Ухвала
від 28.04.2020 по справі 910/6532/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про затвердження мирової угоди

м. Київ

28.04.2020Справа № 910/6532/19

Господарський суд міста Києва у складі судді Маринченка Я.В., розглянувши матеріали справи

за позовом Фізичної особи-підприємця Толочкевича Михайла Івановича

до Дочірнього підприємства Клінічний санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця

про стягнення 80190,86 грн,

Без виклику представників сторін:

ВСТАНОВИВ:

У травні 2019 року Фізична особа-підприємець Толочкевич Михайло Іванович звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до Дочірнього підприємства Клінічний санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця про стягнення 80190,86 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що між сторонами було укладено Договір підряду №90 від 05.12.2018, відповідно до умов якого відповідач доручив позивачеві виконати ремонтні роботи у корпусі №2, кімната 715-2 у ДП Клінічний санаторій Жовтень , за адресою: Конча-Заспа, 27 км Столичного Шосе, м. Київ. Позивачем, у відповідності до положень вказаного договору виконано роботи на підтвердження виконання яких сторонами підписано акти приймання виконаних будівельних робіт, проте відповідач взятих на себе зобов`язань за договором, щодо своєчасної та повної оплати вартості робіт належним чином не виконав, внаслідок чого за ним утворилась заборгованість в розмірі 80190,86 грн, яку простив стягнути позивач.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 31.05.2019 відкрито провадження у справі та постановлено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 31.07.2019 позовні вимоги Фізичної особи-підприємця Толочкевича Михайла Івановича задоволено та стягнуто з Дочірнього підприємства Клінічний санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця на користь позивача 80190,86 грн заборгованості та витрати по сплаті судового збору в сумі 1921 грн.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 06.11.2019 рішення Господарського суду міста Києва від 31.07.2019 у справі №910/6532/19 залишено без змін.

09.12.2019 на виконання вказаного рішення Господарським судом міста Києва видано відповідний наказ.

24.04.2020 через загальний відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Дочірнього підприємства Клінічний санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця надійшла заява про затвердження мирової угоди у справі №910/6532/19 та текст укладеної між сторонами мирової угоди.

Розглянувши подану заяву про затвердження мирової угоди, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Частиною 7 статті 46 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (ч.ч.1, 2 ст.192 Господарського процесуального кодексу України).

Судом встановлено, що після прийняття рішення у справі відповідачем подано письмову заяву про затвердження мирової угоди, укладену між позивачем та відповідачем, яка стосується виключно їх прав та обов`язків, відповідає фактичним обставинам та доказам по справі, а також не порушує прав та охоронюваних законом інтересів інших осіб.

Приписами ч.3 ст.192 Господарського процесуального кодексу України зокрема визначено, що у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Судом встановлено, що мирова угода сторін підписана повноважними представниками позивача та відповідача, а саме з боку позивача - ФОП Толочкевичем М.І. та з боку відповідача - директором Мельник С.О.

Статтею 192 Господарського процесуального кодексу України визначено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Таким чином, враховуючи, що подана заява про затвердження мирової угоди не суперечить законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, господарський суд вважає за необхідне затвердити укладену сторонами мирову угоду.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.192, ч.2 ст.232, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Дочірнього підприємства Клінічний санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця про затвердження мирової угоди - задовольнити.

Затвердити мирову угоду, яка укладена між Фізичною особою-підприємцем Толочкевичем Михайлом Івановичем ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) та Дочірнім підприємством Клінічний санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця (03084, м. Київ, Конча-Заспа, Столичне Шосе, 27 км.; ідентифікаційний код 02583744), в наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

№20Б 10 квітня 2020 року

Про добровільне виконання Рішення Господарського суду м. Києва

від 31.07.2019 року у справі № 910/6532/19 по сплаті заборгованості

ДП Клінічний санаторій Жовтень ПрАТ Укрпрофоздоровниця

на користь Фізичної особи-підприємця Толочкевича Михайла Івановича

у сумі 80190 вісімдесят тисяч сто дев`яносто грн.) 86 коп.

Рішенням Господарського суду м. Києва від 31.07.2019 року у справі №910/6532/19 (далі-Рішення), позовну заяву ФОП Толочкевича М.І. до ДП Клінічний санаторій Жовтень ПрАТ Укрпрофоздоровниця про стягнення грошових коштів було задоволено повністю.

Стягнуто з ДП Клінічний санаторій Жовтень ПрАТ Укрпрофоздоровниця на користь ФОП Толочкевича М.І.

> суму основного боргу - 80190,86 грн.;

> судовий збір - 1921,00 грн.;

Ми, Дочірнє Підприємство Клінічний санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця (далі - Боржник) , в особі директора Мельника Сергія Олексійовича, який діє на підставі Статуту з однієї сторони, та Фізична особа-підприємець Толочкевич Михайло Іванович (далі - Стягувач) з другої сторони (далі разом - Сторони) , з метою мирного врегулювання існуючого спору та добровільного виконання Рішення Господарського суду м. Києва від 31.07.2019 року у справі № 910/6532/19, уклали цю Мирову угоду на таких умовах:

1. Предметом цієї Мирової угоди є домовленість між Боржником і Стягувачем стосовно відстрочки та розстрочки (реструктуризації) погашення заборгованості Боржника перед Стягувачем факт наявності якої встановлений Рішенням Господарського суду м. Києва від 31.07.2019 року у справі № 910/6532/19, яка на день підписання цієї мирової угоди визнається Боржником і складає: 80190,86 гри., основного боргу та 1921,00 грн., судовий збір, а разом 82111 (вісімдесят двi тисячi сто одинадцять грн.) 86 коп.

2. Стягувач погодився на розстрочку погашення заборгованості зазначену в пункті 1 цієї Мирової угоди, шляхом сплати її щомісячно на протязі трьох місяців - Квітень, Травень, Червень 2020 року до 29 числа кожного відповідного місяця рівними частинами до повного погашення заборгованості на розрахунковий рахунок Стягувана.

3. Боржник здійснює перерахування коштів на поточний рахунок Стягувана IBAN № НОМЕР_2 в ПАТ Банк інвестицій та заощаджень м. Київ. У разі зміни будь-яких реквізитів відповідна сторона зобов`язана повідомити про це іншій стороні не пізніше трьох календарних днів з дати виникнення змін.

4. Боржник зобов`язується виплатити у повному обсязі заборгованість, зазначену в пункті 1 цієї Мирової угоди відповідно до пункту 2 цієї Мирової угоди, до кінця Червня місяця 2020 року.

5. Зобов`язання Боржника зі сплати чергового платежу вважаються виконаними за умови надходження на рахунок Стягувана коштів у строк та сумі, що встановлені у пункті 2 цієї Мирової угоди. В разі несплати Боржником одного з платежів (чергового платежу) Стягувач має право звернутися з Наказом або цією Мировою угодою на примусове виконання рішення Господарського суду Київської області від 31.07.2019 року у справі №910/6532/19.

6. Мирова угода вступає в силу з дня підписання сторонами. Боржник приступає до виконання зобов`язань перед Стягувачем за цією Мировою угодою після підписання її сторонами у погодженні терміни.

7. Боржник гарантує, що заборгованість, яка встановлена Рішенням суду на загальну суму: 82111 (вісімдесят двi тисячi сто одинадцять грн.) 86 коп. буде погашена перед Стягувачем у повному обсязі визначеними частинами згідно пункту 2 цієї Мирової угоди.

8. Боржник має право достроково виконати своє зобов`язання перед Стягувачем за цією Мировою угодою.

9. Зобов`язання по цій Мировій угоді повинні виконуватись належним чином і в установлений нею строк, одностороння відмова від виконання умов цієї Мирової угоди, а також одностороння зміна її положень не допускається.

10. Стягувач заявляє, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного її виконання не матиме жодних майнових претензій до Боржника з приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї Мирової угоди.

11. Стягувач зобов`язується з моменту підписання цієї Мирової угоди та до повного її виконання Боржником, не подавати Наказ на примусове виконання рішення Господарського суду Київської області від 31.07.2019 року у справі №910/6532/19, до будь-яких Управлінь та відділів державної виконавчої служби Головних територіальних управлінь юстиції в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі, а також до будь-яких приватних виконавців.

12. Сторони визнають, що у разі невиконання Боржником свого грошового зобов`язання перед Стягувачем в повному обсязі до спливу строку визначеного відповідно до графіку погашення заборгованості, Стягувач має право звернутися із Наказом на примусове виконання рішення Господарського суду Київської області від 31.07.2019 року у справі №910/6532/19.

13. Боржник та Стягувач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

14. Сторони даної Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї Мирової угоди. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди.

15. В усьому, що не передбачено умовами цієї мирової угоди, сторони керуються чинним законодавством України.

16. Ця Мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках, українською мовою по одному примірнику для кожної сторони та один примірник для затвердження Господарським судом м. Києва, які мають однакову юридичну силу.

17. Ця Мирова угода набирає законної сили з моменту підписання її сторонами та дійсна до повного виконання своїх зобов`язань по ній Боржником та підлягає затвердженням її Господарським судом м. Києва.

18. Юридичні адреси та реквізити сторін:

Відповідач: ДП Клінічний санаторій Жовтень ПрАТ Укрпрофоздоровниця 03131, м. Київ, Конча-Заспа, Столичне шосе, 27 км. Код ЄДРПОУ 02583744 IBAN № НОМЕР_3 в АТ КБ Приватбанк у м. Києві МФО 320649 Свідоцтво ПДВ 37108428 ІПН № НОМЕР_4 Платник податку на прибуток на загальних підставах Директор


С.О. Мельник Позивач: Фізична особа-підприємець Толочкевич М.І. АДРЕСА_1 IBAN UA НОМЕР_7 в ПАТ Банк інвестицій та заощаджень м. Київ Платник податку 3 група (5%) ФОП
М.І. Толочкевич

Стягувачем за даною ухвалою є: Фізична особа-підприємець Толочкевич Михайло Іванович ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

Боржником за даною ухвалою є: Дочірнє підприємство Клінічний санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця (03084, м. Київ, Конча-Заспа, Столичне Шосе, 27 км.; ідентифікаційний код 02583744).

Ухвала відповідно до положень Закону України Про виконавче провадження є виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання до 27.04.2023 включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та підлягає оскарженню в передбаченому законом порядку.

Повний текст ухвали підписано 28.04.2020.

Суддя Я.В. Маринченко

Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено28.04.2020
Номер документу88953844
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 80190,86 грн, Без виклику представників сторін

Судовий реєстр по справі —910/6532/19

Ухвала від 28.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Постанова від 06.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Ухвала від 09.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Рішення від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 31.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 23.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні