Ухвала
від 22.04.2020 по справі 202/2434/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2434/20

Провадження № 1-кс/202/3181/2020

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

22 квітня 2020 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду міста Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , яке погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, в якому просить надати йому, а також слідчим, які входять до складу слідчої групи: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , іншим слідчим слідчої групи, прокурорам, які входять до групи прокурорів, із залученням працівників оперативних підрозділів органів Національної поліції, визначених слідчим відповідним дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій, в порядку ст. ст. 40, 41 Кримінального процесуального кодексу України, а також спеціалістів для надання безпосередньої технічної допомоги, дозвіл на проведення обшуку за місцезнаходженням Комунального підприємства «Благоустрій міста» Дніпровської міської ради за адресою: м. Дніпро, вул. Короленко 1, що належить ТОВ «Веллінгтон Груп» (код ЄДРПОУ 38959460), з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та є доказами у кримінальному провадженні: законів, наказів, постанов, інструкцій, інших документів, якими підтверджуються службові повноваження та обов`язки осіб, які здійснювали демонтування огорож біля будівлі Індустріального районного суду міста Дніпропетровська за адресою: м, Дніпро, проспект Слобожанський 84 та осіб, які підписували відповідні накази та рішення про демонтування зазначених об`єктів, чорнових записів, на яких міститься інформація щодо вчинення злочину, осіб, причетних до його вчинення, магнітних та електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, іншого обладнання, що використовується для здійснення злочинної діяльності та на якому міститься інформація щодо вчинення вказаного злочину, засобів мобільного зв`язку осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності (фото або відеофайлів стосовно незаконного переміщення огороджень, текстових СМС-повідомлень, чатів у мобільних додатках осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності між собою щодо організації та вчинення вказаного злочину, проектів підроблених документів тощо.

Клопотання обґрунтовано тим, що СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12019040660001021 від 27.06.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, а саме за фактом самоправного знищення огорожі біля будівлі № 84 по проспекту Слобожанському у місті Дніпрі.

Органом досудового розслідування встановлено, що незаконний демонтаж огорожі здійснювали працівники інспекції з питань благоустрою міста Дніпро. Відповідно довідки про балансову вартість, отриманої від територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області, вказані сітки огородження та стовпи для кріплення огородження перебували на балансі Індустріального районного суду міста Дніпропетровська, загальна вартість склала 155126 грн. До вчинення самоправних дій причетні працівники інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради. У зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні обшуку.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримала.

Слідчий суддя, заслухавши прокурора, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, вважає, що дане клопотання не підлягає задоволенню з огляду на наступне:

Слідчим суддею встановлено, що СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12019040660001021 від 27.06.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, а саме за фактом знищення огорожі біля будівлі № 84 по проспекту Слобожанському у місті Дніпрі.

Відповідно до частини першої статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною п`ятою статті 234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1)було вчиненокримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слідчий суддя вважає, що прокурором не доведено неможливість отримання документів , зазначених у клопотанні, в інший спосіб, аніж проведення обшуку, зокрема шляхом тимчасового доступу до речей і документів, проведення інших слідчих дій.

Матеріалами клопотання не доведено, що в даному випадку проведення обшуку є найбільш доцільним та ефективним заходом, пропорційним втручанню в права інших осіб.

Необхідність відшукання та вилучення комп`ютерної техніки, інших носіїв інформації, текстових повідомлень, чорнових записів необґрунтована, не доведено їх значення для кримінального провадження.

Враховуючи наведене, в задоволенні клопотання про проведення обшуку за місцезнаходженням Комунального підприємства «Благоустрій міста» Дніпровської міської ради необхідно відмовити.

Керуючись ст. ст. 234-235, 369-372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання слідчого про проведення обшуку за місцезнаходженням КП «Благоустрій міста» Дніпровської міської ради за адресою: м. Дніпро, вул. Короленко, 1 відмовити.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Строк складання та оголошення повного тексту ухвали відповідно до частини 2 статті 376 КПК України о 12-00 годині 27 квітня 2020 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу88952226
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/2434/20

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні