Ухвала
від 24.04.2020 по справі 212/2772/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/2772/20

1-кс/212/692/20

У Х В А Л А

24 квітня 2020 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу клопотання старшого слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 , про проведення обшуку в межах кримінального провадження №12020040730000876 від 23.04.2020 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

До Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, звернувся слідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 із клопотанням про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує на те, що в провадженні слідчого відділення Покровського ВП КВП ГУП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань №12020040730000876від 23.04.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.04.2020 року до Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області з письмовою заявою звернулася ГО «ГРОМАДСЬКА РАДА БЕЗПЕКИ» зі змісту якої встановлено, що посадові особи невстановленого суб`єкту господарювання, який провадить свою діяльність на території земельної ділянки, кадастровий номер 1225884400:09:001:0033, вносять завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які стосуються фінансово-господарської діяльності пов`язаної з реалізацією пального.

Відповідно до інформації про право власності отриманої з Публічної кадастрової карти України встановлено, що земельна ділянка кадастровий номер 1225884400:09:001:0033 значиться за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, сщ. Червона Поляна, вулиця Робоча будинок 1а.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником комплексу будівель та споруд, який розташований за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький район, сщ. Червона Поляна, вулиця Робоча будинок 1а, на праві власності належить ТОВ «ВЕЛЕС» код ЄДРПОУ 30659892.

При цьому оглядом «Єдиного державного реєстру суб`єктів господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, та місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним» встановлено, що у ТОВ «ВЕЛЕС» код 38334267 відсутні ліцензії на оптову, роздрібну торгівлю та зберігання пального, більш того, суб`єктів господарювання, які мають ліцензію на оптову, роздрібну торгівлю та зберігання пального за адресою: АДРЕСА_1 , що прямо суперечить положенням ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Таким чином, є всі підстави вважати, що на даний час за адресою: АДРЕСА_1 , де розташована нафтобаза, знаходяться докази злочинної діяльності невстановлених на даний час посадових осіб.

В судовому засіданні Слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав в повному обсязі, просив його задовольнити.

Дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, вислухавши доводи слідчого, слідчий суддя вважає, клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 2 КПК України, завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п.6 ч.3 ст.234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Згідно ч.3 ст. 233 КПК України,слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогамистатті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченомустаттею 255цього Кодексу.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що для досягнення ефективності досудового розслідування, а також враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження маються об`єктивні дані, що надають достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , може знаходитись знаряддя та засоби вчинення злочину, речові докази, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 163- 165, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчим Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , які входять до слідчої групи на проведення обшуку території та комплексу будівель і споруд, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення документів фінансового - господарської діяльності щодо купівлі продажу пального (товаро-транспортні накладні, видаткові та прибуткові касові ордери, касові книги, документи обліку реалізованого та придбаного пального, договорів та інших супровідних документів до них), пального, яке незаконно зберігається на вказаній території, комп`ютерної техніки (системні блоки, ноутбуки, жорсткі накопичувачі, флеш носії), мобільних телефонів, якими користуються, особи причетні до вчинення даного кримінального правопорушення..

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88912509
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —212/2772/20

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні