Ухвала
від 05.05.2020 по справі 640/3704/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

05 травня 2020 року м. Київ № 640/3704/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Келеберди В.І., розглянувши клопотання Головного управління Державної податкової служби в місті Києва про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю СП ОІЛ ТРЕЙД до Державної податкової служби України, Головного управління Державної податкової служби в місті Києві про визнання протиправним та скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю СП ОІЛ ТРЕЙД з позовом до Державної податкової служби України, Головного управління Державної податкової служби в місті Києві про визнання протиправним та скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 19.03.2020 відкрито провадження та вирішено здійснювати розгляд справи одноособово за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

24 квітня 2020 року до суду надійшло клопотання Головного управління Державної податкової служби в місті Києві про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, в якому просить залучити до участі у справі № 640/3704/20:

Приватне мале підприємство АВТОСЕРВІС (67622. Одеська область, Біляєвський район, с. Курган, вул. Шевченка, 57, код ЄДРПОУ 19207838);

Товариство з обмеженою відповідальністю БЕСТ ФЬЮЕЛ (68261, Одеська область, с. Костянтинівка, вул. 8 Марта, 7, код ЄДРПОУ 38381144);

Товариство з обмеженою відповідальністю АВТОГАЗ-ТОРГ (67820, Одеська область, Овідіопольський район, Прилиманська с-р, ОГСТ СТРУМОК , 33, 140, код ЄДРПОУ 42496860), як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Дана заява обґрунтована тим, що прийняте у даній справі рішення матиме безпосередній вплив на можливість та право зазначених юридичних осіб на віднесення сум ПДВ, сплачених за результатами проведення господарської операції із позивачем, до податкового кредиту.

Згідно ч. 2, 5 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Так, в ході розгляду даної справи суд прийшов до висновку про необхідність залучення Приватного малого підприємства АВТОСЕРВІС , Товариства з обмеженою відповідальністю БЕСТ ФЬЮЕЛ та Товариства з обмеженою відповідальністю АВТОГАЗ-ТОРГ до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, оскільки результати розгляду даної справи можуть вплинути на право зазначених юридичних осіб на віднесення сум ПДВ, сплачених за результатами проведення господарської операції із позивачем, до податкового кредиту.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 49, 243, 248, п. 3 Прикінцевих положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Головного управління Державної податкової служби в місті Києва про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - задовольнити.

2. Залучити до участі у справі № 640/3704/20 в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору:

- Приватне мале підприємство АВТОСЕРВІС (67622. Одеська область, Біляєвський район, с. Курган, вул. Шевченка, 57, код ЄДРПОУ 19207838);

- Товариство з обмеженою відповідальністю БЕСТ ФЬЮЕЛ (68261, Одеська область, с. Костянтинівка, вул. 8 Марта, 7, код ЄДРПОУ 38381144);

- Товариство з обмеженою відповідальністю АВТОГАЗ-ТОРГ (67820, Одеська область, Овідіопольський район, Прилиманська с-р, ОГСТ СТРУМОК , 33, 140, код ЄДРПОУ 42496860).

3. Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення даної ухвали направити третім особам без самостійних вимог щодо предмета спору позовну заяву з додатками, а докази такого направлення надати суду.

4. Зобов`язати відповідачів не пізніше двох днів з дня вручення даної ухвали направити третім особам без самостійних вимог щодо предмета спору відзив на позовну заяву з додатками, а докази такого направлення надати суду.

5. Запропонувати Приватному малому підприємству АВТОСЕРВІС , Товариству з обмеженою відповідальністю БЕСТ ФЬЮЕЛ , Товариству з обмеженою відповідальністю АВТОГАЗ-ТОРГ надати пояснення щодо позовних вимог.

6. Строки встановленні судом обчислюються з урахуванням приписів п. 3 Прикінцевих положень КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремо від рішення оскарженню не підлягає.

Суддя В.І. Келеберда

Дата ухвалення рішення05.05.2020
Оприлюднено06.05.2020
Номер документу89063031
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —640/3704/20

Рішення від 23.11.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 19.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні