Постанова
від 18.02.2009 по справі 2а-29/09/2270/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2009 року справа № 2а-29/09/2270/11

Хмельницький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді - Касап В.М. при секретарі - Марковій О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом прок урора Теофіпольського району Хмельницької області в інтересах держави в особі Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до відкритого акціонерного товарист ва "Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція" про стягнення штрафних санкцій в розмірі 510 грн. 00 коп., -

ВСТАНОВИВ:

прокурор Теоф іпольського району Хмельницької області в інтересах держави в особі Хм ельницького територіального управління Державної комісії з цінних пап ерів та фондового ринку звернувся з позовом до ВАТ " Теофіпольська сільс ькогосподарська машинно-технологічна станція" про стягнення штрафних санкцій в розмірі 510 грн. 00 коп.

В обгрунтування своїх вимог вказує, що про веденою прокуратурою Теофіпольського району перевіркою в порядку нагл яду встановлено, що ВАТ "Теофіпольська сільськогосподарська машинно-те хнологічна станція" порушено вимоги ст. 40 Закону України «Про цінні папер и та фондовий ринок» та «Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів» затверджене рішенням Державної комісії з цінних папер ів та фондового ринку від 19.12.2006 року № 1591 а саме, не надано до Хмельницького те риторіального управління державної комісії з цінних паперів та фондов ого ринку регулярну інформацію - звіт за І квартал 2008 року.

Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку 22.05.2008 року винесен о Постанову про порушення справи про правопорушення на ринку цінних пап ерів.

Відповідно до абз.З ч. 1 ст. П Закону України « Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та «Правил роз гляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів т а застосування санкцій», затверджених рішенням Державної комісії з цін них паперів та фондового ринку від 11.12.2007 року № 2272, уповноваженою особою комі сії за порушення вимог законодавства про цінні папери, ненадання інформ ації - звіту за І квартал 2008 року до Хмельницького територіального управл іння державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на ВАТ " Теофі польська сільськогосподарська машинно-технологічна станція " накладен о штраф у розмірі 510 гривень. Відповідач в добровільному порядку рішення н е виконує, тому просить стягнути 510 грн. 00 коп. та видати виконавчий ли ст.

У судовому засіданні представник позивач а та представник Хмельницького територіального управління Державної к омісії з цінних паперів та фондового ринку позов підтримали в повному об сязі.

Відповідач в судове засідання не з' явивс я повторно, про день, час, місце судового засідання повідомлений належни м чином.

Судом явка відповідача в судове засідання не визнавалася обов' язковою. За таких обставин, з врахуванням думки пре дставників позивача та Хмельницького територіального управління Держ авної комісії з цінних паперів та фондового ринку, суд вважає за можливе розглянути справу без участі відповідача на підставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача, представника Хмельницько го територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фо ндового ринку, з' ясувавши повно і всебічно обставини справи, суд вважає , що позов підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що відповідач - ВАТ " Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технолог ічна станція " зареєстроване в державному реєстрі, ідентифікаційний код 30496789, як юридична особа.

Проведеною прокуратурою Теофіпольського району перевіркою в порядку нагляду встановлено, що ВАТ "Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція" порушено вимоги ст . 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та «Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів» затверджене рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19.12.2006 року № 1591 а с аме, не надано до Хмельницького територіального управління державної к омісії з цінних паперів та фондового ринку регулярну інформацію - звіт з а І квартал 2008 року.

Державною комісією з цінних паперів та фон дового ринку 22.05.2008 року винесено Постанову про порушення справи про право порушення на ринку цінних паперів.

Відповідно до абз.З ч. 1 ст. П Закону України "П ро державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та «Правил розг ляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій», затверджених рішенням Державної комісії з цінн их паперів та фондового ринку від 11.12.2007 року № 2272, уповноваженою особою коміс ії за порушення вимог законодавства про цінні папери, ненадання інформа ції - звіту за І квартал 2008 року до Хмельницького територіального управлі ння державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на ВАТ "Теофіп ольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція" накладено штраф у розмірі 510 гривень, який підлягав сплаті в дохід Державного бюджет у України протягом 15 днів з моменту отримання вказаної постанови. Оскіль ки порушник не з' явився для ознайомлення з прийнятим рішенням дана пос танова направлена відповідачу рекомендованим листом.

Відповідач в добровільному порядку поста нову про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів н е виконує.

Згідно з п. 12 Закону України "Про внесення зм ін до деяких законів України, що передбачають безспірне списання (стягне ння) коштів з рахунків юридичних та фізичних осіб

- суб' єктів п ідприємницької діяльності у банках" від 18.11.1996 року штрафи, накладені

Держ авою комісією з цінних паперів та фондового ринку стягуються в судовому порядку.

З врахуванням наведеного, суд вважає, що накладені на відповідача штрафні санкції в ро змірі 510 грн. 00 коп. є обгрунтованими, відповідають чинному законодавству т а підлягають стягненню. Наявність порушення підтверджується постаново ю про порушення справи, актом про правопорушення, постановою про розгляд справи, постановою про накладення санкції.

Судові витрат и по справі згідно ч.4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 158 - 163 КАС України, ст. 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок », ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Ук раїні», п. 12 Закону України "Про внесення змін до деяких законів України, що передбачають безспірне списання (стягнення) коштів з рахунків юридични х та фізичних осіб

- суб' єктів п ідприємницької діяльності у банках", -

ПОСТАНОВИВ:

позов прокуро ра Теофіпольського району Хмельницької області в інтересах держави в о собі Хмельницького територіального управління Державної комісії з цін них паперів та фондового ринку задоволити.

Стягнути з відкритого акціонерного товар иства " Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станц ія ", ідентифікаційний код 30496789, на користь Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, ідент ифікаційний код 23834630, 510 (п' ятсот десять) гривень 00 коп. штрафних санкцій.

Виконавчий лист видати після набрання пос тановою законної сили в порядку, визначеному статтею 258 КАС України.

Постанова суд у набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Заява про апеляційне ос карження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти дн ів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі ві дповідно до ст. 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову подається протягом двадцяти днів після подання зая ви про апеляційне оскарження.

Заява про апе ляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Львівського апел яційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адмініст ративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, я ка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Дата ухвалення рішення18.02.2009
Оприлюднено19.04.2010
Номер документу8906112
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-29/09/2270/11

Постанова від 18.02.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні