Ухвала
від 21.04.2020 по справі 380/2680/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/2680/20

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

21 квітня 2020 року м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Карп`як О.О., перевіривши матеріали позовної заяви Акціонерного товариства Українська залізниця в особі Відокремленого підрозділу товариства-філії Стрийський вагоноремонтний завод Акціонерного товариства Українська залізниця до Західного офісу Держаудитслужби про визнання протиправними і скасування вимог,-

в с т а н о в и в:

До суду надійшла позовна заява Акціонерного товариства Українська залізниця (03680, м. Київ, вул. Тверська, 5) в особі Відокремленого підрозділу товариства-філії Стрийський вагоноремонтний завод Акціонерного товариства Українська залізниця (82405, Львівська область, м. Стрий, вул. Зубенка, 2) до Західного офісу Держаудитслужби (79000, м. Львів, вул. Костюшка, 8) про визнання протиправними і скасування вимог.

Ухвалою суду від 09 квітня 2020 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу час на усунення недоліків.

17 квітня 2020 року представник позивача подав клопотання на виконання вимог ухвали суду про залишення позовної заяви без руху.

Підстави позову: висновки про допущені позивачем під час проведення закупівлі порушень вимог Закону України Про публічні закупівлі є необґрунтованими, безпідставність проведення моніторингу за процедурою публічної закупівлі.

Згідно правил ст.19 Кодексу адміністративного судочинства України (предметна юрисдикція) та ст.ст. 25-27 Кодексу адміністративного судочинства України (територіальна юрисдикція), справа підлягає розгляду Львівським окружним адміністративним судом.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 159-161 Кодексу адміністративного судочинства України. При цьому, суддею встановлено, що відсутні підстави, визначені статтями 169-170 КАС України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частиною першою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність чи інші обставини не доцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні (ч. 3 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України).

За наведених підстав, суддя вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

З врахуванням значення справи для позивача, обраного ним способу захисту, категорію справи та її складність, обсяг та характер поданих доказів, кількість сторін у справі, суд вважає можливим прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України перевірено.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 173, 248, 256, 293-295, підп.15.5 п.15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

у х в а л и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа розглядається в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 18 травня 2020 року о 10:00 год., яке відбудеться у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м.Львів, вул.Чоловського, 2, поверх 1, зал судових засідань №6).

Відповідачу встановити строк для подання відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

Копія відзиву, відповіді на відзив, заперечення та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - https://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/.

Повідомити відповідача - суб`єкта владних повноважень про наявність матеріалів позову та можливість їх отримання лише безпосередньо у суді.

Повідомити сторін про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференці.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Карп`як Оксана Орестівна

Дата ухвалення рішення21.04.2020
Оприлюднено23.04.2020

Судовий реєстр по справі —380/2680/20

Рішення від 12.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 09.04.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні