Ухвала
від 29.04.2020 по справі 592/5321/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/5321/20

Провадження № 1-кс/592/2688/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Про проведення огляду

29 квітня 2020 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянув клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення огляду приміщень за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, буд. 2, які належать на праві власності територіальній громаді сіл, селищ, міст Сумської області, в особі Сумської обласної ради, та фактично використовуються службовими особами Управління майном Сумської обласної ради.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасника провадження слідчого ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором, про проведення огляду. Вимоги мотивує тим, що СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32019200000000064, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.11.2019 року, за фактом вчинення засновником ТОВ «Медичний Системний Інтегральний Сервіс» ОСОБА_4 , у співучасті з директором ТОВ «Системний Інтегральний Сервіс» ОСОБА_5 та бухгалтером ТОВ «Медичний Системний Інтегральний Сервіс» ОСОБА_6 , за попередньою змовою з ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , у період 2017-2020 рр., шляхом не відображення реально отриманих доходів та використовуючи реквізити підконтрольних суб`єктів господарювання, ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах на загальну суму 6851,8 тис. грн.

Крім цього, встановлено, що вищевказані службові особи ТОВ «Медичний Системний Інтегральний Сервіс» (код 39115519) та ТОВ «Системний Інтегральний Сервіс» (код 34592458), у період 2017-2020 рр., при участі у публічних закупівлях медичного обладнання, шляхом використання реквізитів підконтрольних суб`єктів господарювання, штучно завищували ціни на медичне обладнання, в результаті чого привласнили грошові кошти на різницю вартості товарів.

Так, з метою ухилення від нарахування податкових зобов`язань службові особи ТОВ «Медичний Системний Інтегральний Сервіс» (код 39115519) та ТОВ «Системний Інтегральний Сервіс» (код 34592458) до операцій із штучного завищення цін на медичне обладнання залучили підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, серед яких: ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_1 ) та ТОВ «ТСМ Асістанс» (код 43019711).

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_10 , яка є заступником начальника Управління майном Сумської обласної ради (код 21107251), 08.01.2020 року підписала Договір №1 про постачання медичного обладнання на суму 17440348 грн. від ТОВ «ТСМ Асістанс» (43019711), керівником якого є фігурант кримінального провадження ОСОБА_11 ..

Згідно видаткових накладних №1, №2, №3 від 23.03.2020 року, поставка медичного обладнання, а саме: спірометра (Пікфлоуметр) MSA 100 (у комплекті із загальною-оглядовою цифровою камерою марки Canon IXUS 185) 163 шт., моніторажиттєво-важливих показників із цифровим інтерфейсом (монітор пацієнта мультипараметровий Brightfield Healthcare Osen9000C) 163 шт. та 12-канальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом (електрокардіограф ЮКАРД 100 з пристроєм прийому/передачі даних) - 163 шт., відбулася 23.03.2020 року.

Дане обладнання згідно видаткових накладних №1, №2, №3 від 23.03.2020 року, перебуває у приміщеннях за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, буд. 2, що використовуються службовими особами Управління майна Сумської обласної ради.

Таким чином, з метою встановлення наявності медичного обладнання та документів, котрі стосуються його експлуатації, що може мати доказове значення у кримінальному провадженні, у слідства виникла необхідність проведення огляду приміщень за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, буд. 2, які фактично використовуються службовими особами Управління майном Сумської обласної ради.

Слідчий СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав із зазначених в ньому підстав та просив задовольнити.

Відповідно до вимог ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ч. 1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Слідчий суддя, заслухавши думку слідчого та вивчивши матеріали клопотання в їх сукупності, вважає його обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню, оскільки в ході досудового розслідування було встановлено, що у приміщеннях за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, буд. 2, які фактично використовуються службовими особами Управління майном Сумської обласної ради, можуть зберігатися медичне обладнання та документи, котрі стосуються його експлуатації і подальшої поставки до лікарень Сумської області, які мають доказове значення у кримінальному провадженні та можуть прямо вказувати на обставини вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст. ст. 233, 237 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Надати дозвіл на проведення огляду приміщень за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, буд. 2, які належать на праві власності територіальній громаді сіл, селищ, міст Сумської області, в особі Сумської обласної ради, та фактично використовуються службовими особами Управління майном Сумської обласної ради.

2. Мотиви надання дозволу на огляду у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати.

3. Речі, для виявлення яких проводиться огляд:

медичне обладнання, а саме: спірометр (Пікфлоуметр) MSA 100 (у комплекті із загальною-оглядовою цифровою камерою марки Canon IXUS 185) 163 шт., монітор життєво-важливих показників із цифровим інтерфейсом (монітор пацієнта мультипараметровий Brightfield Healthcare Osen9000C) 163 шт. та 12-канальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом (електрокардіограф ЮКАРД 100 з пристроєм прийому/передачі даних) 163 шт., та документи (акти прийому-передачі ТМЦ, сертифікати якості товару, паспорти на товар, договори, додаткові угоди, накладні та інші), які стосуються його поставки до Управління майном Сумської обласної ради, експлуатації та подальшої поставки до лікарень Сумської області.

4. Строк дії ухвали тридцять днів з дня постановлення ухвали.

5. Дозвіл на проведення огляду надати старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_12 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_13 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_14 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_15 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_16 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_17 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_18 , заступнику начальника управління начальнику першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_19 , начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_20 .

Ухвала слідчогосудді неможе бутиоскаржена.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88999993
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення огляду приміщень за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, буд. 2, які належать на праві власності територіальній громаді сіл, селищ, міст Сумської області, в особі Сумської обласної ради, та фактично використовуються службовими особами Управління майном Сумської обласної ради.

Судовий реєстр по справі —592/5321/20

Ухвала від 29.04.2020

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Фоменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні