Ухвала
від 22.04.2020 по справі 757/54942/19-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54942/19-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"22" квітня 2020 р. Печерський районний суд міста Києва

у складі: головуючого судді - Писанця В.А.,

при секретарі судових засідань - Московенку В.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні суду у місті Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства Макрохім , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - ОСОБА_2 , про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ПАТ Макрохім , про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яка сталась 02 березня 2019 року на а/д Київ - Чоп на 147 км. за участю автомобіля марки MAN , д.н.з. НОМЕР_1 , з причепом Wielton , д.н.з. НОМЕР_2 , під керуванням водія ОСОБА_2 , та автомобіля марки MAN , д.н.з. НОМЕР_3 , який належить ОСОБА_1 .

Ухвалою судді від 18 листопада 2019 року у вказаній справі відкрито провадження за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання, сторонам роз`яснено підстави, час та черговість подання заяв по суті справи.

До суду надійшла спільна заява сторін про затвердження мирової угоди між ними.

Будучи належним чином повідомленими сторони не з`явились, від їх представників надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності, а тому вивчивши заяву, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Судом з`ясовано, що сторони уклали мирову угоду.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу, що передбачено ч. 2 ст. 207 ЦПК України.

Оскільки умови мирової угоди не суперечать закону та не порушують чиї-небудь права та охоронювані законом інтереси, суд приходить до висновку про затвердження мирової угоди та як наслідок закриття провадження у справі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 142, 207, 353-355 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Затвердити мирову угоду, укладену 03 лютого 2020 року між ОСОБА_1 , приватним акціонерним товариством Макрохім в особі Генерального директора ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , на наступних умовах:

1.позивач звернувся в суд з позовом про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та просив стягнути з відповідача:

-основний борг, а саме різницю між понесеними збитками та отриманим страховим відшкодуванням, та вартість проведення експертизи, у розмірі: 71 066,44 грн.;

-позивач також просив стягнути з відповідача судовий збір у розмірі 768,40 грн.

2.сторони дійшли згоди щодо наступного:

2.1.відповідач зобов`язаний погасити позивачу у строк 5 банківських днів з моменту набрання чинності цієї мирової угоди, частину основного боргу у розмірі 30 000,00 грн., шляхом одноразової сплати або однаковими/різними по сумі частинами на користь Позивача. Платіж/платежі щодо погашення вказаної суми Відповідач зобов`язаний здійснити на наступний поточний (банківський) рахунок Позивача: рахунок № НОМЕР_4 , IBAN: НОМЕР_5 в АТ КБ ПриватБанк , код ЄДРПОУ 2010115969. Формулювання (призначення) платежу: Оплата грошових коштів, згідно Мирової угоди у справі № 757/54942/19 (додатково в призначенні вказати ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_6 ).

Відповідач має право виконати грошові зобов`язання, визначені у даному пункті цієї Мирової угоди, достроково.

2.2.позивач повністю відмовляється від решти заявлених до відповідача позовних вимог, а саме від стягнення: залишку заявлених різниці між понесеними збитками та отриманим страховим відшкодуванням, та вартості проведення експертизи, у розмірі 41 066,44 грн.

2.3. 3-тя особа підтверджує, що укладення мирової угоди на викладених вище умовах не порушує жодних її майнових та/або немайнових прав та проти укладення такої мирової угоди не заперечує.

2.4.позивач підтверджує та гарантує, що у нього відсутні будь-які вимоги майнового та/або немайнового характеру до Відповідача, пов`язані з відшкодуванням шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що мала місце 02 березня 2019 року на а/д Київ-Чоп на 147 км за участю автомобіля марки MAN, реєстраційни номер НОМЕР_1 , з причепом марки WIELTON, реєстраційний номер НОМЕР_2 , що належать Відповідачу, та якими під час ДТП керувала 3-тя особа, та автомобіля марки MAN, реєстраційний номер НОМЕР_3 , який належить позивачу, окрім вимог, визначених п. 3.1. цієї мирової угоди.

2.5.судові витрати, які понесли сторони по справі № 757/54942/19-ц, в тому числі, але не виключно, витрати на професійну правничу допомогу, на проведення експертизи, на сплату судового збору, покладаються на сторону, яка їх понесла, та не компенсуються протилежною стороною.

3.сторони визнають та підтверджують, що ухвала про затвердження даної мирової угоди буде виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання.

4.сторони усвідомлюють наслідки укладення мирової угоди, зокрема передбачені ч. 2 ст. 256 ЦПК України, і бажають їх настання. Мирова угода укладена сторонами у відповідності до вимог ст. 207 ЦПК України з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і стосується прав та обов`язків сторін, предмета позову та є підставою для закриття провадження у справі. Сторони підтверджують, що мирова угода укладена в добровільному порядку.

5.сторони, підтверджують, що мирова угода відповідає нашим дійсним намірам і не носить характеру фіктивного та удаваного правочину, укладається нами у відповідності зі справжньою нашою волею, без будь-якого застосування фізичного чи психічного тиску та на вигідних для нас умовах і не є результатом впливу тяжких обставин, угода укладається нами без застосування обману чи приховування фактів, які мають істотне значення, ми однаково розуміємо значення, умови угоди, її природу і правові наслідки, бажають настання саме тих правових наслідків, що створюються даною мировою угодою, а також свідчать, що цією мировою угодою визначені всі умови, про що свідчать особисті підписи сторін на угоді.

Дана мирова угода укладена у чотирьох оригінальних примірниках, по одному для кожної із сторін та суду, і набуває чинності з моменту підписання її сторонами.

Реквізити сторін:

Позивач - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_6 );

Відповідач - Приватне акціонерне товариство МАКРОХІМ (01014, місто Київ, вулиця Верхня, будинок 3, код ЄДРПОУ 24720905);

Третя особа - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_7 ).

Строк пред`явлення ухвали до виконання - три роки.

Закрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства Макрохім , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - ОСОБА_2 , про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В. А. Писанець

Дата ухвалення рішення22.04.2020
Оприлюднено28.04.2020

Судовий реєстр по справі —757/54942/19-ц

Ухвала від 22.04.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 18.11.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні