Ухвала
від 30.04.2020 по справі 357/408/20
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Справа № 357/408/20

2/357/1146/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.04.2020 Білоцерківський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді - Кошель Б. І. ,

при секретарі - Тодосієнко О. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду № 6 міста Біла Церква в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Українська страхова компанія Княжа Вієнна Іншуранс Груп , ОСОБА_2 , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, спричиненої джерелом підвищеної небезпеки, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Українська страхова компанія Княжа Вієнна Іншуранс Груп , ОСОБА_2 , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, спричиненої джерелом підвищеної небезпеки.

Представник позивача адвокат Батура П.О. подав клопотання про заміну первісного відповідача належним та про залучення третьої особи, яке мотивував тим, що з відповіді Іноземного підприємства Агро-Вільд Україна від 19.03.2020 року позивачу стало відомо, що ОСОБА_2 в момент ДТП працював на посаді начальника охорони в ІП Агро-Вільд Україна та керував закріпленим за ним службовим автомобілем Renault Sandero, реєстраційний номер НОМЕР_1 , який знаходиться в оренді ІП Агро-Вільд Україна . За таких обставин, відповідальність за матеріальну шкоду, заподіяну позивачу з вини ОСОБА_2 , несе його роботодавець Іноземне підприємство Агро-Вільд Україна . З огляду на наведене, просить замінити первісного відповідача ОСОБА_2 належним відповідачем, яким є Іноземне підприємство Агро-Вільд Україна та залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 .

Позивачка та його представник у судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, представник позивачки направив до суду клопотання про розгляд справи за їх відсутності, подане клопотання підтримав у повному обсязі.

Представник ПрАТ Українська страхова компанія Княжа Вієнна Іншуранс Груп в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, в матеріалах справи міститься клопотання представника про розгляд справи без його участі.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду невідомі.

Вирішуючи клопотання по суті, суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Частиною 1 статті 53 ЦПК треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

А тому, з метою повного, всебічного та об`єктивного судового розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 53, 261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача - адвоката Батури П.О., задовольнити.

Замінити первісного відповідача ОСОБА_2 у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Українська страхова компанія Княжа Вієнна Іншуранс Груп , ОСОБА_2 , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, спричиненої джерелом підвищеної небезпеки, належним відповідачем, яким є Іноземне підприємство Агро - Вільд Україна /місцезнаходження: вул. Шевченка, буд. 48, м. Жашків, Черкаська обл., 19200, код ЄДРПОУ 33353730/.

Залучити ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 ) до участі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Українська страхова компанія Княжа Вієнна Іншуранс Груп , ОСОБА_2 , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, спричиненої джерелом підвищеної небезпеки.

Залученим до справи учасникам скерувати копію ухвали та копію позовної заяви з додатками для відома.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

Надати третій особі право на подання пояснень щодо позову, з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, протягом десяти днів з дня вручення ухвали з відповідними додаткам.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи є їх правом. У разі ненадання учасниками справи заяв по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до п. 3 Розділу ХІІ Прикінцеві положення ЦПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 49, 83, 84, 170, 178, 179, 180, 181, 185, 210, 222, 253, 275, 284, 325, 354, 357, 360, 371, 390, 393, 395, 398, 407, 424 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, подання заяви про перегляд заочного рішення, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, заяви про скасування судового наказу, розгляду справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

Відкласти судове засідання на 09 год. 30 хв. 09 червня 2020 року.

В судове засідання викликати осіб, які братимуть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяБ. І. Кошель

Дата ухвалення рішення30.04.2020
Оприлюднено08.05.2020
Номер документу89093757
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди, спричиненої джерелом підвищеної небезпеки

Судовий реєстр по справі —357/408/20

Рішення від 09.06.2020

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 30.04.2020

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні