Ухвала
від 17.04.2020 по справі 295/4396/20
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/4396/20

1-кс/295/1671/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.04.2020 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні клопотанняслідчого слідчоговідділу ЖитомирськогоВП ГУНПв Житомирськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромЖитомирської місцевоїпрокуратури ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів укримінальному провадженні№ 42020061020000010, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернуласьдо судуз указанимклопотанням,посилаючись нате,що в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зловживаючи своїм службовим становищем, розтратили кошти місцевого бюджету під час виконання робіт з реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 .

06.06.2019 ІНФОРМАЦІЯ_1 укладено договір з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ) №142 щодо виконання робіт з реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 . ІНФОРМАЦІЯ_1 проведено розрахунок з підрядником у повному обсязі, згідно платіжних доручень №39 від 09.08.2019, №52 від 08.10.2019, №53 від 08.10.2019, №54 від 08.10.2019, №68 від 11.12.2019, №69 від 11.12.2019. При цьому, роботи, передбачені проектом, підрядником виконані не були. Наведене може свідчити про умисне використання службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 службового становища всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Кримінальне провадження № 42020061020000010 внесено до ЄРДР, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 364 КК України.

12.03.2020 року постановою призначено комплексну судово-економічну та будівельно-технічну експертизу, яку на виконання доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_3 .

17.03.2020 року до СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області надійшло клопотання експерта ІНФОРМАЦІЯ_4 який виконує призначено комплексну судово-економічну та будівельно-текнічну експертизу №920/921/20-25/435-20, згідно якого для виконання експертизи потрібно надати додаткові матеріали, а саме: оригінал або належним чином завірену копію проектно-кошторисної документації в паперовому та електронному вигляді на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; оригінали або належним чином завірені копії первинних документів в будівництві (акти приймання виконаних будівельних робіт за типовою формою Кб-2в та довідки про вартість виконаних будівельник робіт та .внтрати за типовою формою КБ-3) на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 , а також іншу наявну документацію щодо вартості матеріалів та ресурсів, використаних при реконструкції скверу (відомості ресурсів, товарні накладні, сертифікати відповідності, договори субпідряду тощо); оригінали або належним чином завірені копії договірної документація на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 (договір підряду, договірна ціна, локальний кошторис до договірної ціни, відомість ресурсів до локального кошторису); оригінали або належним чиком завірені копії актів на приховані роботи, журналу авторського нагляду, загального журналу робіт з реконструкції територдї благоустррю з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; платіжні доручення щодо оплати вартості робіт з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; іншу наявну документацію з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 . 08.04.2020 року допитаний в якості свідка начальник ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , який повідомив, що підрядник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виконав умови договору в повному обсязі та після виконання робіт проектно-кошторисна документації та всі документи, які стосувались «Реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 , були передані до КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЖМР.

На даний час у досудового слідства виникла необхідність у вилученні та дослідженні документів, які перебувають у володінні виконавців робіт, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , зареєстровані за адресою АДРЕСА_2 ), а саме: оригінал або належним чином завірену копію проектно-кошторисної документація в паперовому та електронному вигляді на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; ; оригінали або належним чином завірені копії первинних документів в будівництві (акт приймання виконаних будівельних робіт за типовою формою Кб-2в та довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за типовою формою КБ-3 на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 , а також іншу наявну документацію щодо вартості матеріалів та ресурсів, використаних при реконструкції скверу (відомості ресурсів, товарні накладні, сертифікати відповідності, договори субпідряду тощо); оригінали або належним чином завірені копії договірної документація на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 (договір підряду, договірна ціна, локальний кошторис до договірної ціни, відомість ресурсів до локального кошторису); оригінали або належним чиком завірені копії актів на приховані роботи, журналу авторського нагляду, загального журналу робіт з реконструкції територдї благоустррю з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; платіжні доручення щодо оплати вартості робіт з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; іншу наявну документацію з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий вказала, що зазначені документи містять фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, а саме завдяки ним можливо встановити факт здійснення господарських відносин, коло осіб причетних до вчиненого злочину. Вказані документи, до яких необхідно здійснити тимчасовий доступ, містять в собі фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. У матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у досудовому розслідуванні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до документів щодо реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: АДРЕСА_1 , з метою надання в подальшому для дослідження експертам ІНФОРМАЦІЯ_3 , які виконують комплексну судово-економічну та будівельно-технічну експертизу.

Тому слідчий просить надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у володінні виконавців робіт, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , зареєстровані за адресою АДРЕСА_2 ).

Слідчий у судове засідання не з`явилась, надала заяву про проведення розгляду клопотання без її участі, зазначивши, що клопотання підтримує та просить його задовольнити.

Розгляд клопотання проведено без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, що відповідає положенням ч. 2. ст. 163 КПК України.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно положень п. п. 1, 2, 3 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщосторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій, згідно п. 3 ч. 1 ст. 162 КПК України, належить до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Частиною 6 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки документи, що перебувають у володінні виконавців робіт, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,тимчасовий доступдо якихпросить надатислідчий,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні,необхідні дляпроведення слідчихдій,не становлятьсобою речей,які містятьохоронювану закономтаємницю тому клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 132, 159, 160, 162-165, 166, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору Житомирської місцевої прокуратури ОСОБА_6 , яка здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, слідчому у кримінальному провадженні ОСОБА_3 та за їх дорученням оперативним працівникам Управління стратегічного розслідування в Житомирській області Національної поліції України, тимчасовий доступ до оригіналів документівз можливістюїх вилучення,а уразі відсутностіоригіналів -завірених належнимчином установоюїхкопій,що знаходяться у володінні виконавців робіт, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , зареєстровані за адресою АДРЕСА_2 ), щодо реконструкції території благоустрою з влаштування скверу, за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: оригінал або належним чином завірену копію проектно-кошторисної документація в паперовому та електронному вигляді на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; оригінали або належним чином завірені копії первинних документів в будівництві (акт приймання виконаних будівельних робіт за типовою формою Кб-2в та довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за типовою формою КБ-3 на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 , а також іншу наявну документацію щодо вартості матеріалів та ресурсів, використаних при реконструкції скверу (відомості ресурсів, товарні накладні, сертифікати відповідності, договори субпідряду тощо); оригінали або належним чином завірені копії договірної документація на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 (договір підряду, договірна ціна, локальний кошторис до договірної ціни, відомість ресурсів до локального кошторису); оригінали або належним чиком завірені копії актів на приховані роботи, журналу авторського нагляду, загального журналу робіт з реконструкції території благоустррю з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; платіжні доручення щодо оплати вартості робіт з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 ; іншу наявну документацію з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали визначити до 16 травня 2020 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.04.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу88889527
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовийдоступ доречей ідокументів укримінальному провадженні№ 42020061020000010, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —295/4396/20

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні