Постанова
від 25.02.2009 по справі 2-а-183/09/2270/10
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-183/09/2270/10

ПОСТАНОВА

іменем України

25 лютого 2009 року Хмельницький окружни й адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Романішина В.Л., при секретарі Тимощуку І.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну спр аву за позовом прокурора м. Кам' янець-Подільського в інтересах держави в особі територіального управління Головної державної інспекції на ав томобільному транспорті у Хмельницькій області до товариства з обмеже ною відповідальністю малого підприємства «ЛТД Автосервіс» про стягнен ня штрафних санкцій,

встановив:

Прокурор м. Ка м' янець-Подільського звернувся до суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю малого підприємства «ЛТД Авто сервіс» про стягнення штрафних санкцій на користь територіального упр авління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Х мельницькій області в розмірі 1700 грн., посилаючись на те, що за результатам и перевірки виявлено порушення вимог законодавства про автомобільний транспорт, у зв' язку з чим визначено суму фінансових санкцій в вищезазн аченому розмірі.

Представники позивачів в судовому засіданні позовні вимоги підтримали повністю.

Представник відповідача в судове засідання не з' явився, хоча був належним чином пов ідомлений про дату, час і місце судового розгляду справи, причини неприб уття до суду не повідомив, заяв про розгляд справи за його відсутності чи клопотань про відкладення розгляду справи до суду не подавав, однак суд знаходить можливим розглянути справу у його відсутності.

Вислухавши пояснення представників пози вача, дослідивши матеріали справи, суд знаходить позов таким, що підляга є задоволенню.

Відповідно до ст. ст. 39, 48 Закону України «Про автомобільний транспорт» (далі - Закону) автомобільні перевізники, водії , пасажири повинні мати і пред' являти особам, які уповноважені здійснюв ати контроль на автомобільному транспорті та у сфері безпеки дорожньог о руху, документи, на підставі яких виконуються пасажирські та вантажні перевезення.

Згідно ст. 60 Закону за порушення законодавс тва про автомобільний транспорт до суб' єкта підприємницької діяльнос ті застосовуються фінансові санкції, зокрема, за перевезення пасажирів на вантажів без оформлення всіх необхідних документів в розмірі ста нео податкованих мінімумів доходів громадян.

Відповідно до п.28 Порядку здійснення держа вного контролю на автомобільному транспорті фінансова санкція повинна бути перерахована суб' єктом господарювання на зазначений в постанов і рахунок не пізніше ніж протягом п' ятнадцяти днів після отримання ним копії постанови про застосування фінансових санкцій, про що повідомляє ться орган державного контролю, посадовою особою якого винесено відпов ідну постанову.

Судом встановлено, що перевіркою дотриман ня законодавства про автомобільний транспорт виявлено факт здійснення відповідачем пасажирських перевезень без оформлення квитково-касовог о листа, що підтверджується актом проведення перевірки від 13.07.2008р. На основ і даного акту 04.08.2008р. винесено постанову про застосування фінансових санк цій у розмірі 1700 грн., однак відповідач зазначену суму добровільно не спла тив, а тому дана сума підлягає примусовому стягненню.

Керуючись За коном України «Про автомобільний транспорт», ст. ст. 160, 162-163 КАС України, суд

постановив:

Позов задово лити.

Стягнути з то вариства з обмеженою відповідальністю малого підприємства «ЛТД Автосе рвіс» (і.к. 14157076) на користь територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Хмельницькій області фінансо ві санкції в розмірі 1700 (одна тисяча сімсот) грн.

Стягнути з товариства з обмеженою відпові дальністю малого підприємства «ЛТД Автосервіс» на користь держави 17 грн . судового збору.

Апеляційна скарга на постанову може бути подана до Львівського апеляційного адміністративного суду через Хмель ницький окружний адміністративний суд протягом двадцяти днів після по дання заяви про апеляційне оскарження, яка подається протягом десяти дн ів.

Дата ухвалення рішення25.02.2009
Оприлюднено19.04.2010
Номер документу8906012
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-183/09/2270/10

Постанова від 25.02.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Романішин В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні