Ухвала
від 06.05.2020 по справі 1-314/11
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-314/11

Провадження №5/173/2/2020

У Х В А Л А

іменем України

06 травня 2020 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

У складі: головуючого судді ОСОБА_1

при секретареві ОСОБА_2

інспектора

Верхньодніпровського ВП ОСОБА_3

засудженого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Верхньодніпровську подання начальника Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_5 про продовження адміністративного нагляду по відношенню до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Верхньодніпровськ, Дніпропетровської області, українця, громадянина України, з середньою освітою, що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

- 27.12.2011 року вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області за ч.2 ст.307, ст.69 КК України до чотирьох років позбавлення волі;

- 20.07.2015 року вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області за ч.3 ст.185, ч.1 ст. 185 КК України до трьох років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільнено від відбуття призначеного покарання із іспитовим строком два роки, -

ВСТАНОВИВ:

До Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області звернувся начальник Верхньодніпровського відділення поліції Жовтоводського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_5 з поданнямпро продовженняадміністративного наглядупо відношеннюдо ОСОБА_4 , посилаючись на те, що 10.07.2014 року звільнився з Жовтоводської ВК №26 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , який прибув на проживання в м.Верхньодніпровськ Дніпропетровської області та проживав по АДРЕСА_1 . Після звільнення з місць позбавлення волі ОСОБА_4 належнихвисновків длясебе незробив,на шляхвиправлення нестав,продовжив вестиантигромадський спосібжиття тавчиняти злочинита адміністративніправопорушення. Крім того після звільнення 1 раз був засуджений за умисні матеріальні злочини, а саме: 20.07.2015 р. Верхньодніпровським районним судом Дніпропетровської області за ч.3 ст. 185, ч.1 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75, КК України звільнено від відбуття призначеного покарання із іспитовим строком 2 роки. Через, що відносно нього Верхньодніпровським районним судом 19.04.2019 року було встановлено адміністративний нагляд строком на один рік з певними обмеженнями, а саме: з`являтися на реєстрацію до Верхньодніпровського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області один раз на місяць, знаходитись вдома з 23-ї години до 05-ї години наступного ранку, заборонено відвідувати ресторани, бари, кафе, магазини, торгові точки, де реалізуються на розлив спиртні напої, розташовані на території Верхньодніпровського району. Але під час перебування під адміністративним наглядом ОСОБА_4 на шлях виправлення не став та здійснив порушення адміністративного законодавства.

Інспектор Верхньодніпровського ВП ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримав подання.

В судовому засіданні ОСОБА_4 з приводу задоволення клопотання покладався на думку суду.

В судовомузасіданні судомвстановлено,що 10.07.2014року зЖовтоводської ВК №26 Дніпропетровської області звільнений ОСОБА_4 , який прибув в АДРЕСА_1 .

Після звільнення з місць позбавлення волі ОСОБА_4 належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став продовжив вести антигромадський спосіб життя та вчиняти злочини та адміністративні правопорушення.

19.04.2019 року Верхньодніпровським районним судом Дніпропетровської області по відношенню до ОСОБА_4 було встановлено адміністративний нагляд строком на 1 (один) рік з певними обмеженнями, а саме з`являтися нареєстрацію доВерхньодніпровського ВПГУ НПв Дніпропетровськійобласті одинраз намісяць,знаходитись вдомаз 23-їгодини до05-їгодини наступногоранку,заборонено відвідуватиресторани,бари,кафе,магазини,торгові точки,де реалізуютьсяна розливспиртні напої,розташовані натериторії Верхньодніпровськогорайону. Але під час перебування під адміністративним наглядом ОСОБА_4 на шлях виправлення не став та здійснив порушення адміністративного законодавства.

Так, 27.02.2019 року о 02-00 годині ОСОБА_4 за місцем мешкання АДРЕСА_1 , гучно дивився телевізор, який заважав сусідам, чим порушив правила тиші. По відношенню до ОСОБА_4 було складено адміністративний матеріал по ч.1 ст. 182 КУпАП. Матеріали адміністративної справи направлено на розгляд до адміністративної комісії м.Верхньодніпровськ.

22.11.2019 року о 10-00 годині ОСОБА_4 знаходячись по вул. Авраменка м. Верхньодніпровськ перебував в п`яному вигляді, мав шатку ходу та неохайний зовнішній вигляд, чим ображав людську гідність та громадську мораль. По відношенню до ОСОБА_4 було складено адміністративний матеріал по ч.3 ст. 178 КУпАП. Матеріали адміністративної справи направлено на розгляд до Верхньодніпровського районного суду м.Верхньодніпровськ.

З громадянином ОСОБА_4 , який підпадає під дію ЗУ «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» працівниками Верхньодніпровського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області неодноразово проводились профілактичні бесіди, на що останній реагував негативно.

Таким чином в судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_4 , який раніше відбував покарання в вигляді позбавлення волі за вчинення тяжкого злочину, незважаючи на попередження працівників поліції, систематично порушує громадський порядок і права інших громадян, здійснює правопорушення.

Частиною 2 ст. 6 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненим з місць позбавлення волі передбачено, що у разі, коли є підстава вважати, що особа, щодо якої встановлено адміністративний нагляд, залишається небезпечною для суспільства, адміністративний нагляд за поданням відповідного органу національної поліції може бути продовжено у визначеному цим Законом порядку кожного разу ще на шість місяців, але не більше терміну, передбаченого для погашення або зняття судимості.

Враховуючи встановлені судом обставини, а також те, що судимість ОСОБА_4 не знята та не погашена у встановленому судом порядку, суд приходить до висновку про законність та обґрунтованість подання.

Керуючись ст. 6 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненим з місць позбавлення волі ,суд, -

УХВАЛИВ:

Подання начальника Верхньодніпровського відділення поліції Жовтоводського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_6 про продовження адміністративного нагляду по відношенню до ОСОБА_4 задовольнити.

Продовжити адміністративний нагляд за ОСОБА_4 строком на 6 місяців.

Застосувати до ОСОБА_4 такі обмеження:

1.Знаходитись щоденно за місцем проживання: АДРЕСА_1 , з 23-ї години вечора до 5-ї години ранку наступного дня.

Ухвала може бути оскаржена в порядку встановленому законом.

Суддя ОСОБА_1

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89113518
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про установлення, припинення адміністративного нагляду

Судовий реєстр по справі —1-314/11

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Постанова від 16.06.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Лузан В. В.

Постанова від 07.07.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 07.07.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 19.04.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Петров Р. І.

Постанова від 04.04.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар В. І.

Ухвала від 19.04.2019

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Вирок від 08.11.2011

Кримінальне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих О. О.

Постанова від 14.03.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Постанова від 20.03.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні