Постанова
від 18.02.2009 по справі 2а-28/09/2270/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2009 року справа № 2а-28/09/2270/11

Хмельницький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді - Касап В.М. при секретарі - Марковій О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом прокурора Теофіпольського району Хмельницької області в інтересах держави в особі Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до відкритого акціонерного товариства "Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція’ про стягнення штрафних санкцій в розмірі 1700 грн. 00 коп., -

ВСТАНОВИВ:

прокурор Теофіпольського району Хмельницької області в інтересах держави в особі Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку звернувся з позовом до ВАТ " Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція" про стягнення штрафних санкцій в розмірі 1700 грн. 00 коп.

В обгрунтування своїх вимог вказує, що проведеною прокуратурою Теофіпольського району перевіркою в порядку нагляду встановлено, що ВАТ "Кам’янець-Подільський приладобудівний завод" порушено вимоги ст. 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та «Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів» затверджене рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19.12.2006 року № 1591 а саме, не надано до Хмельницького територіального управління державної комісії з цінних паперів та фондового ринку регулярну інформацію - річний звіт за 2007 рік.

Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку 03.07.2008 року винесено Постанову про порушення справи про правопорушення на ринку цінних паперів.

Відповідно до абз.З ч. 1 ст. 11 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та «Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій», затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.2007 року № 2272, уповноваженою особою комісії за порушення вимог законодавства про цінні папери, ненадання інформації - річного звіту за 2007 рік до Хмельницького територіального управління державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на ВАТ " Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція " накладено штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень. Відповідач в добровільному порядку рішення не виконує, тому просить стягнути 1700 грн. 00 коп. та видати виконавчий ли ст.

У судовому засіданні представник позивача та представник Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку позов підтримали в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з’явився повторно, про день, час, місце судового засідання повідомлений належним чином.

Судом явка відповідача в судове засідання не визнавалася обов’язковою. За таких обставин, з врахуванням думки представників позивача та Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, суд вважає за можливе розглянути справу без участі відповідача на підставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача, представника Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, з’ясувавши повно і всебічно обставини справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що відповідач - ВАТ " Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція " зареєстроване в державному реєстрі, ідентифікаційний код 30496789, як юридична особа.

Проведеною прокуратурою Теофіпольського району перевіркою в порядку нагляду встановлено, що ВАТ " Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція " порушено вимоги ст. 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та «Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів» затверджене рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19.12.2006 року № 1591 а саме, не надано до Хмельницького територіального управління державної комісії з цінних паперів та фондового ринку регулярну інформацію - річний звіт за 2007 рік.

Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку 03.07.2008 року винесено Постанову про порушення справи про правопорушення на ринку цінних паперів.

Відповідно до абз.3 ч. 1 ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та «Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій», затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.2007 року № 2272, уповноваженою особою комісії за порушення вимог законодавства про цінні папери, ненадання інформації - річного звіту за 2007 рік до Хмельницького територіального управління державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на ВАТ "Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція" накладено штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень, який підлягав сплаті в дохід Державного бюджету України протягом 15 днів з моменту отримання вказаної постанови. Оскільки порушник не з’явився для ознайомлення з прийнятим рішенням дана постанова направлена відповідачу рекомендованим листом.

Відповідач в добровільному порядку постанову про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів не виконує.

Згідно з п. 12 Закону України "Про внесення змін до деяких законів України, що передбачають безспірне списання (стягнення) коштів з рахунків юридичних та фізичних осіб

- суб’єктів підприємницької діяльності у банках" від 18.11.1996 року штрафи, накладені

Державою комісією з цінних паперів та фондового ринку стягуються в судовому порядку.

З врахуванням наведеного, суд вважає, що накладені на відповідача штрафні санкції в розмірі 1700 грн. 00 коп. є обгрунтованими, відповідають чинному законодавству та підлягають стягненню. Наявність порушення підтверджується постановою про порушення справи, актом про правопорушення, постановою про розгляд справи, постановою про накладення санкції.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 158 - 163 КАС України, ст. 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», п. 12 Закону України "Про внесення змін до деяких законів України, що передбачають безспірне списання (стягнення) коштів з рахунків юридичних та фізичних осіб

- суб’єктів підприємницької діяльності у банках", -

ПОСТАНОВИВ:

позов прокурора Теофіпольського району Хмельницької області в інтересах держави в особі Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку задоволити.

Стягнути з відкритого акціонерного товариства " Теофіпольська сільськогосподарська машинно-технологічна станція ", ідентифікаційний код 30496789, на користь Хмельницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, ід. код 23834630, 1700 (одну тисячу сімсот) гривень 00 коп. штрафних санкцій.

Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили в порядку, визначеному статтею 258 КАС України.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Львівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Дата ухвалення рішення18.02.2009
Оприлюднено01.11.2010
Номер документу8906138
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-28/09/2270/11

Постанова від 18.02.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні