Ухвала
від 29.04.2020 по справі 712/3956/20
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

712/3956/20

1-кс/712/2008/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на проведення обшуку

29 квітня 2020 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси, клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, яке подане під час проведення досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 березня 2020 року за №12020251010001078, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України,

ВСТАНОВИВ:

28 квітня 2020 року слідчий СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді Соснівського районного суду м. Черкаси з клопотанням про проведення обшуку, яке подане під час проведення досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 березня 2020 року за № 12020251010001078, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , що згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належить ТОВ «Черкаснасінтрав», код ЄДРПОУ 02779275, де ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , можуть зберігати викрадені автомобілі, з метою виявлення та вилучення спеціально виготовлених пристроїв для сканування та відкриття автомобілів, частин, агрегатів автомобіля, а також автомобіля «Хонда Пілот», д.н.з. НОМЕР_1 , сірого кольору, 2008 року випуску, що належить потерпілому, мобільних телефонів та комп`ютерної техніки, на якій може зберігатися інформація про обставини вчинення даного злочину, предметів та документів, які можуть підтверджувати злочинну діяльність вищевказаних осіб.

Клопотання обґрунтовує тим, що в провадженні СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області перебуває кримінальне провадження № 12020251010001078, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 березня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України.

В ході проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що до Черкаського відділу поліції надійшла заява ОСОБА_7 про те, що 05 березня 2020 року близько 06 години 15 хвилин за адресою: м. Черкаси, вул. Гагаріна, 75, він виявив, що в нічний час, не встановлена особа таємно незаконно заволоділа автомобілем «Хонда Пілот», д.н.з. НОМЕР_1 , сірого кольору, 2008 року випуску і з викраденим зникла. Сума завданої шкоди встановлюється.

В ході подальшого досудового розслідування встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення можуть бути причетними ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , який має у користуванні автомобіль марки «Хонда Сівік», д.н.з. НОМЕР_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 , які неоднократно потрапляли в поле зору правоохоронних органів як злочинна група, що займається незаконним заволодінням транспортними засобами.

Також проведеними заходами було встановлено, що останні досить часто відвідують адресу: АДРЕСА_1 , за якою знаходиться приватна територія, на якій знаходиться нежитлова будівля, в якій здійснюється розукомплектування автомобілів «преміум класу».

Враховуючи, що під час перегляду камер відеоспостереження неодноразово було зафіксовано рух викрадених транспортних засобів в даному напрямку, наявні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись викрадені автомобілі.

Враховуючи, що за адресою АДРЕСА_1 , можуть знаходитись речі та предмети, які можуть мати значення для повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування кримінального провадження та можуть бути використані як речові докази, слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді з даним клопотанням.

Слідчий СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 у судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити з наведених у ньому підстав.

Слідчий суддя, врахувавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступного.

Згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань від 30 березня 2020 року, відомості про вчинення кримінального правопорушення у кримінальному провадженні № 12020251010001078 внесені до вказаного реєстру 05 березня 2020 року за фабулою: «до Черкаського відділу поліції надійшла заява ОСОБА_7 про те, що 05 березня 2020 року близько 06 години 15 хвилин за адресою: м. Черкаси, вул. Гагаріна, 75, виявив, що в нічний час, не встановлена особа таємно незаконно заволоділа автомобілем «Хонда Пілот», д.н.з. НОМЕР_1 , сірого кольору, 2008 року випуску і з викраденим зникла. Сума завданої шкоди встановлюється (ЄО 10101 від 05 березня 2020 року)» - правова кваліфікація ч.3 ст.289 КК України.

Згідно ст.30 Конституції України, не допускається проникнення до житла чи іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше, як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч.1 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою інакше, як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, встановлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ч.2 ст.233 КПК України, під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до рапорту начальника сектору УКР ГУНП в Черкаській області ОСОБА_8 від 18 березня 2020 року, останній повідомив т.в.о. начальника Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області, що з метою розкриття кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020251010001078 від 05 березня 2020 року, були проведені першочергові оперативно розшукові заходи (опитування осіб, перегляд записів з камер відеоспостереження, оперативно пошукові заходи), в ході яких було встановлено очевидців та свідків даної події, було встановлено кількість та отримано описи осіб, причетних до даного злочину, які за зовнішніми антропометричними ознаками дуже сході на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Орловець, Городищенського району Черкаської області, який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , який має у користуванні автомобіль марки «Хонда Сівік», д.н.з. НОМЕР_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця та жителя м. Черкаси, який проживає за адресою: АДРЕСА_3 , які вже неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронних органів як злочинна група, що займається незаконним заволодінням транспортними засобами, а саме: автомобілями «Тойота», «Хюндай», «Нісан» та «Кіа». Також, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 підозрюються у вчиненні незаконного заволодіння автомобілем марки «Тойота Прадо», д.н.з. НОМЕР_3 , чорного кольору, що мало місце на початку 2018 року в м. Горшині Плавні Полтавської області.

Проведеними заходами було встановлено, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 досить часто відвідують адресу: АДРЕСА_1 , за якою знаходиться приватна територія, на якій знаходиться нежитлова будівля, в якій здійснюється розукомплектування автомобілів «преміум класу». Враховуючи, що під час перегляду камер відеоспостереження неодноразово було зафіксовано рух викрадених транспортних засобів у даному напрямку, наявні достатні підстави вважати, що за адресою: Черкаська область, Черкаський район, с. Червона Слобода, вул. Татинецька (назва вулиці до перейменування Чкалова), 39, можуть тимчасово зберігатися викрадені автомобілі, проводиться їх розукомплектування та зміна номерів агрегатів.

Згідно протоколу допиту свідка ОСОБА_9 від 25 березня 2020 року, останній надав покази, відповідно до яких, він до 15 березня 2020 року працював на автомобільній розборці, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 . 07 березня 2020 року, коли він прийшов дна робоче місце на авторозборку, він зайшов до одного з боксів, щоб взяти інструменти, та помітив автомобіль марки «Хонда Пілот», сірого кольору, який був без номерних знаків. Вказаного автомобіля 06 березня 2020 року в даному боксі не було.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 204666562 від 18 березня 2020 року, комплекс будівель за адресою: Черкаська область, Черкаський район, с. Червона Слобода, вул. Чкалова, 39, належить на праві власності ТОВ «Черкаснасінтрав», код 02779275.

Відповідно до п.1 ч.3 ст.234 КПК України, у разі необхідності проведення обшуку, слідчий, за погодженням з прокурором, або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

На підставі викладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим під час судового засідання доведено належними достатніми доказами, що було вчинено кримінальне правопорушення та зазначені у клопотанні речі можуть знаходитися за адресою: Черкаська область, Черкаський район, с. Червона Слобода, вул. Татинецька (колишня назва Чкалова) 39, що згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належить ТОВ «Черкаснасінтрав», код ЄДРПОУ 02779275.

Відповідно до ч.1 ст.370 КПК України, судове рішення повинно бути законним, обґрунтованим і вмотивованим.

Згідно ч.2 ст.370 КПК України, законним є рішення, ухвалене компетентним судом згідно з нормами матеріального права, з дотриманням вимог щодо кримінального провадження, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 237, 372, 376 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, яке подане під час проведення досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 березня 2020 року за № 12020251010001078, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України, - задовольнити.

Надати, в межах кримінального провадження № 12020251010001078 від 05 березня 2020 року, слідчому СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 або іншому слідчому СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області, який уповноважений на проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , що згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належить ТОВ «Черкаснасінтрав», код ЄДРПОУ 02779275, де ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , можуть зберігати викрадені автомобілі, з метою виявлення та вилучення спеціально виготовлених пристроїв для сканування та відкриття автомобілів, частин, агрегатів автомобіля, а також автомобіля «Хонда Пілот», д.н.з. НОМЕР_1 , сірого кольору, 2008 року випуску, що належить потерпілому, мобільних телефонів та комп`ютерної техніки, на якій може зберігатися інформація про обставини вчинення даного злочину, предметів та документів, які можуть підтверджувати злочинну діяльність вищевказаних осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлений 30 квітня 2020 року.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення29.04.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89030933
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —712/3956/20

Ухвала від 29.04.2020

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 29.04.2020

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні