Ухвала
від 24.04.2020 по справі 645/2225/20
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/2225/20

Провадження № 1-кс/645/531/20

У Х В А Л А

іменем України

24 квітня 2020 року м. Харків

Слідчий суддя Фрунзенського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши в залі судових засідань в приміщенні суду клопотання старшого слідчого СВНемишлянського ВПГУНП вХарківській областістаршого лейтенантаполіції ОСОБА_3 пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів укримінальному провадженні,внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №42019221050000152від 03грудня 2019року,за ознакамискладу кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.2ст.307 ККУкраїни,

встановив:

Слідчий СВ Немишлянського ВП ГУ НП в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до Фрунзенського районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим з прокурором Немишлянського відділу Харківської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_4 , в якому просить суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у володінні TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме інформації про рух грошових коштів з розміщенням інформації на паперовому носії - роздруківці та в електронному вигляді за рахунком « НОМЕР_2 » з можливістю її вилучення із детальним зазначенням: - анкетних даних особи (із зазначенням ПІБ, мобільного телефону та іншої інформації) на яку оформлено вказаний рахунок, дати здійснення операції, номеру розрахункового рахунку відправника та одержувача із зазначенням МФО банків, коду ЄДРПОУ відправника та одержувача, найменування відправника та одержувача, призначення платежу, а також із зазначенням вхідного та вихідного грошових коштів на початок і кінець кожної доби, референт кожного платіжного документу (номер або інші символи, котрі використовуються для ідентифікації трансакції) та номер карткового рахунку банку на який здійснюється вивід грошових коштів в період часу з 03.12.2019 до 22.04.2020 року.

Підставами длянадання дозволуслідчий зазначає,що в провадженні СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019221050000152 від 03.12.2019 за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України за фактом того, що невстановлена жінка на ім`я ОСОБА_5 на території Немишлянського району міста Харкова займається збутом наркотичного засобу - «метадон».

Під час досудового розслідування встановлено групу осіб, котра на території Немишлянського району міста Харкова здійснюють незаконний збут наркотичного засобу «метадон».

Крім того, в ході досудового розслідування було отримано інформацію з транспортних телекомунікаційних мереж, а саме з номерів мобільних телефонів, якими користуються особи, що входять до складу злочинної групи, яка займається збутом наркотичної речовини, про те, що їх діяльність є систематичною та спрямована на незаконне збагачення, шляхом незаконного збуту наркотичного засобу.

Виходячи із зазначеного, прокурором Харківської місцевої прокуратури №3 винесено постанову про проведення контролю за чиненням злочину у формі оперативної закупки відносно осіб, що входять до складу злочинної групи, яка займається збутом наркотичних речовин (групова постанова), без затримання останніх.

В подальшому 27.01.2020 року проведено негласну слідчу (розшукову) дію - контроль за вчиненням злочину - оперативна закупка у фігуранта без затримання. В ході вказаної слідчої дії особа з якою було встановлено конфіденційне співробітництво - ОСОБА_6 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 у присутності двох понятих добровільно видав згорток коричневого кольору всередині якого сірий туалетний папір, всередині якого знаходиться фольга у якій знаходиться полімерний синій пакет з кристалічною речовиною порошкоподібної форми білого кольору.

Зі слів останнього стало відомо, що у вказаному згортку знаходиться наркотичний засіб «метадон». В подальшому добровільно виданий згорток з його вмістом направлено на експертне дослідження до ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Проведення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки відбувалося наступним чином - особа з якою встановлено конфіденційне співробітництво - ОСОБА_7 телефонує на мобільний телефон «Насті», з метою придбання наркотичного засобу «метадон». В ході розмови ОСОБА_6 замовив 0,25 грами наркотичного засобу «метадон» на гцо «Настя» сказала, що це буде коштувати 450 гривень, а кошти необхідно буде перерахувати через платіжну систему « ІНФОРМАЦІЯ_3 », реквізити якої вона надішле ОСОБА_6 смс- повідомленням. В подальшому з мобільного номеру «Насті» на мобільний телефон ОСОБА_6 надійшло повідомлення з реквізитами платіжної системи « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « НОМЕР_2 ». В подальшому ОСОБА_6 через термінал самообслуговування за вказаними реквізитами перерахував грошові кошти в сумі 450 гривень на підтвердження чого отримав квитанцію. Після цього закупна особа телефонує «Насті» та повідомляє, що рахунок «Глобал Мані - НОМЕР_2 » поповнено на суму 450 гривень. В подальшому з мобільного номеру «Насті» на мобільний телефон ОСОБА_6 надходить смс-повідомлення наступного змісту «Бучмы, 42-Б с левой стороны за дом идешь до 7 окна с правой стороны окна под подоконником». Після чого, ОСОБА_6 прямує до вказаного місця та забирає «закладку» з наркотичною речовиною, яку раніше оплатив, тим самим придбав наркотичний засіб.

30.01.2020 року вищевказану квитанцію про перерахування грошових коштів в сумі 450 гривень за придбаний наркотичний засіб оглянуто та приєднано в якості речового доказу до матеріалів кримінального провадження.

Слідчий зазначив, що з метою повного, всебічного та об`єктивного здійснення досудового розслідування, необхідно отримати інформацію про рух грошових коштів за рахунком « НОМЕР_2 » платіжної системи « ІНФОРМАЦІЯ_4 », який надавала особа під вигаданими даними « ОСОБА_8 » особі, з якою було встановлено конфіденційне співробітництво, у зв`язку з тим, що у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що використовуючи даний рахунок в платіжній системі « ІНФОРМАЦІЯ_4 », особи, що входять до складу злочинної групи, яка займається збутом наркотичної речовини, отримували незаконну грошову винагороду за діяльність пов`язану зі збутом наркотичного засобу, яку в подальшому перераховували на банківські картки та виводили з них шляхом зняття грошових коштів у банкоматах відповідних банків.

Слідчий СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, надав суду письмову заяву, в якій просив клопотання задовольнити, розгляд справи проводити за його відсутністю.

Представник TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 » належним чином повідомлений про час та місце розгляду клопотання, до суду не з`явився, про причини неявки не повідомив.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

За положеннями ч. 4 ст. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до вимогст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 6 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ст. 162 КПК України, ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність», зазначені документи містять охоронювану законом таємницю і є банківською таємницею, що передбачає особливий порядок тимчасового доступу і вилучення.

Слідчий суддя, дослідивши витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин слідчий суддя вважає, що стороною обвинувачення доведено, що в інший спосіб в даний час неможливо отримати необхідні для проведення досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення документи.

У зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч. 4 ст.107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 162, 163, 164, 165, 309, 372 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого СВНемишлянського ВПГУНП вХарківській областістаршого лейтенантаполіції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Немишлянського ВП ГУ НП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому СВ Немишлянського ВП ГУ НП в Харківській області підполковнику поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СВ Немишлянського ВП ГУ НП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_11 ; слідчому СВ Немишлянського ВП ГУ НП в Харківській області лейтенанту поліції

ОСОБА_12 , старшому слідчому СВ Немишлянського ВП ГУ НП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_15 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_17 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_18 , старшому слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_19 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_20 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_21 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_22 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_23 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_24 , старшому слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_25 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_26 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_27 , слідчому СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_28 дозвіл на тимчасовий доступ, а саме до інформації, яка знаходиться у володінні TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме інформації про рух грошових коштів з розміщенням інформації на паперовому носії - роздруківці та в електронному вигляді за рахунком « НОМЕР_2 » з можливістю її вилучення із детальним зазначенням:

- анкетних даних особи (із зазначенням ПІБ, мобільного телефону та іншої інформації) на яку оформлено вказаний рахунок, дати здійснення операції, номеру розрахункового рахунку відправника та одержувача із зазначенням МФО банків, коду ЄДРПОУ відправника та одержувача, найменування відправника та одержувача, призначення платежу, а також із зазначенням вхідного та вихідного грошових коштів на початок і кінець кожної доби, референт кожного платіжного документу (номер або інші символи, котрі використовуються для ідентифікації трансакції) та номер карткового рахунку банку на який здійснюється вивід грошових коштів в період часу з 03.12.2019 року до 22.04.2020 року.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 24.05.2020 року, включно.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88923477
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —645/2225/20

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні