Ухвала
від 15.04.2020 по справі 295/4177/20
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/4177/20

1-кс/295/1561/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.04.2020 року м. Житомир

Слідчий суддяБогунського районногосуду м.Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВЖитомирського ВПГУ НПв Житомирськійобласті ОСОБА_3 , погоджене прокурором Житомирської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, внесене в рамках кримінального провадження № 42020061020000010 від 11.02.2020 року, за ознакамивчинення кримінальногоправопорушення передбаченогоч.1ст.364КК України, та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з клопотанням, в якому вказав, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зловживаючи своїм службовим становищем, розтратили кошти місцевого бюджету під час виконання робіт з реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 .

06.06.2019 ІНФОРМАЦІЯ_1 укладено договір з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_2 )№142щодо виконання робіт з реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 .

ІНФОРМАЦІЯ_1 проведено розрахунок з підрядником у повному обсязі, згідно платіжних доручень №39 від 09.08.2019, №52 від 08.10.2019, №53 від 08.10.2019, №54 від 08.10.2019, №68 від 11.12.2019, №69 від 11.12.2019. При цьому, роботи, передбачені проектом, підрядником виконані не були.

Наведене може свідчити про умисне використання службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 службового становища всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Кримінальне провадження №42020061020000010внесено до ЄРДР, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 364 КК України.

12.03.2020 року постановою призначено комплексну судово-економічну та будівельно-технічну експертизу, яку на виконання доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_3 .

17.03.2020 року до Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області надійшло клопотання експерта ІНФОРМАЦІЯ_4 , про надання додаткових матеріалів, які перебувають у виконавця робіт.

На даний час у досудового слідства виникла необхідність у вилученні та дослідженні документів, які перебувають у володінні виконавців робіт, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_3 ,зареєстровані заадресою АДРЕСА_2 ) , а саме : договір підряду №142 від 06.06.2019, укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з додатками, специфікаціями, накладними, рахунками - фактурами, платіжними дорученнями; листи, доручення, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, товарно-транспортні накладні; довідки про вартість виконаних будівельних робіт/та витрат/ (типова форма №КБ-3), акти виконаних робіт (типова форма №КБ-2), ліцензії, довідки, дозволи, паспорти, сертифікати якості (відповідності) на придбані ТМЦ та виконані роботи, послуги, а також інші бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що були підготовлені в ході підписання й виконання договору; тендерна документація щодо реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 , що стало передумовою для укладання в подальшому договору підряду №142 від 06.06.2019 між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (рішення про утворення тендерного комітету та положення про нього, рішення про призначення голови тендерного комітету, заступника/заступників голови тендерного комітету та секретаря, документів щодо затвердження складу тендерного комітету та визначення функцій кожного члена комітету, протоколи засідань тендерного комітету, зокрема протоколів вибору процедури закупівлі, розкриття тендерних (цінових) пропозицій, оцінки та акцепту тендерних (цінових) пропозицій, тендерної документації у повному обсязі, в тому числі листування із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), тендерних пропозицій наданих усіма учасниками процедур закупівлі, реєстрів отриманих тендерних (цінових) пропозицій, звітів про результати проведення процедур закупівель); договір підряду № 63 на проведення проектних робіт від 17.05.2019, укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) з додатками, специфікаціями, накладними, рахунками - фактурами, платіжними дорученнями; листи, доручення, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, акти виконаних робіт, ліцензії, довідки, дозволи, паспорти, сертифікати якості (відповідності) на придбані ТМЦ та виконані роботи, послуги, а також інші бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що були підготовлені в ході підписання й виконання договору; проектно-кошторисну документацію на реконструкцію території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 ;

Зазначені документи містять фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, а саме завдяки ним можливо встановити факт здійснення господарських відносин, коло осіб причетних до вчиненого злочину.

Вказані документи, до яких необхідно здійснити тимчасовий доступ, містять в собі фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

У матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у досудовому розслідуванні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до документів щодо реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 , з метою надання в подальшому для дослідження експертам ІНФОРМАЦІЯ_3 , які виконують комплексну судово-економічну та будівельно-технічну експертизу.

Від слідчого надійшла заява про проведення розгляду справи без її участі, клопотання підтримала та просила задовольнити.

Відповідно до ч. 2. ст. 163 КПК України, розгляд клопотання проведено у відсутності осіб, у володінні яких знаходиться інформація.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до п. 7 ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати ці документи як доказ та відсутності можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та надає дозвіл на доступ до речей і документів та відмовляє у наданні дозволу на вилучення оригіналів документів, оскільки слідчий не довів необхідності такого вилучення відповідно до положень п. 7 ч. 6 ст. 163 КПК України.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати прокурору Житомирської місцевої прокуратури ОСОБА_5 , яка здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, слідчому у кримінальному провадженні ОСОБА_3 та за їх дорученням оперативним працівникам Управління стратегічного розслідування в Житомирській області Національної поліції України, тимчасовий доступ до оригіналів документів без вилучення, з можливістю виготовлення копій,що знаходяться у володінніТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , зареєстровані за адресою АДРЕСА_2 ) , щодо реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-договір підряду №142 від 06.06.2019, укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з додатками, специфікаціями, накладними, рахунками - фактурами, платіжними дорученнями; листи, доручення, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, товарно-транспортні накладні; довідки про вартість виконаних будівельних робіт/та витрат/ (типова форма №КБ-3), акти виконаних робіт (типова форма №КБ-2), ліцензії, довідки, дозволи, паспорти, сертифікати якості (відповідності) на придбані ТМЦ та виконані роботи, послуги, а також інші бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що були підготовлені в ході підписання й виконання договору;

-тендерна документація щодо реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 , що стало передумовою для укладання в подальшому договору підряду №142 від 06.06.2019 між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (рішення про утворення тендерного комітету та положення про нього, рішення про призначення голови тендерного комітету, заступника/заступників голови тендерного комітету та секретаря, документів щодо затвердження складу тендерного комітету та визначення функцій кожного члена комітету, протоколи засідань тендерного комітету, зокрема протоколів вибору процедури закупівлі, розкриття тендерних (цінових) пропозицій, оцінки та акцепту тендерних (цінових) пропозицій, тендерної документації у повному обсязі, в тому числі листування із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), тендерних пропозицій наданих усіма учасниками процедур закупівлі, реєстрів отриманих тендерних (цінових) пропозицій, звітів про результати проведення процедур закупівель);

-договір підряду № 63 на проведення проектних робіт від 17.05.2019, укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) з додатками, специфікаціями, накладними, рахунками - фактурами, платіжними дорученнями; листи, доручення, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, акти виконаних робіт, ліцензії, довідки, дозволи, паспорти, сертифікати якості (відповідності) на придбані ТМЦ та виконані роботи, послуги, а також інші бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що були підготовлені в ході підписання й виконання договору;

-проектно-кошторисну документацію на реконструкцію території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 ;

У разі відсутності будь-яких з вище перелічених документів, зазначити письмово окремим листом про причину не надання документів,

В решті вимог відмовити.

Встановити строк дії ухвали до 14.05.2020 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88862934
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, внесене в рамках кримінального провадження № 42020061020000010 від 11.02.2020 року, за ознакамивчинення кримінальногоправопорушення передбаченогоч.1ст.364КК України, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/4177/20

Ухвала від 15.04.2020

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні