Ухвала
від 22.04.2020 по справі 205/773/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Єдиний унікальний номер 205/773/20

Єдиний унікальний № 205/773/2020

Провадження №1-кс/205/512/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 ,розглянувшиу закритомусудовому засіданніклопотання слідчогоСВ НовокодацькогоВП ДВПГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_4 ,погодженого прокуроромДніпропетровської місцевоїпрокуратури №4 ОСОБА_3 ,про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020041690000003 від 31.01.2020року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України ,-

ВСТАНОВИВ:

До Ленінськогорайонного судум.Дніпропетровська надійшлоклопотання слідчогоСВ НовокодацькогоВП ДВПГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_4 ,погодженого прокуроромДніпропетровської місцевоїпрокуратури №4 ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020041690000003 від 31.01.2020року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України.

Вказане клопотання вмотивовано тим, що в провадженні СВ Новокодацького ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження № 42020041690000003 від 31.01.2020року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування за вказаним кримінальним провадженням була встановлена обставина функціонування незаконної фінансової схеми системного розкрадання коштів місцевого бюджету м. Дніпро.

Встановлено, що період 2018-2019 років між ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (далі - Департамент) та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) укладено договори на загальну суму понад 790 млн. грн. на послуги з озеленення та поточного ремонту зелених насадженьм. Дніпро (вирубка сухостоїв, полив газонів, корчування пеньків та інше).

Також, Департаментом у вказаний період укладено договори зTOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) на загальну суму понад48 млн. грн. на послуги з озеленення та поточного ремонту зелених насаджень м. Дніпро (придбання та висадка квітів, саджанців та інше).

Під час виконання умов вказаних договорів службовими особами

КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » здійснено перерахування коштів в якості оплати робіт, які за бухгалтерськими обліками оприбутковувались за завищеною вартістю. Вказані підприємства мають ознаки фіктивності та використовуються з метою транзитного перерахування коштів. Так, серед найбільших підрядних та субпідрядних організацій, які мають ознаки фіктивності встановлено: TOB « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), TOB« ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ),TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), TOB « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), TOB « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ); TOB « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ); TOB « ІНФОРМАЦІЯ_9 », (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) оскільки такі суб`єкти господарювання не мають відповідного кваліфікованого персоналу та технічного оснащення, а також досвіду виконання відповідних профільних робіт. Окрім цього, під час здійснення досудового розслідування допитано в якості свідка директора одного із вказаних підприємств, який пояснив що перебуваючи на посаді директора юридичної особи фактично господарської діяльності не здійснював, будь яких договорів з іншими підприємствами на надання послуг, виконання робіт не укладав.

У зв`язкуіз чим,слідчий запогодженням ізпрокурором,вимушені звернутись звказаним клопотанням щодонадання слідчимСВНовокодацького ВПДВП ГУНПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , та іншим слідчим які входять до складу групи слідчих, дозволу на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, що знаходяться в розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: договорів укладених між ІНФОРМАЦІЯ_1 з TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), додаткових угод до них: документації конкурсних торгів, яка стала підставою для укладання вказаних договорів, актів форми КБ-2в, актів форми КБ-3, платіжних доручень, документів комісії конкурсних торгів ІНФОРМАЦІЯ_1 (наказів про призначення на посади членів комісії, наказів про створення комісії, положення про комісію, рішень, протоколів засідань комісії, розподілу функціональних обов`язків, інших документів щодо правомочності та відповідності призначення до складу комісії; проектно кошторисної документації, декларації (дозволів) про початок та про завершення робіт, а також, повідомлень про внесення до них змін; дефектних актів, актів прихованих робіт; загального журналу робіт та спеціального журналу робіт; журналу авторського нагляду; сертифікатів якості та паспортів на матеріали; ресурсних відомостей до актів виконання робіт; наказів про призначення осіб, відповідальних за здійснення технічного нагляду; матеріалів службового листування між ІНФОРМАЦІЯ_1 з TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

Прокурор вказане клопотання підтримав, посилаючись на викладені у ньому обставини. Вважає обґрунтованими причини та підстави викладені у клопотанні та просив слідчого суддю задовольнити клопотання в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання та дослідивши додані до нього документи, а також заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020041690000003 від 31.01.2020 року були внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.191 КК України, що підтверджується відповідним Витягом.

Відповідно дост. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

В даному випадку слідчим доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в витребуваних документах. Адже зміст таких речей та документів має суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні № 42020041690000003 від 31.01.2020року. Слідчим та прокурором також у повній мірі обґрунтована та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчому та прокурору може бути наданий дозвіл на отримання зазначеної вище інформації. Адже слідчим доведено, що таке втручання є співмірним із зазначеним заходом забезпечення вказаного кримінального провадження з точки зору верховенства права, а також пропорційним меті, яку воно переслідує.

З урахуванням викладеного, та забезпечуючи виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, у тому числі для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме: час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб та враховуючи, що в матеріалах клопотання вбачається достатність підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і існує можливість використання як доказів відомостей, що містяться саме в цій інформації, та неможливо іншими способами довести вказані обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання у цій частині задовольнити, та надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних у клопотанні документів, але з можливістю вилучення їх копій.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 132, 159-166 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Клопотанняслідчого СВНовокодацького ВПДВП ГУНПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_4 ,погодженого прокуроромДніпропетровської місцевоїпрокуратури №4 ОСОБА_3 ,про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020041690000003 від 31.01.2020року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України задовольнити.

2. Надати слідчим СВ Новокодацького відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_13 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та іншим слідчим які входять до складу групи слідчих, дозвіл на тимчасовийдоступ до копій документів, що знаходяться в розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:договорів укладених між ІНФОРМАЦІЯ_1 з TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), додаткових угод до них: документації конкурсних торгів, яка стала підставою для укладання вказаних договорів, актів форми КБ-2в, актів форми КБ-3, платіжних доручень, документів комісії конкурсних торгів ІНФОРМАЦІЯ_1 (наказів про призначення на посади членів комісії, наказів про створення комісії, положення про комісію, рішень, протоколів засідань комісії, розподілу функціональних обов`язків, інших документів щодо правомочності та відповідності призначення до складу комісії; проектно кошторисної документації, декларації (дозволів) про початок та про завершення робіт, а також, повідомлень про внесення до них змін; дефектних актів, актів прихованих робіт; загального журналу робіт та спеціального журналу робіт; журналу авторського нагляду; сертифікатів якості та паспортів на матеріали; ресурсних відомостей до актів виконання робіт; наказів про призначення осіб, відповідальних за здійснення технічного нагляду; матеріалів службового листування між ІНФОРМАЦІЯ_1 з TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

3.Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення вказаних речей і документів. Ухвала слідчого судді є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —205/773/20

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 21.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 20.03.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 20.03.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 20.03.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні