Постанова
від 18.05.2007 по справі 5/927-14/98а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/927-14/98А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

          

18.05.07                                                                                           Справа№ 5/927-14/98А

  

За позовом: Державної податкової інспекції у Галицькому  районі  м.Львова, м.Львів

До відповідача: Спільного підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю “Белла Віста” ЛТД, м.Львів

Про: припиненя юридичної особи –суб”єкта підприємницької діяльності.

                                                                                                  

                                                                                                        Суддя С.Б.Кітаєва

                                                                                                        Секретар судового засідання  Ю. Митник

Представники:

від позивача: не з”явився.

від відповідача: не з'явився.

Суть спору: На розгляд господарського суду Львівської області подано позов Державної податкової інспекції у Галицькому  районі м.Львова, м.Львів про припиненя юридичної особи  - суб”єкта підприємницької діяльності Спільне підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю “Белла Віста” ЛТД, м.Львів.              

     Ухвалою суду від 28.04.2007р. відкрито провадження у справі та призначено слухання в судовому засіданні на  18.05.2007р.

       Позивач та відповідач явку своїх повноважних представників в судове засідання 18.05.2007 року не забезпечили,  тому  справа розглядається у відповідності до п.6 ст.71 КАС України на основі наявних доказів.

        Розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне:

        СП ТзОВ “Белла Віста” зареєстроване 14.12.1992р. Департаментом економічної політики та ресурсів  Львівської  міської ради  № 04307.

        Як суб”єкт підприємницької діяльності, СП ТзОВ “Белла Віста” ЛТД знаходиться на обліку в ДПІ у Галицькому районі м.Львова, системативно  порушує  п.16.4 ст.16 Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств” від 22.03.1997р. щодо обов”язку суб”єктів підприємницької діяльності подавати податковому органу у встановлені строки звітність незалежно від виникнення в цьому періоді податкових зобов”язань.

        Відповідно до матеріалів справи, вказані обов”язки Відповідач не виконує, фінансової звітності не подає  з  20.07.2004 року, що підтверджується  актом  позивача від  14.03.2007р №103.

      Згідно із п.2, п.3 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів відповідно до закону декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані із обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

        Відповідач станом на 15.03.2007р. заборгованості із сплати податків, зборів (обов”язкових платежів)  до бюджету не має, що підтверджується довідкою позивача.

          Згідно ч.4 п.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.2003 року –вказано, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано із банкруцтвом юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

           У відповідності до п.17 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” органи ДПС у межах своєї компетенції та у порядку, встановленого  законами, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб”єкта підприємницької  діяльності.

Відповідачем по справі не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової служби документів звітності згідно із вимогами законодавства. Це свідчить про те, що будучи суб'єктом підприємницької діяльності відповідач не дотримується приписів законодавства щодо інформування контролюючих органів про результати власної господарської діяльності (не подає у встановленому порядку та у визначені терміни податкову звітність).

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку про обгрунтованість позовних вимог і вважає, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ч.4 п.2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, п.17 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”, ст.ст. 21,69,70,94,160-163 КАС України, суд -

                                                                       

                                                                   П О С Т А Н О В И В:

        1.Припинити державну реєстрацію суб”єкта підприємницької діяльності –юридичну особу Спільне підприємство Товариства з обмеженою відповідальністю “Белла Віста” ЛТД, що знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Г.Хоткевича, 32/69, код ЄДРПОУ - 14331278.

2.Зобов'язати засновників Спільного підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю “Белла Віста” ЛТД -  здійснити заходи по ліквідації суб'єкта господарювання в установленому законом порядку та в місячний термін подати до органу державної реєстрації документи, відповідно до ст. 36 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

        3.Стягнути з Спільного підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю “Белла Віста” ЛТД, що знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Г.Хоткевича, 32/69 (код ЄДРПОУ-14331278) –на користь  державного бюджету України 3,40 грн. судового збору.

4.Постанова набирає законної сили у відповідності зі ст.254 КАС України.

5.Постанова може бути оскаржена у порядку і строки, передбачені ст.186 КАС України.

6.Виконавчий  лист видати, відповідно до вимог ст.258 КАС України.

Суддя                                                                                                                            

Дата ухвалення рішення18.05.2007
Оприлюднено03.09.2007
Номер документу890947
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/927-14/98а

Постанова від 18.05.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 28.04.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні