Ухвала
від 29.04.2020 по справі 357/4147/20
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/4147/20

1-кс/357/981/20

У Х В А Л А

29 квітня 2020 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду №3 в м. Біла Церква клопотання слідчого СВ ВП №1 Білоцерківського ВП ГУНП в Київській обл. ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12020110030001499, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.04.2020 р. за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку ділянки -

У С Т А Н О В И В:

29.04.2020 р. до слідчого судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської обл. надійшло клопотання слідчого СВ ВП №1 Білоцерківського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білоцерківської місцевої прокуратури Київської обл. ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку ділянки № НОМЕР_1 , яка знаходиться в ГО «Товариство садівників і огородників «Кринички» Білоцерківського району Київської області та прибудинкових споруд на вказані ділянці, мотивоване наступним.

13.04.2020 р. до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події зареєстровано рапорт оперуповноваженого ВКП Білоцерківського ВП ОСОБА_5 про те, що особа ОСОБА_6 за місцем свого проживання на території м. Біла Церква Київської області зберігає вогнепальну зброю та набої до неї.

Відомості по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020110030001499 від 13.04.2020 р. за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України та розпочато досудове розслідування.

Слідчий вказує на те, що в ході проведення досудового розслідування на виконання доручення в порядку ст.40 КПК України працівниками оперативного підрозділу надано рапорт про те, що особою ОСОБА_6 є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 (ЄРДПОУ НОМЕР_2 місцезнаходження юридичної особи АДРЕСА_2 ). Першочергово його дані не вказувались з метою унеможливлення отримання вказаної інформації сторонніми особами та витоку інформації, що могло спричинити невідворотні наслідки для документування його злочинної діяльності.

Досудовим слідством встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за місцем свого проживання: АДРЕСА_1 зберігає вогнепальну зброю та набої до неї.

Допитані в якості свідків особи підтвердили вищевикладене та засвідчили факт зберігання вогнепальної зброї та набоїв до неї ОСОБА_7 .

Відповідно до переліку ділянок ГО «Товариство садівників і городників «Кринички» (ЄРДПОУ 41742867, місцезнаходження юридичної особи м. Біла Церква, вул. Таращанська 163А кв. 24) ділянка №199 належить ОСОБА_7 .

Слідчий також вказує на те, що іншим чином неможливо отримати інформацію, що цікавить досудове розслідування: про протиправну діяльність ОСОБА_7 , а тому виникає необхідність в проведенні обшуку ділянки № НОМЕР_1 , яка знаходиться в ГО «Товариство садівників і огородників «Кринички» Білоцерківського району Київської області та прибудинкових споруд, що знаходяться на території вказаної ділянки, з метою відшукання вогнепальної зброї та набої до неї, встановлення шляхів отримання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухівки, осіб які здійснюють їх розповсюдження та недопущення такого розповсюдження зі сторони останнього.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши доводи слідчого, який просив клопотання задовольнити, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;

8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

4. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

5. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

6. У разі відмови у задоволенні клопотання про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи слідчий, прокурор не має права повторно звертатися до слідчого судді з клопотанням про дозвіл на обшук того самого житла чи іншого володіння особи, якщо у клопотанні не зазначені нові обставини, які не розглядалися слідчим суддею.

Згідно ст.235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:

1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;

2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;

3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;

4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;

5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

В судовому засіданні слідчий довів факт існування кримінального правопорушення, наявність достатніх підстав вважати, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, що має значення для досудового розслідування, які є безпосередньо предметом вчинення злочину, обшук за встановлених обставин є доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення вогнепальної зброї та набоїв до неї, а тому є необхідність в наданні дозволу на проведення обшуку ділянки № НОМЕР_1 , яка знаходиться в ГО «Товариство садівників і огородників «Кринички» Білоцерківського району Київської області та прибудинкових споруд, що знаходяться на території вказаної ділянки, яка належить ОСОБА_7 .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.233-236 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СВ ВП №1 Білоцерківського ВП ГУНП в Київській області капралу поліції ОСОБА_3 , лейтенанту поліції ОСОБА_8 , лейтенанту поліції ОСОБА_9 на проведення обшуку ділянки № НОМЕР_1 , яка знаходиться в ГО «Товариство садівників і огородників «Кринички» (ЄРДПОУ 41742867, місцезнаходження юридичної особи м. Біла Церква, вул. Таращанська 163А кв. 24) Білоцерківського району Київської області та прибудинкових споруд, що знаходяться на території вказаної ділянки, яка належить ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення ОСОБА_7 кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення: вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухівки.

Строк дії ухвали по 29 травня 2020 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується у порядку та у спосіб визначеному ст. 236 КПК України.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення29.04.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88997236
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти громадської безпеки Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв

Судовий реєстр по справі —357/4147/20

Ухвала від 29.04.2020

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 29.04.2020

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні