Ухвала
від 03.03.2020 по справі 127/5310/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/5310/20

Провадження №1-кс/127/2505/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 березня 2020 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого вособливо важливихсправах слідчоговідділу УСБУу Вінницькійобласті ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що слідчим відділом УСБУ уВінницькій областіпроводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42020020000000002 від 11.01.20, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст. 191 КК України, за фактом розкрадання бюджетних коштів при здійснені державних закупівель.

Як установленоз матеріалівпровадження,у ходіоперативно-службовоїдіяльності ВКЗЕУСБУ уВінницькій області отримано інформацію про організацію схеми заволодіння бюджетними коштами через т.зв. «прокладкову» схему постачання продукції, внаслідок якої розпорядник бюджетних коштів за результатами проведення публічних закупівель придбаває продукцію не напряму у виробника, а через мережу посередників за завищеними цінами.

Крім того, на підставі здобутих на даний час доказів, встановлено, що вищевказані особи продовжують протиправну діяльність.

Вищевказані обставини вчинення зазначених кримінальних правопорушень повністю підтверджуються зібраними доказами, які будуть надані слідчому судді під час розгляду даного клопотання.

Таким чином, в ході досудового слідства виникла необхідність у проведенні обшуку в офісному приміщенні ТОВ «Мегаукрбуд» (код ЄДРПОУ 40458886) керівником та власником якого є ОСОБА_5 , яка орендує офісне приміщення за адресою: АДРЕСА_1 (на підставі договору оренди нерухомого майна №02-18-0 від 01липня 2018р.), з метою відшукання і вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а саме мобільних терміналів, які використовуються ОСОБА_5 для спілкування із спільниками, флеш-носіїв інформації, на яких може зберігатись т.зв. «чорна бухгалтерія», грошових коштів, отриманих від неправомірної діяльності, банківських карток, які вказана особа використовує на даний час для одержання неправомірної вигоди, документів, нотаток, в яких можуть бути відомості, які мають значення для встановлення істини у справі. Вищевказана інформація не може бути одержана в інший спосіб шляхом витребування документів або проведенням інших слідчих дій.

Під часдосудового слідствавстановлено,що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зареєстрована тапроживає заадресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до Єдиного реєстру прав на нерухоме майно у вказаному реєстрі право власності на офісне приміщення за адресою: АДРЕСА_3 зареєстроване за ТОВ «Гранд Центр», код ЄДРПОУ: 32603967.

На підставі викладеного, з метою відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а саме: мобільних терміналів, які використовуються ОСОБА_5 для спілкування із спільниками, флеш-носії інформації, на яких може зберігатись т.зв. «чорна бухгалтерія», грошові кошти, отримані від неправомірної діяльності, банківські картки, які вказана особа використовує на даний час для одержання неправомірної вигоди, документи, нотатки, в яких можуть бути відомості, які мають значення для встановлення істини у справі смлідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку у офісному приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_5 , керуючись ст. 110, ст. 234, КПК України, слідчий звернувся з даним клопотанням.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб..

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в офісному приміщенні, де працює ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл старшим слідчим в ОВС слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , слідчим в ОВС слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області ОСОБА_11 , ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , старшому слідчому слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області, ОСОБА_13 на проведення обшуку офісного приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення мобільних терміналів, які використовуються ОСОБА_5 для спілкування із спільниками, флеш-носіїв інформації, на яких може зберігатись т.зв. «чорна бухгалтерія», грошових коштів, отриманих від неправомірної діяльності, банківських карток, які вказана особа використовує на даний час для одержання неправомірної вигоди, документів, нотаток, в яких можуть бути відомості, які мають значення для встановлення істини у справі.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення03.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89065374
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/5310/20

Ухвала від 03.03.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 03.03.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні