Постанова
від 28.04.2020 по справі 419/545/20
НОВОАЙДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 419/545/20

Провадження № 3/419/317/2020

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 квітня 2020 року Суддя Новоайдарського районного суду Луганської області Лободюк В.А., за участю представника особи, яка притягається до адміністративної відповідальності - адвоката Борисова В.М., розглянувши справу про адміністративне правопорушення, що надійшла від начальника СРПП Новоайдарського ВП ГУНП в Луганській області у відношенні:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , громадянина України, фізичної особи - підприємця, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

09.03.2020 року о 19:45 год в м. Щастя, Луганської області по вул. Донєцкой біля будинку №121, ОСОБА_1 керував транспортним засобом ВАЗ-2106 реєстраційний номер НОМЕР_2 в стані алкогольного сп`яніння. Огляд на стан сп`яніння проводився у встановленому законом порядку у КЗ Щастинська міська лікарня Новоайдарського району Луганської області .

ОСОБА_1 своїми діями порушив вимоги п. 2.9(а) Правил дорожнього руху .

В діях ОСОБА_1 вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення .

ОСОБА_1 вину у скоєнні правопорушення визнав, щоро розкаявся.

Адвокат Борисов В.М. з врахуванням даних про особу правопорушника просив суд передати матеріали адміністративного правопорушення на розгляд трудового колективу ТОВ Л-ГРИФ .

Від трудового колективу ТОВ Л-ГРИФ надійшло клопотання про передачу матеріалів про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП на розгляд трудового колективу для застосування до нього заходів громадського впливу. З клопотання вбачається, ОСОБА_1 за місцем роботи характеризується як сумлінний і дисциплінований працівник, а адміністрація ТОВ Л-ГРИФ гарантує постійний контроль та нагляд за його поведінкою на робочому місці та у побуті, тому матеріали стосовно нього можливо передати на розгляд трудового колективу для здійснення заходів громадського впливу.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 21 КУпАП , особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Тобто, статтею 21 КУпАП передбачена можливість звільнення особи від адміністративної відповідальності з передачею на поруки трудового колективу. Це питання вирішується судом з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника та є правом суду. При цьому суд враховує, що відповідно до статті 252-1 Кодексу законів про працю України , трудовий колектив підприємства утворюють усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з підприємством. В даному випадку для застосування положень статті 21 КУпАП до правопорушника трудовим колективом ТОВ Л-ГРИФ до суду подано клопотання про звільнення від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу.

З огляду на вказані обставини, з метою досягнення виховного ефекту, з урахуванням характеру вчиненого правопорушення, даних про особу винного, який щиро розкаюється у скоєному, професійна діяльність якого безпосередньо залежить від можливості керування транспортними засобами та є єдиним джерелом доходу, який виключно позитивно характеризується за місцем роботи та проживання, має на утриманні малолітню доньку, приймаючи до уваги клопотання трудового колективу про передачу матеріалів щодо нього на розгляд трудового колективу, вважаю за доцільне дане клопотання задовольнити, звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності та передати матеріали на розгляд трудового колективу для застосування заходів громадського впливу.

Згідно ч. 2 ст. 284 КУпАП постанова про закриття справи виноситься при передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу.

Керуючись ст.ст. 21 , ч.1 ст. 130 , 248-249 , 251 , 268 , 283 , 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення , суддя -

ПОСТАНОВИВ :

На підставі ст.21 КУпАП звільнити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП , передавши матеріали на розгляд трудовому колективу ТОВ Л-ГРИФ для застосування заходів громадського впливу.

Направити матеріали щодо ОСОБА_1 до ТОВ Л-ГРИФ за адресою: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний код юридичної особи №34019941.

Відповідно до вимог ст. 21 КУпАП ТОВ Л-ГРИФ повинно не пізніше як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити суд про заходи громадського впливу які застосувались до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Провадження у справі закрити.

На постанову, протягом 10 днів з дня її винесення, може бути подана апеляційна скарга до Луганського апеляційного суду шляхом її подання через Новоайдарський районний суд Луганської області.

Суддя В.А. Лободюк

СудНовоайдарський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено30.04.2020
Номер документу88998440
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —419/545/20

Постанова від 28.04.2020

Адмінправопорушення

Новоайдарський районний суд Луганської області

Лободюк В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні