Рішення
від 24.04.2020 по справі 562/668/20
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/668/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" квітня 2020 р. Здолбунівський районний суд Рівненської області в складі: головуючого судді Ковалика Ю.А., секретаря судових засідань Дацишиної Р.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження в залі суду в м. Здолбунів справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, -

В С Т А Н О В И В:

У березні 2020 року ОСОБА_1 звернувся в суд із заявою про встановлення факту родинних відносин, а саме просив ухвалити рішення, яким встановити, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є його матір`ю.

Обгрунтовуючи вимоги, заявник зазначив, що ІНФОРМАЦІЯ_2 померла його матір ОСОБА_2 . Після її смерті відкрилася спадщина, в тому числі на житловий будинок та земельну ділянку. Реалізувати своє право на спадщину не може, оскільки відсутні документи, які стверджують його родині відносини з матір`ю. Так як в його свідоцтві про народження прізвище матері записано помилково ОСОБА_2 замість ОСОБА_2 , тому він змушений звертатися до суду.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явився, подав до суду заяву, якою вимоги заяви підтримав в повному обсязі, просив розглянути справу без його участі.

Представник заінтересованої особи П`ятигірської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності, заявлені вимоги просив задовольнити.

Заінтересована особа приватний нотаріус Здолбунівського районного нотаріального округу Чайковська Алла Олександрівна в судове засідання не з`явилася, подала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності, заявлені вимоги просила задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази по справі, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження цивільні справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Глинськ, Здолбунівського району Рівненської області, що підтверджується копією свідоцтва про смерть від 02.07.2019 року.

Заявник ОСОБА_1 є сином ОСОБА_2 , що підтверджується копією свідоцтва про народження від 23 жовтня 1984 року, копією паспорта серії НОМЕР_1 виданий Здолбунівським РС УДМС України в Рівненській області виданого 02.08.2013 року.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в селі Глинськ, Здолбунівського району Рівненської області є матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що підтверджується вище вказаними доказами, які не були спростовані.

Встановлення вказаного факту необхідно заявнику для оформлення спадщини.

Керуючись ст.ст.264 - 265, 293, 315, 319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити юридичний факт, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в селі Глинськ, Здолбунівського району Рівненської області є матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Рівненського апеляційного суду або через Здолбунівський районний суд Рівненської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а особами, які брали участь у справі, але не були присутні в судовому засіданні, протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Заявник: ОСОБА_1 , місце проживання АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Заінтересована особа: П`ятигірська сільська рада Здолбунівського району Рівненської області, місце знаходження с. П`ятигори, вул. Вишнева, 3, Здолбунівського району Рівненської області, код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 21084099.

Заінтересована особа: Приватний нотаріус Здолбунівського районного нотаріального округу Чайковська Алла Олександрівна, місце знаходження м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 27/3, Здолбунівського району Рівненської області.

Суддя: Ю.А. Ковалик

СудЗдолбунівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення24.04.2020
Оприлюднено28.04.2020
Номер документу88939374
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —562/668/20

Рішення від 24.04.2020

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні