Ухвала
від 28.04.2020 по справі 243/2945/20
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єд. унік. № 243/2945/20

Провадження № 2/243/1361/2020

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

28 квітня 2020 року

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючий суддя Дюміна Н.О.

при секретарі Прилуцькій А.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі Слов`янського міськрайонного суду Донецької області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Маяки про розірвання договору оренди, -

В С Т А Н О В И В:

31 березня 2020 року ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 звернулася до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області з позовом до ТОВ Агрофірма Маяки про розірвання договору оренди.

Позивач ОСОБА_1 та її предстаник ОСОБА_2 , що діє на підставі договору про надання надали заяву про розгляд справи без їх участі.

Крім того, в позовній заяві міститься клопотання позивача про витребування доказів, а саме бухгалтерських документів, щодо виплати орендної плати - видаткові касові ордери, квитанції, платіжні відомості за період з січня 2015 року і по березень 2020 року, оскільки вона сама не має доказів на підтвердження вимог, щодо несплати їй орендної плати, оскільки орендна плата видавалася на руки і за її отримання вона розписувалася в паперовій відомості, жодного чеку або квитанції не отримувала.

В судове засідання представник відповідача ТОВ Агрофірма Маяки , який був належним чином повідомлений про час і місце судового розгляду шляхом надіслання судових повісток, у судове засідання не з`явився, заяв та клопотань від нього не надійшло.

Підстав для відкладення підготовчого судового засідання, передбачених ч. 2 ст. 198, ч. 2 ст. 223 ЦПК України, не встановлено.

Відповідно ст.80 ЦПК України, достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

Згідно з положенням ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. ч. 3, 5-8 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання, суд, своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин, протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

За вказаних обставин, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання позивача, щодо витребування доказів, оскільки вони в сукупності з іншими доказами дадуть змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено наступні підготовчі дії: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено характер спірних правовідносин, вимоги позивача та склад учасників судового процесу, встановлено порядок з`ясування обставин, на які позивач посилається як на підставу своїх вимог, порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються.

Вчинено інші дії, передбачені статтею 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Згідно ч.2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 72, 84, 197, 193, 198, 200 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Маяки про розірвання договору оренди.

Призначити справу до судового розгляду по суті у приміщенні Слов`янського міськрайонного суду Донецької області на 27 травня 2020 року о 08 годині 00 хвилин.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Маяки (м. Запоріжжя, вул. Мінська, буд. 9, кім 112) копії бухгалтерських документів, щодо виплати орендної плати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - видаткові касові ордери, квитанції, платіжні відомості за період з січня 2015 року і по березень 2020 року.

Копію ухвали направити до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Маяки (м. Запоріжжя, вул. Мінська, буд. 9, кім 112), для належного виконання.

Витребувані документи подати до канцелярії Слов`янського міськрайонного суду Донецької області в строк до 26 травня 2020 року включно.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин, протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

В судове засідання викликати учасників справи.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі з сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://sl.dn.court.gov.ua/sud0544.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду

Донецької області Н.О.Дюміна

Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено30.04.2020
Номер документу88990438
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди

Судовий реєстр по справі —243/2945/20

Рішення від 27.05.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дюміна Н. О.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дюміна Н. О.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дюміна Н. О.

Ухвала від 03.04.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дюміна Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні