Ухвала
від 23.04.2020 по справі 480/1699/20
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. Герасима Кондратьєва, 159, м. Суми, 40021, E-mail: inbox@adm.su.court.gov.ua

У Х В А Л А

"23" квітня 2020 р. Справа № 480/1699/20

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Павлічек В.О. перевіривши матеріали справи № 480/1699/20 за адміністративним позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області до Пісківського ДНЗ про застосування заходів реагування,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Пісківського ДНЗ, в якій просить застосувати захід реагування до Пісківського ДНЗ, який зареєстрований за адресою: Сумська область, Буринський район, село Піски, вул. Шкільна, 1, код ЄДРПОУ 37352568 у вигляді повного зупинення роботи Пісківського ДНЗ за адресою: Сумська область, Буринський район, село Піски, вул. Шкільна, 1 до повного усунення порушень вимог законодавства з питань пожежної безпеки, виявлених під час перевірки, а саме пунктів 1-6, 8-18, 20,21 Акту № 30 від 26.02.2020, шляхом опечатування, опломбування і знеструмлення.

Позовні вимоги обґрунтовує тим, що під час позапланової перевірки відповідача, виявлено ряд суттєвих порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, які усунені не були та створюють загрозу життю та здоров`ю людей, а тому до Пісківського ДНЗ необхідно застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі без виклику сторін та встановлено строк відповідачу для подання відзиву та доказів, які наявні у відповідача, а також встановлено строк позивачу для подання відповіді на відзив, а відповідачу заперечення.

На виконання зазначеної ухвали представниками відповідача надано відзив на позовну заяву, в якому проти позовних вимог заперечує та просить відмовити в їх задоволенні, зокрема зазначивши, що Пісківським ДНЗ було здійснено ряд заходів для усунення виявлених перевіркою порушень, а відтак в Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області відсутні підстави для застосування крайнього заходу реагування до Пісківського ДНЗ. Крім того у відзиві відповідач просить розгляд справи проводити з викликом сторін.

За результатами розгляду поданих заяв по суті справи, суд вважає, що клопотання про розгляд справи з викликом сторін підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно з приписами ст. 242 КАС України рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Положеннями ст. 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З метою забезпечення повного, об`єктивного та всебічного дослідження обставин справи, а також для остаточного визначення предмета спору та характеру спірних відносин; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд доходить висновку про необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст. 12, 173, 243, 248, 256, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Клопотання представника відповідача про розгляд справи з викликом сторін - задовольнити.

2. Перейти до розгляду справи № 480/1699/20 за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 14.05.2020 року о 14:30 год. Засідання відбудеться в приміщенні Сумського окружного адміністративного суду за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159, зал. 206.

4. Зобов`язати Пісківський ДНЗ надати суду докази звернення до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області щодо проведення перевірки усунених Пісківським ДНЗ порушень, які було зафіксовано в акті перевірки від 26.02.2020 року № 30.

5. У судове засідання викликати учасників справи.

6. Роз`яснити учасникам справи, що інформацію по справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://court.gov.ua/fair/sud1870/.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.О. Павлічек

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.04.2020
Оприлюднено24.04.2020
Номер документу88882629
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —480/1699/20

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 17.06.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 17.06.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 23.04.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 18.03.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні