Ухвала
від 27.04.2020 по справі 212/10567/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/10567/19

1-кс/212/702/20

У Х В А Л А

27 квітня 2020 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про обшук в межах кримінального провадження № 42019041730000124 від 11 грудня 2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

27 квітня 2020 року до слідчого судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся слідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 із клопотанням про проведення обшуку в обґрунтування якого зазначив, що в період часу з 01 листопада 2019 року по 10 грудня 2019 року невстановлені особи створили схему реалізації фальсифікованої алкогольної продукції торгівельної марки «Пшенична», «Краля» на території міста Кривого Рогу, з використанням марок акцизного податку для маркування алкогольної продукції з явними ознаками підроблення.

За даним фактом Покровським ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.199 КК України.

На теперішній час, в контексті виконання завдань кримінального провадження, щодо повного досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий просив надати йому дозвіл на проведення обшуку комплексу будівель та споруд розташованих на території домоволодіння та житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення алкогольної продукції з явними ознаками підроблення марки акцизного податку України, фальсифіковану алкогольну продукцію, грошові кошти, які були добуті злочинним шляхом, документи які підтверджують зберігання, збут чи реалізацію алкогольної продукції, інформацію, яка зберігається у електронному та письмовому вигляді щодо клієнтів яким було реалізовано алкогольну продукцію, мобільні телефони, сім картки операторів мобільного зв`язку за допомогою який здійснюється зв`язок з клієнтами щодо збуду алкогольної продукції, персональні комп`ютери, флеш накопичувачі, жорсткі диски, копіювальне обладнання за допомогою якого може здійснюватись виготовлення марки акцизного податку України, обладнання що використовується для виготовлення алкогольної продукції лійки, шланги, капельниці, пластикові ємності для змішування, зберігання сировини, градусники, спиртометри, етикетки, кришки, пробки,обладнання для закручування пробок, картонні коробки, тетрапаки, дрелі та інші предмети, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в кримінальному провадженні.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав в повному обсязі, просив його задовольнити.

Дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, вислухавши доводи слідчого, слідчий суддя встановив, що в провадженні Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження, відомості про яке внесено 11.12.2019 до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.199 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що в період часу з 01 листопада 2019 року по 10 грудня 2019 року невстановлені особи створили схему реалізації фальсифікованої алкогольної продукції торгівельної марки «Пшенична», «Краля» на території м. Кривого Рогу, з використанням марок акцизного податку для маркування алкогольної продукції з явними ознаками підроблення.

В ході досудового розслідування допитано в якості свідка ОСОБА_5 який пояснив, що є начальником служби безпеки ТОВ «Баядера Логістик» та згідно покладених на нього обов`язків, зобов`язаний проводити систематичний аналіз моніторингу ринку обігу алкогольних напоїв на території м. Кривого Рогу та в межах компетенції виявляти фальсифіковану алкогольну продукцію. Так, останнім було отримано інформацію, щодо незаконної діяльності групи осіб, які організували підпільний цех з виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції торгівельних марок «Хлібний Дар», «Козацька Рада», «Пшенична», «Краля» та інших відомих брендів. Вказана алкогольна продукція маркована підробленими марками акцизного податку України.

За результатами проведених оперативно-розшукових заходів в рамках даного кримінального провадження встановлено, що дану незаконну діяльність організували гр. ОСОБА_6 , в якості виконавця протиправної діяльності він залучив ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які безпосередньо здійснюють виготовлення фальсифікату. Окрім вказаних осіб ОСОБА_6 залучив ОСОБА_9 , який здійснює збут фальсифікованої продукції, а також встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , здійснює збут фальсифікованої алкогольної продукції та спирт ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В подальшому, з метою викриття, фіксації та документування злочинної діяльності ОСОБА_10 ухвалою Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надано дозвіл на проведення обшуку автомобіля Фольцваген «Транспортер» д\н НОМЕР_1 , яким користується останній.

Крім цього, відповідно до рапорту оперуповноваженого СКП Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропертровській області встановлено, що в період час з 24.04.2020 року по 27.04.2020 року працівниками поліції здійснено неодноразові виїзд до можливого місця перебування автомобіля Фольцваген «Транспортер» д\н НОМЕР_1 з метою проведення обшуку, а саме до прилеглої території домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 . За результатами проведеного виїзду встановлено, що ОСОБА_10 використовуючи автомобіль Фольцваген «Транспортер» д\н НОМЕР_1 здійснював перевезення до домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 пластикові ємності об`ємом 5 літрів з прозорою рідиною та коричневою рідиною (дані ємності можуть використовуватися для транспортування спирту, фальсифікованої алкогольної продукції), окрім вище викладеного ОСОБА_10 з домоволодіння до автомобіля завантажував поліетиленові ящики з скляними пляшками з рідиною на вигляд схожі на пляшки горілки «Пшенична».

Відповідно до інформації Державного реєстру прав на нерухоме майно житловий будинок розташований за адресою: АДРЕСА_1 на підставі приватної власності належить ОСОБА_10 .

На підставі вищевикладеного слідчий суддя вважає, клопотання таким, що підлягає задоволенню враховуючи наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Згідно ч. 2 зазначеної статті, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Підставність клопотання підтверджується долученими та дослідженими у судовому засіданні Витягом з єдиного реєстру досудових розслідувань 11 грудня 2019 року, відповідно до якого до реєстру внесено відомості про кримінальне правопорушення за № 42019041730000124 від 11 грудня 2019 року, за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.199 КК України, рапортом оперуповноваженого СКП ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_11 за результатами проведених заходів по виконанню доручення по кримінальному провадженню, протоколом допиту свідка ОСОБА_12 , інформацією Державного реєстру нерухомого майна та іншими матеріалами справи.

Таким чином заслухавши учасників процесу, дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в приміщеннях комплексу будівель та споруд розташованих на території домоволодіння та житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись предмети, а саме алкогольна продукція з явними ознаками підроблення, марки акцизного податку України, фальсифікована алкогольна продукція, грошові кошти, які були добуті злочинним шляхом, документи які підтверджують зберігання, збут чи реалізацію алкогольної продукції, інформацію, яка зберігається у електронному та письмовому вигляді щодо клієнтів яким було реалізовано алкогольну продукцію, мобільні телефони, сім картки операторів мобільного зв`язку за допомогою який здійснюється зв`язок з клієнтами щодо збуду алкогольної продукції, персональні комп`ютери, флеш накопичувачі, жорсткі диски, копіювальне обладнання за допомогою якого може здійснюватись виготовлення марки акцизного податку України, обладнання що використовується для виготовлення алкогольної продукції: лійки, шланги, капельниці, пластикові ємності для змішування, зберігання сировини, градусники, спиртометри, етикетки, кришки, пробки,обладнання для закручування пробок, картонні коробки, тетрапаки, дрелі та інші предмети, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в кримінальному провадженні, тому слідчий суддя вважає клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку підставним та таким, що підлягає задоволенню

Керуючись ст. ст. 234-236, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл Прокурору Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 , слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_13 , а також слідчим які входять до групи слідчих по даному кримінальному провадженню на проведення обшуку у приміщенні комплексу будівель та споруд розташованих на території домоволодіння та житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення та вилучення алкогольної продукції з явними ознаками підроблення марки акцизного податку України, фальсифіковану алкогольну продукцію, грошові кошти, які були добуті злочинним шляхом, документи які підтверджують зберігання, збут чи реалізацію алкогольної продукції, інформацію, яка зберігається у електронному та письмовому вигляді щодо клієнтів яким було реалізовано алкогольну продукцію, мобільні телефони, сім картки операторів мобільного зв`язку за допомогою який здійснюється зв`язок з клієнтами щодо збуду алкогольної продукції, персональні комп`ютери, флеш накопичувачі, жорсткі диски, копіювальне обладнання за допомогою якого може здійснюватись виготовлення марки акцизного податку України, обладнання що використовується для виготовлення алкогольної продукції: лійки, шланги, капельниці, пластикові ємності для змішування, зберігання сировини, градусники, спиртометри, етикетки, кришки, пробки,обладнання для закручування пробок, картонні коробки, тетрапаки, дрелі та інші предмети які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в кримінальному провадженні.

Строк дії цієї ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто до 27 травня 2020 року.

Відповідно до ч.1 ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала підлягає обов`язковому виконанню.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення27.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88943354
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —212/10567/19

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 16.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 29.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні