Ухвала
від 04.05.2020 по справі 683/971/20
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/971/20

2/683/796/2020

У Х В А Л А

04 травня 2020 року м. Старокостянтинів

Суддя Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області Андрощук Є.М., ознайомившись з матеріалами цивільної справи № 683/971/20, 2/683/796/2020 за позовом ТОВ "ВЕЛЛФІН" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором позики,

встановив:

29 квітня 2020 року ТОВ "ВЕЛЛФІН" звернулося в суд з позовом до ОСОБА_1 , в якому просить стягнути з нього заборгованість за договором позики в розмірі 64914 грн.

Позовна заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Згідно з ч.2 ст.175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Зазначену позовну заяву було направлено до суду в електронному вигляді через систему Електронний суд .

Разом з цим, згідно з п.15 ч.1 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі. Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацію України у газеті "Голос України" та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

У номері газети Голос України за 01 грудня 2018 року опубліковано оголошення про створення та забезпечення функціонування ЄСІТС, зокрема з 01 січня 2019 року ЄСІТС буде функціонувати в тестовому режимі, а дослідна експлуатація системи розпочнеться з 01 березня 2019 року.

На підставі рішення Вищої ради правосуддя №624/0/15-19 від 28.02.2019 року Державною судовою адміністрацією України відкликано оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Таким чином, станом на квітень 2020 року Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система не функціонує, а тому відсутня можливість зареєструвати офіційні електронні адреси в цій системі та подати процесуальні документи в електронній формі за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис", що передбачено ч.8 ст.14 ЦПК України.

Враховуючи викладене, до початку функціонування в Україні Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи всі документи мають подаватися до суду в паперовому вигляді, а письмові заяви повинні мати власноручний підпис заявника.

З огляду на викладене вважаю, що позовна заява не є належним чином оформленою та подана до суду не у відповідності до вимог цивільного процесуального закону, який діє на час подання заяви.

Крім того, за правилами цивільного процесуального законодавства позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Згідно з ч.ч.1, 4, 5 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно з ч.8 ст.43 ЦПК України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Частиною 5 статті 95 ЦПК України передбачено, що учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Водночас, надані із заявою в якості доказів документи не засвідчені належним чином та не містять дати їх засвідчення.

Також згідно з ч.1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Крім того, позивачем не подано документ, що підтверджує сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Отже, позивачу необхідно надати копію позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до позовної заяви, для відповідача, а також документ, що підтверджує сплату судового збору в розмірі 2102 грн.

Реквізити для сплати судового збору:

отримувач Старокостянт.УК/м. Старокост./22030101

код отримувача (ЄДРПОУ) 37822967

банк отримувача (ГУДКСУ) Казначейство України (ЕАП)

код банку (МФО ГУДКСУ) 899998

номер рахунку UА038999980313101206000022007

код класифікації доходів бюджету 22030101

призначення платежу: *;101; код ЄДРПОУ; Судовий збір, за позовом (найменування позивача та ПІБ відповідача), Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області код 02887088; пункт таблиці 1.1, сума 2102 грн.

Крім того, згідно з ч.7 ст.177 ЦПК України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача. Разом з цим, в позовній заяві зазначено, що вона подана представником позивача Терном О.В., проте не додано оригіналу довіреності, виданої від імені юридичної особи за підписом посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами (ч.3 ст.62 ЦПК України). Тому позивачу на підтвердження повноважень представника позивачанеобхідно надати суду оригінал довіреності, який відповідає зазначеним вимогам Закону.

З огляду на викладене, відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України позовну заяву ТОВ "ВЕЛЛФІН" необхідно залишити без руху і надати строк у десять днів із дня вручення копії ухвали для подання в паперовій формі позовної заяви з доданими документами та їх копії, а також надання оригіналу документа про сплату судового збору та оригіналу довіреності на підтвердження повноважень представника позивача.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України,

постановив:

Залишити без руху позовну заяву ТОВ "ВЕЛЛФІН" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором позики.

Встановити позивачу строк у десять днів з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви шляхом подання в паперовій формі позовної заяви з доданими документами та їх копії, а також надання оригіналу документа про сплату судового збору та оригіналу довіреності на підтвердження повноважень представника позивача.

Зазначені документи подати на адресу Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області (31100, Хмельницька обл., м. Старокостянтинів, вул. Миру, 9) .

У разі невиконання зазначених вимог у строк, встановлений судом, позовна заява буде повернута позивачеві.

Відповідно до п.3 розділу ХІІ Прикінцеві положення ЦПК України строки, визначені ст.185 ЦПК України, продовжується на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення04.05.2020
Оприлюднено06.05.2020
Номер документу89076072
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за договором позики

Судовий реєстр по справі —683/971/20

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 04.05.2020

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні