першою статті 249 Господарського процесуального кодексу України визначено, що в порядку спрощеного позовного провадження справа розглядається за клопотанням позивача поданого у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд дійшов висновку, що справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження у зв`язку з відсутністю письмового клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного провадження.

Крім того, позивач у позовній заяві зазначає третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - товариство з обмеженою відповідальністю « Юкрейніан фешн груп » .

Відповідно до частини 1 статті 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Частиною 3 статті 50 Господарського процесуального кодексу України визначено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Враховуючи, що ТОВ «Юкрейніан фешн груп» виступало позичальником за кредитним договором, проте порушило умови Кредитного договору, не виконано договірних зобов`язань, зокрема, не здійснено необхідних платежів в рахунок погашення основного боргу та процентів за користування кредитом, за вищевказаних обставин рішення у даній справі може вплинути на права або обов`язки ТОВ «Юкрейніан фешн груп» . У зв`язку з цим суд вирішив залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ТОВ «Юкрейніан фешн груп» .

Керуючись статтями 50, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 12.05.2020 року о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14, третій поверх, зал судових засідань № 1.

4. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ТОВ Юкрейніан фешн груп (01011, вул. Рибальська, 11, офіс 2, м. Київ, код 42898540).

5. Третій особі: відповідно до статті 168 Господарського процесуального кодексу України надати письмові пояснення на позовну заяву; письмове пояснення щодо відзиву (за наявності), але не пізніше 5 днів з дня отримання відзиву; одночасно надіслати позивачу та відповідачу - копію пояснень та доданих документів, докази такого направлення надати суду до початку судового засідання; забезпечити явку представника в судове засідання.

5. Зобов`язати відповідача:

- у строк до 16 календарних днів з дня отримання даної ухвали надати суду відповідно до статті 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

- одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя М. О. Гурин

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Дата ухвалення рішення21.04.2020
Оприлюднено23.04.2020
Номер документу88842923
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 373050,54 грн та звернення стягнення на предмет іпотеки

Судовий реєстр по справі —926/854/20

Постанова від 18.01.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 03.12.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 17.11.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Судовий наказ від 09.11.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

Рішення від 09.10.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

Ухвала від 02.10.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

Ухвала від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

Ухвала від 20.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні