Ухвала
від 04.05.2020 по справі 307/1057/20
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1057/20.

Провадження № 2/307/870/20

У Х В А Л А

04 травня 2020 року м. Тячів

Суддя Тячівського районного суду Закарпатської області Бобрушко В.І., ознайомившись з позовною заявою фермерського господарства Добруник до Тячівської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 про визнання незаконними та скасування розпорядження адміністрації, кадастрових номерів земельних ділянок, повернення нерухомого майна з чужого володіння,

В С Т А Н О В И В :

Фермерське господарство Добруник звернулося в суд з позовом до Тячівської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 про визнання незаконними та скасування розпорядження адміністрації, кадастрових номерів земельних ділянок, повернення нерухомого майна з чужого володіння.

Ухвалою судді Тячівського районного суду від 15 квітня 2020 року вказана позовна заява була залишена без руху, так як вона не відповідала вимогам ст.ст. 175 та 177 ЦПК України, оскільки в позовній заяві не було зазначено ціну позову щодо вимог майнового характеру - повернення ФГ Добруник земельної ділянки, площею 2,0 га, зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів, відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви, до позовної заяви не додано документ, що підтверджує сплату судового збору у встановленому порядку, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Копію вказаної ухвали надіслано позивачу, повідомлено фермерське господарство Добруник про необхідність виправлення недоліків даної заяви протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали та роз`яснено позивачу, що в противному разі позовна заява буде вважатися неподаною і повернута йому.

Згідно повідомлення про вручення ухвали суду представник позивача отримав ухвалу 17 квітня 2020 року.

До встановленого судом строку недоліки заяви в повному обсязі не усунуті.

Згідно з ч.3 ст.185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Відповідно до ч.5 ст.185 ЦПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Відповідно до положень ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі викладеного та керуючись ч.3 ст. 185 ЦПК України , суд,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву фермерського господарства Добруник до Тячівської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 про визнання незаконними та скасування розпорядження адміністрації, кадастрових номерів земельних ділянок, повернення нерухомого майна з чужого володіння, повернути позивачу.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду в 15-денний строк з дня його проголошення (складання), при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу 13 Перехідні положення ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Суддя: В.І. Бобрушко

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення04.05.2020
Оприлюднено05.05.2020
Номер документу89045838
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —307/1057/20

Ухвала від 04.05.2020

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 04.05.2020

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні