Ухвала
від 21.04.2020 по справі 200/2353/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

21 квітня 2020 р. Справа №200/2353/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Мозговая Н.А., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовною заявою Обласного комунального підприємства Донецьктеплокомуненерго в особі Виробничої одиниці Дружківкатепломережа до начальника управління Державної казначейської служби України Головного управління Державної казначейської служби України у Донецькій області Управління Державної казначейської служби України у м. Дружківка Донецької області Липа С.В., за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Дружківської міської ради про визнання дій незаконними, зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

02 березня 2020 року позивач, Обласне комунальне підприємство Донецьктеплокомуненерго в особі Виробничої одиниці Дружківкатепломережа (місцезнаходження: Донецька область, м. Дружківка, вулиця Космонавтів, 39) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до начальника управління Державної казначейської служби України Головного управління Державної казначейської служби України у Донецькій області Управління Державної казначейської служби України у м.Дружківка Донецької області Липа С.В. (місцезнаходження: Донецька область, м. Дружківка, вулиця Машинобудівників, 64), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Дружківської міської ради (код ЄДРПОУ: 04052761, місцезнаходження: Донецька область, м. Дружківка, вулиця Соборна, 16) про визнання дій начальника Управління Державної казначейської служби України у м. Дружківка Донецької області Липа С.В. від 11.11.2019 року щодо повернення наказу Господарського суду Донецької області від 25.03.2011 року по справі №29/104 незаконним, зобов`язання начальника Управління Державної казначейської служби України у м. Дружківка Донецької області Липа С.В. прийняти на виконання наказ (дублікат) Господарського суду Донецької області від 25.03.2011 року №29/104.

Ухвалою суду від 10.03.2020 року позовна заява залишена без руху та надано строк на усунення недоліків.

17.03.2020 року через відділ документообігу та архівної роботи суду представник позивача надав документи на виконання вимог ухвали суду про залишення позовної заяви без руху.

Ухалою суду від 23.03.2020 року відкрито спрощене провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

21.04.2020 року представник позивача через відділ документообігу та архівної роботи надав заяву про залишення позову без розгляду та повернення сплаченого судового збору у розмірі 2102,00 грн.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно ч. 3 ст. 240 КАС України про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена.

Таким чином, суд вважає обґрунтованим заяву представника позивача про залишення позовної заяви без розгляду, оскільки цим реалізується принцип диспозитивності адміністративного процесу, який полягає у можливості позивача вільно розпоряджатися своїми матеріальними і процесуальними правами.

Частиною 5 статті 240 КАС України передбачено, що в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

В своєму клопотанні про залишення позову без розгляду, представник позивача також просить суд повернути сплачену ним суму судового збору за подання до суду даного позову в розмірі 2102,00 грн.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору, визначає Закон України Про судовий збір .

Пунктом 4 частини 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір передбачено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, зокрема, залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Таким чином, сплачена сума судового збору повертається в разі залишення заяви без розгляду, крім випадків, якщо така заява залишена без розгляду за заявою (клопотанням) позивача.

У зв`язку із наведеним, враховуючи, що даний позов судом залишений без розгляду саме за заявою представника позивача, то сплачена сума судового збору, в даному випадку поверненню не підлягає, у зв`язку із чим, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви представника позивача в цій частині.

На підставі викладеного, керуючись ст. 240, 243, 248, 255, 295, 297 КАС України, ст.7 Закону України Про судовий збір суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника Обласного комунального підприємства Донецьктеплокомуненерго в особі Виробничої одиниці Дружківкатепломережа в частині залишення позову без розгляду - задовольнити.

Позов Обласного комунального підприємства Донецьктеплокомуненерго в особі Виробничої одиниці Дружківкатепломережа до начальника управління Державної казначейської служби України Головного управління Державної казначейської служби України у Донецькій області Управління Державної казначейської служби України у м. Дружківка Донецької області Липа С.В., за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Дружківської міської ради про визнання дій незаконними, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

У задоволенні заяви представника Обласного комунального підприємства Донецьктеплокомуненерго в особі Виробничої одиниці Дружківкатепломережа в частині повернення сплаченої суми судового збору - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Відповідно до внесених Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19) від 30.03.2020 року №540-ІХ змін у розділ VI Прикінцеві положення КАС України, строк на апеляційне оскарження продовжується на строк дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню короновірусної хвороби (COVID-19).

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Донецький окружний адміністративний суд.

Суддя Н.А. Мозговая

Дата ухвалення рішення21.04.2020
Оприлюднено23.04.2020

Судовий реєстр по справі —200/2353/20-а

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні