Ухвала
від 22.04.2020 по справі 526/648/20
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/648/20

Провадження № 2-о/526/31/2020

У Х В А Л А

про відкриття провадження

22 квітня 2020 року суддя Гадяцького районного суду Полтавської області Тищенко Л.І., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Краснолуцька сільська рада Гадяцького району Полтавської області, приватний нотаріус Ямпольська Світлана Миколаївна про встановлення факту реєстрації шлюбу,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до Гадяцького районного суду Полтавської області з заявою про встановлення факту реєстрації шлюбу між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Форма і зміст заяви відповідає вимогам ст. ст. 315, 316, 318 ЦПК України. Цивільна справа підсудна Гадяцькому районному суду Полтавської області. Підстави для повернення заяви , залишення її без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні .

З огляду на це, провадження у цивільній справі слід відкрити.

Заявник ОСОБА_1 до заяви про встановлення факту також додала клопотання про виклик свідків, в якому просить викликати свідків, зокрема: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , жителів с. Сватки Гадяцького району Полтавської області.

Клопотання ОСОБА_1 про виклик свідків відповідає положенням ст. 91 Цивільного процесуального кодексу України.

Суд, розглянувши вищевказане клопотання заявника, вважає, що його вирішення не потребує виклику сторін, тому дана вимога підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 91, 187, 260, 261, 294, 315, 316, 318 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Краснолуцька сільська рада Гадяцького району Полтавської області, приватний нотаріус Ямпольська Світлана Миколаївна про встановлення факту реєстрації шлюбу прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

Призначити справу до судового розгляду в порядку окремого провадження на 08 год. 30 хв. 27 травня 2020 року у приміщенні Гадяцького районного суду Полтавської області, що знаходиться за адресою: м. Гадяч, вул. Лесі Українки, 6.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Викликати у судове засідання для допиту в якості свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , жителів с. Сватки Гадяцького району Полтавської області.

Учасникам справи надіслати копію ухвали, копію заяви з копіями доданих до неї документів для заінтересованої особи.

Роз`яснити заінтересованим особам право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати пояснення на заяву, заперечення проти заяви, з посиланням на незаконність вимог, їх необґрунтованість, наявність перешкод для відкриття провадження у справі, надати суду письмове заперечення на заяву з обов`язковою вказівкою на докази, що спростовують заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справина офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за наступною веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1603/.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Гадяцький районний суд Полтавської області лише з підстав відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудностішляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної копії ухвали.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до п. 3 Розділу XII ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, зазначені в цій ухвалі продовжуються на строк дії такого карантину.

Суддя Л. І. Тищенко

Дата ухвалення рішення22.04.2020
Оприлюднено24.04.2020
Номер документу88890441
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту реєстрації шлюбу

Судовий реєстр по справі —526/648/20

Рішення від 01.06.2020

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

Рішення від 27.05.2020

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

Ухвала від 22.04.2020

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні