Ухвала
від 06.05.2020 по справі 320/2585/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 травня 2020 року № 320/2585/20

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горобцової Я.В., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 5 Іванко комбінованого типу, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Іванківська селищна рада про застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 5 Іванко комбінованого типу, в якому позивач просить суд:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 5 Іванко , за адресою: Київська область, Іванківський район, смт. Іванків, вул. Івана Проскури, буд. 50, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень зазначених в акті від 18.12.2019 № 241.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 23 березня 2020 року відкрито спрощене провадження в адміністративній справі без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Іванківську селищну раду.

4 травня 2020 року від Відділу освіти Іванківської районної державної адміністрації, який не є стороною у справі, подано відзив на позовну заяву Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 5 Іванко комбінованого типу, в якому заявлено клопотання про здійснення подальшого розгляду справи у судовому засіданні з викликом сторін.

Відповідно до частини другої ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на вищезазначені вимоги процесуального закону та враховуючи те, що рішення, прийняте у даній справі, може вплинути на права та обов`язки Відділу освіти Іванківської районної державної адміністрації, оскільки він безпосередньо є учасником виниклих спірних публічно-правових відносин, переданих на вирішення суду, суд з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи вважає за необхідне залучити Відділ освіти Іванківської районної державної адміністрації до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до частини п`ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС) суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання (ч. 2 ст. 262 КАС України).

Згідно ст. 258 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Таким чином, з огляду на приписи вказаної норми, для всебічного та повного з`ясування фактичних обставин справи, суд вважає за необхідне перейти до розгляду даної справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін (в судовому засіданні).

Керуючись статтями 49, 248, 256, 258, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Відділ освіти Іванківської районної державної адміністрації (ЄДРПОУ - 02143867, адреса: 07200, Київська область, Іванківський район, смт. Іванків, вул. Івана Проскури, буд. 42).

Перейти із спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання на 04.06.2020 року о 16 год. 20 хв.

Судове засідання відбуватиметься у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під`їзд, 6-й поверх).

Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову впродовж п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали.

До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Копія пояснень до доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надсиланням (наданням) до суду.

Відповідно до пункту 3 розділу VI «Прикінцеві положення» Кодексу адміністративного судочинства України процесуальні строки, визначені цією ухвалою, продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Роз`яснити третій особі, що письмові пояснення можуть бути надані до суду і до завершення карантинних заходів в країні та в регіоні, зокрема засобами поштового зв`язку або електронною поштою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної карги на рішення суду прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Я.В. Горобцова

Дата ухвалення рішення06.05.2020
Оприлюднено08.05.2020
Номер документу89109994
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи

Судовий реєстр по справі —320/2585/20

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 09.08.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Рішення від 04.09.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 06.05.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні