Ухвала
від 29.04.2020 по справі 912/1499/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 32-05-11/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29 квітня 2020 рокуСправа № 912/1499/20

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Глушкова М.С., розглянувши матеріали позовної заяви Приватного акціонерного товариства "Кіровоградобленерго" Студентський бульвар, 15, м. Кропивницький, 25015)

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Євробуделектромонтаж-А" (вул. Інтернаціональна, 75, м. Кропивницький, 25001)

про стягнення 96 343,03 грн

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Приватного акціонерного товариства "Кіровоградобленерго" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Євробуделектромонтаж-А" про стягнення збитків у сумі 89 920,16 грн, 6 422,87 грн штрафу з покладенням на відповідача витрат по сплаті судового збору.

В обґрунтування позовних вимог Приватне акціонерне товариство "Кіровоградобленерго" зазначило, що у зв`язку із невиконанням відповідачем Договору будівельного підряду №18/82 від 10.01.2019 в частині виконання будівельних робіт, позивачу нанесені збитки в розмірі попередньої оплати, які на виконання умов договору Приватне акціонерне товариство "Кіровоградобленерго" перерахувало Товариству з обмеженою відповідальністю "Євробуделектромонтаж-А".

Позовна заява відповідає вимогам ст. 162, 164 та 172 ГПК України та підстави для залишення її без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, передбачені Господарським процесуальним кодексом України, судом на даний час не встановлені.

Враховуючи, що згідно зі ст. 12 ГПК України дана справа відноситься до малозначних та відсутнє клопотання позивача про розгляд справи у судовому засіданні, то виходячи з положень ч. 1 ст. 247 та ч. 5 ст. 252 ГПК України суд призначає дану справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін (без проведення судового засідання) за наявними у справі матеріалами, тобто в порядку письмового провадження.

Керуючись ст. 8, 12, 176, 247, 249, 250, 252 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 912/1499/20.

2. Справу № 912/1499/20 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Розгляд справи №912/1499/20 здійснювати без виклику учасників справи (без проведення судового засідання) за наявними матеріалами.

4. Встановити Відповідачу строк для подання відзиву на позов - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали, та для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо такі будуть подані) - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, але не менше строку карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відома відповідача - у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України).

5. Встановити Позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом 5 днів з дня його отримання, але не менше строку карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Копія відповіді на відзив та доданих до відповіді документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзиву до суду.

Окремо, зобов`язати Позивача у випадку погашення Відповідачем спірної суми заборгованості повністю або частково - невідкладно, але у строк не менше, ніж строк карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), повідомити про це суд з наданням відповідних доказів на підтвердження такого погашення.

6. Розпочати розгляд справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження 01.06.2020.

7. До відома учасників справи - строки подання документів визначено судом з урахуванням змін, внесених до Господарського процесуального кодексу України згідно Закону України № 540-ІХ від 30.03.2020 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Зазначене не позбавляє права сторін подати всі документи у найкоротші строки для пришвидшення розгляду судом справи.

Порядок подання доказів у справі визначено ст. 80 Господарського процесуального кодексу України.

Копії документів (матеріалів) повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог пункту 5.27 ДСТУ 4163-2003.

8. У зв`язку з карантином, введеним у дію Постановою Кабінету Міністрів України "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" від 11.03.2020 № 211, рекомендувати учасникам судового процесу подавати документи по справі (заяви, клопотання, пояснення, відзиви, скарги, тощо) в електронному вигляді на електронну адресу господарського суду (inbox@kr.arbitr.gov.ua) з кваліфікованим електронним цифровим підписом, через особистий кабінет в підсистемі "Електронний суд", або поштою.

9. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Ухвала набирає законної сили в день прийняття та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Копії ухвали надіслати Приватному акціонерному товариству "Кіровоградобленерго" (Студентський бульвар, 15, м. Кропивницький, 25015) та Товариству з обмеженою відповідальністю "Євробуделектромонтаж-А" (вул. Інтернаціональна, 75, м. Кропивницький, 25001).

Суддя М.С. Глушков

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення29.04.2020
Оприлюднено30.04.2020
Номер документу88981696
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/1499/20

Рішення від 26.06.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Глушков М.С.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Глушков М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні